Κωδικό Όνομα: Eκλογές

      No Comments on Κωδικό Όνομα: Eκλογές

Με αφορμή τις συναντήσεις που είχα τις τελευταίες μέρες, λόγω των πολλών κοπών Βασιλόπιτας αποφάσισα να σχολιάσω κάτι πέρα από το μείζον θέμα των Σκοπίων, και δεν είναι άλλο από τις πυκνές και ομαδικές εμφανίσεις των πολιτικών προσώπων σε τέτοιες εκδηλώσεις. Το εύκολο σχόλιο του κάθε αναγνώστη θα είναι πως, λογικό είναι πάντα τότε εμφανίζονται αλλά θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω και να εξηγήσω το γιατί.

Με την λήξη των εκλογών οι περισσότεροι νεοεκλεγείς πολιτικοί, στο μεγαλύτερο βαθμό αποστασιοποιούνται από τους απλούς “θνητούς” αφού πλέον ο στόχος έχει επιτευχθεί  και δεν έχουν να ανησυχούν άμεσα για την πολιτική τους καρέκλα. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που μετά από εκλογές, έχω παρατηρήσει σε τέτοιες εκδηλώσεις όπως προανέφερα την ολική η σε μεγάλο βαθμό απουσία των πολιτικών αυτών οντοτήτων, που ωστόσο όταν έρχεται η ώρα (πλέον σε ένα χρόνο έχουμε Βουλευτικές και Δημοτικές Εκλογές) ξαφνικά, όπως τα σαλιγκάρια μετά την βροχή, κάνουν την εμφάνιση τους και δείχνουν το “ενδιαφέρον” τους για τα προβλήματα του λαού που μέχρι τότε ήταν απλά βαβούρα στα αυτιά τους.

Θα είμαι άδικος αν πω πως ισχύει για όλους τους πολιτικούς αυτό, καθώς όπως βλέπω αυτή η απουσία έχει κυρίως να κάνει με την κυρίαρχη εξουσία και όχι τόσο με την τοπική αυτοδιοίκηση, που κακά τα ψέματα για να είσαι πολιτικός σε έναν δήμο κατά το μεγαλύτερο ποσοστό το κάνεις για να βοηθήσεις τον τόπο σου, οπότε θα είσαι κοντά στους συνανθρώπους σου που ζείτε δίπλα ακόμη και σε αυτού του είδους τις εκδηλώσεις, σε αντίθεση με κάποιον βουλευτή που θα έρθει όταν πρόκειται για το σταυρό του.

Κλείνοντας θα πω ότι για πολλούς ίσως αυτά που ανέφερα δεν είναι κάτι καινούργιο και το έχουν πλέον αποδεχτεί, όμως αντίστοιχα πιστεύω πως πολλοί πιστεύουν ακόμη, πως εμφανίζονται σαν σωτήρες κάποιοι πολιτικοί ξαφνικά σε τέτοιες μαζώξεις και άρα τους συγχωρούμε για την χρόνια απουσία τους. Όχι δεν πρέπει να τους συγχωρήσουμε, ο πολιτικός εκλέγεται για να είναι πάντα δίπλα στον λαό που τον εκπροσωπεί και να τον ενημερώνει, αν τον θυμάται μόνο για την “επιχείρηση” εκλογές δεν αξίζει ούτε την ψήφο μας, αλλά ούτε καν την χειραψία μας.

Bάλλας Γεώργιος, Τοπικός Σύμβουλος Αργυρούπολης

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published.