Εταιρείες επενδύουν στην Ψυχική Υγεία των Υπαλλήλων τους κατά τη διάρκεια της καραντίνας

Κατά καιρούς έχουμε επισημάνει το σημαντικό ρόλο που θα έπρεπε να κατέχει η γυμναστική στη ζωή μας όχι μόνο για σωματικούς λόγους αλλά κυρίως για ψυχολογικούς.

Το συγκεκριμένο πιστεύω ενισχύθηκε έπειτα από διάφορα stories που είδα στο Instagram καθώς και από μία συζήτηση που είχα με την αγαπημένη μου pilates trainer, Μάντη Περσάκη.

Πρόσφατα έμαθα σε τυχαία μας συζήτηση ότι η ομάδα της έχει αναλάβει την φυσική κατάσταση των υπαλλήλων μιας ξένης τράπεζας.  Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να ενδιαφερθεί έμπρακτα για την υγεία των υπαλλήλων του και για αυτό ανέθεσε στην Μάντη να τους γυμνάζει 2 φορές την εβδομάδα μέσω zoom.

Eπιπλέον, η παγκόσμια εταιρεία, pwc, ξεκίνησε την καμπάνια «Open Talks». Κατά καιρούς φιλοξενεί διάφορους εμπνευστές ως προς το well being, για τους υπαλλήλους της. Το συγκεκριμένο εγχείρημα ξεκίνησε πρόσφατα στην Ελλάδα όπου η 1η φιλοξενούμενη ήταν η Μάντη. Μέσω διαδικτυακής συνεδρίασης έδειξε στους υπαλλήλους τη σωστή στάση σώματος και κάποιες ασκήσεις και διατάσεις για μυϊκούς πόνους που προκαλούνται από τις πολλές ώρες δουλειάς μπροστά σε έναν υπολογιστή.

Η Μάντη Περσάκη κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου “Be well Work Well” της pwc

Οι παραπάνω εταιρείες προσφέρουν ουσιαστικά μακροχρόνια δώρα στους υπαλλήλους τους. Καταρχάς, τους δίνουν το κίνητρο να προσέξουν την υγεία τους και να είναι δυνατοί ώστε η επιθυμία να γυμναστούν να υπερισχύει από την μεγαλύτερη δικαιολογία να μην το κάνουν. Συγκεκριμένα, όπως μας δήλωσε και η Μάντη “Χωρίς άσκηση κινδυνεύουμε να δημιουργήσουμε μια άλλη πανδημία κακής υγείας. Το αποτέλεσμα της καθιστικής ζωής.”

Αυτή η μία ώρα γυμναστικής είναι θεραπεία για την ψυχολογία των υπαλλήλων τους καθώς αποφορτίζονται και οι ενδορφίνες βοηθούν στην βελτίωση της διάθεσή τους. Ως αποτέλεσμα, εργάζονται περισσότερο και η αποδοτικότητα τους μεγαλώνει.

Μακάρι, όλες οι εταιρείες να πάρουν παράδειγμα από τις παραπάνω εταιρείες και να αρχίσουν έμπρακτα να κινούνται προς όφελος των υπαλλήλων τους και κατ’ επέκταση δικό τους.

Σαράφη Βασιλική, Επικοινωνιολόγος – Κοινωνιολόγος

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *