Γ’ Βαλκανικός Πόλεμος

      No Comments on Γ’ Βαλκανικός Πόλεμος

Το 2019 μπήκε με μια ανακοίνωση περί κοινών συνόρων Αλβανίας – Κοσόβου, κάτι που πέρασε τελείως επιφανειακά στα Ελληνικά ΜΜΕ. Όμως τι σημαίνει η εν λόγω συμφωνία και μήπως είναι αρχή των δεινών στην Βαλκανική;

Όπως γνωρίζουμε το Κόσοβο ήταν περιοχή της Σερβίας η οποία αποσπάστηκε το 1999 μετά τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς. Έκτοτε ήταν ανεξάρτητη περιοχή όπου κατοικούν Αλβανοί ενώ το 10% του πληθυσμού είναι Σέρβοι.

Το 2018 είδαμε μεγάλες εντάσεις στην περιοχή σε βαθμό που έφτασαν Κοσοβάροι των ειδικών δυνάμεων να καταλάβουν για λίγες ώρες σταθμό υδροηλεκτρικής ενέργειας της Σερβίας!!! Επίσης δεν είναι τυχαίο λόγω των εντάσεων ο Σερβικός στρατός που κατάργησε τη στρατιωτική θητεία το 2008, το φθινόπωρο του 2018 κάλεσε χιλιάδες Σέρβους που είχαν υπηρετήσει τη στρατιωτική τους θητεία για μετεκπαίδευση 1 μήνα, ενώ τον Οκτώβριο πραγματοποιήθηκε και η μεγαλύτερη άσκηση στρατευμάτων στην ιστορία της Σερβίας. Όμως δεν είναι οι στρατιωτικές προετοιμασίες όσο η ρητορική του Βελιγραδίου που ουσιαστικά προετοιμάζει το πληθυσμό για ένα νέο πόλεμο στο Κόσοβο, κάτι που φαίνεται όλο και πιο πολύ από το 2017 σε τραγούδια, τηλεόραση, εκπομπές και στις εφημερίδες. Εννοείται ότι η μετατροπή της Δύναμης Αμύνης του Κοσόβου σε τακτικό στρατό με τις ευλογίες και την βοήθεια της Τουρκίας και της Γερμανίας δεν πέρασαν απαρατήρητες από τους Σέρβους που πλέον μιλάνε ανοιχτά ότι οι κινήσεις των Κοσοβάρων και των Αλβανών θα προκαλέσουν νέο πόλεμο.

Την ίδια στιγμή η Αλβανία, η δεύτερη πιο φτωχή χώρα της Ευρώπης σηκώνει το γάντια όχι μόνο στην Σερβία αλλά και στην Ελλάδα. Η δολοφονία, όπως αποδείχτηκε, του Γιώργου Κατσίφα, οι διώξεις Ελλήνων και Κυπρίων πολιτών όπως και η απαγόρευσή τους να συμμετάσχουν στην κηδεία του εκλιπόντος αλλά και η αύξηση των Αλβανικών προκλήσεων προς τους Έλληνες Βορειηπειρώτες είναι τα γεγονότα που έγιναν μόνο το τελευταίο δίμηνο με παντελή έλλειψη κινήσεων από την Ελληνική πλευρά. Σε αυτό το κλίμα ας μην λησμονούμε τις φωτογραφίες Αλβανών που σχηματίζουν το δικέφαλο αετό, σύμβολο του UCK τόσο ενάντια στους Έλληνες (είδαμε την Φουρέιρα, στρατιώτες αλλά και αθλητές) όσο και ενάντια στους Σέρβους με αποκορύφωμα στον αγώνα Σερβία – Ελβετία στο Mundial. Όμως από πού η Αλβανία πήρε τόσο θάρρος; Φυσικά με τις πλάτες Τουρκίας, Βρετανίας και Γερμανίας. Όμως οι Αλβανοί δεν απειλούν μόνο Έλληνες και Σέρβους.

Στο παιχνίδι μπήκε και η ΠΓΔΜ. Το θνησιγενές κράτος των Βαλκανίων δρώντας με μια αυτοκαταστροφική πολιτική έχει καταφέρει να έχει εχθρούς όλους τους γείτονές του. Οι Σκοπιανοί με την συμφωνία των Πρεσπών κέρδισαν περισσότερα από όσο πίστευαν. Όμως οι κινήσεις του κυρίου Ζάεφ ενάντια στην Ελλάδα με τη ρητορική αλυτρωτισμού και παρασπονδιών επί της συμφωνίας το μόνο που καταφέρνουν είναι να συσπειρώσουν περισσότερο τους Έλληνες  ενάντια στην Συμφωνία. Ας μην ξεχνάμε ότι ο κύριος Ζάεφ ουκ ολίγες φορές ανέφερε πέρυσι το κίνδυνο από Βορρά (Κόσοβο) που απειλεί την χώρα του. Οι Αλβανοί των Σκοπίων αυτοχαρακτηρίζονται ως Αλβανοί και δεν έχουν καμία τάση αφομοίωσης στο κράτος. Τουναντίον προωθούν συνεχώς την αυτονομία τους που φυσικά θα οδηγήσει σε μια «ειρηνική» διάσπαση του κράτους της ΠΓΔΜ και της ένταξης των Αλβανικών περιοχών στην συνομοσπονδία Αλβανίας – Κοσόβου. Για αυτό το λόγω εδώ και 5 χρόνια οι μυστικές υπηρεσίες και οι ειδικές δυνάμεις ΠΓΔΜ και Σερβίας συνεργάζονται στενά για την αντιμετώπιση ενός νέου Αλβανικού κίνδυνο.   Όμως οι αυτοκτονικές τάσεις των Σκοπιανών φαίνονται στο γεγονός ότι η Τουρκία ανοιχτά προωθεί την απόσπαση των Αλβανών των Σκοπίων και την δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας, και την ίδια στιγμή οι Σκοπιανοί αναφέρουν την Τουρκία σαν την καλύτερη φίλη τους (υπάρχει και τραγούδι «άτιμη Ελλάδα – αδερφή Τουρκία») ενώ στέλνουν συνεχώς Αλβανικής καταγωγής αξιωματικούς του στρατού και της αστυνομίας στην Τουρκία για εκπαίδευση!!!!

Αν νομίζετε ότι έχουμε τελειώσει τα προβλήματα στα Βαλκάνια κάνετε λάθος. Έχουμε ακόμα το θνησιγενές κράτος της Βοσνίας όπου οι Σέρβοι της Σερβικής Δημοκρατίας επιθυμούν την έξοδό τους από την Βοσνία και την ένταξή τους στην Σερβία όπως είδαμε σε πρόσφατο δημοψήφισμα όπου το 93% ήταν υπέρ. Η Βοσνία που δημιουργήθηκε από το ΝΑΤΟ ουσιαστικά είναι ένα κράτος με ημερομηνία λήξεως που η ανεργία είναι στα ύψη, η φυγή των νέων προς την Ευρώπη αυξάνεται με γεωμετρικούς ρυθμούς και που οι εσωτερικές έριδες δεν σβήνουν με τίποτε. Σε αυτό η Σερβία ζητάει αν είναι να αναγνωριστεί το Κόσοβο, τότε και οι Σέρβοι να πάρουν τα εδάφη της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας.

Τέλος για τα Ελληνοτουρκικά και το θέμα του Κυπριακού θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να αναλύσω περαιτέρω διότι καθημερινά ζούμε τις συνεχείς απειλές της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Τουρκίας ενάντια στην χώρα μας που ουσιαστικά ανοιχτά πλέον μας απειλεί με πόλεμο. Τι κάνει η Ευρώπη; Πλην της Ιταλίας και της Γαλλίας που μας υποστήριξαν ανοιχτά οι υπόλοιποι σφυρίζουν αδιάφορα.

Όμως ο κύριος Ταγίπ Ερντογάν προετοιμάζεται για πόλεμο. Μέχρι το 2021 ο Τουρκικός στρατός θα είναι ο καλύτερα εξοπλισμένος στρατός στο ΝΑΤΟ. Χωρίς υπερβολή θα είναι καλύτερα εξοπλισμένος ακόμα και από τον αμερικάνικο στρατό!!! Την ίδια στιγμή ο κύριος Ερντογάν σαν νέος Χίτλερ έχει εξαφανίσει κάθε αντιπολίτευση και πλέον με το να κοντρολάρει τα ΜΜΕ έχει κατορθώσει να περνάει την προπαγάνδα τους στο Τουρκικό λαό που συνεχίζει να ζει στην ανέχεια (π.χ. το 40% των Τούρκων δεν έχει πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό και το 35% δεν έχει πρόσβαση στην εκπαίδευση) αλλά θεωρεί ότι ο γκιαούρης Έλληνας πρέπει να πληρώσει για την κατάσταση αυτή.

Όπως είπαμε και σε προηγούμενο άρθρο η Αλβανία με τη πλάτη της Τουρκίας έχει αναλάβει να γίνει μια εδαφική δύναμη στα Βαλκάνια που θα κυριαρχεί το Ισλάμ και φυσικά που θα είναι υποτελές στην Τουρκία. Έτσι εντός λίγων ετών ο στόχος της Τουρκίας είναι να κάνει εδαφικό πόλεμο στα Βαλκάνια και να χρησιμοποιήσει την Αλβανία για να δημιουργήσει μια νέα Οθωμανική αυτοκρατορία. Η Αλβανία μπορεί να μην έχει οικονομική και στρατιωτική δύναμη αλλά χάρη στην Γερμανία και στην εμπειρία στον ανταρτοπόλεμο θα μπορέσει να δημιουργήσει προβλήματα στα Βαλκάνια όπου κάποιες χώρες θα χάσουν εδάφη προς την Αλβανία (ΠΓΔΜ, Σερβία και Μαυροβούνιο) και στην Ελλάδα να δημιουργήσει δεύτερο μέτωπο προς την Τουρκία με σκοπό τον κατακερματισμό των Ελληνικών δυνάμεων που με την υπογεννητικότητα θα μειώσει την απόδοση του στρατού μας στα ανατολικά μας σύνορα.

Εμείς τι πρέπει να κάνουμε; Ας ξυπνήσουμε. Η Ελλάδα είναι η πιο δυνατή χώρα στην περιοχή και η μόνη που επιθυμεί την ειρήνη ενώ δεν έχει αξιώσεις ενάντια σε άλλες χώρες. Πρέπει πλέον οι ένοπλες δυνάμεις να κινητοποιηθούν και να είναι σε άμεση πολεμική ετοιμότητα ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών να αναλάβει πιο δυναμική δράση τόσο εντός της ΕΕ όσο και εντός του ΝΑΤΟ. Επίσης πρέπει να σκληρύνουμε την στάση μας ενάντια σε Τουρκία, Αλβανία και ΠΓΔΜ. Όταν δεν σε σέβονται καλύτερα να σε φοβούνται, διότι αυτή τη στιγμή η αδράνειά μας έχει σαν αποτέλεσμα να έχουν αποθρασυνθεί πλήρως οι Τούρκοι, Σκοπιανοί και Αλβανοί.

Έτσι θα κλείσω με 2 ρητά:

  1. «Μόνο ένας τρελός θέλει πόλεμο αλλά μόνο ένας αφελής πιστεύει ότι με την καλοσύνη θα αποφύγει τον πόλεμο»
  2. Αν θέλεις ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο

Η στρατιωτική ηγεσία της Ελλάδος εδώ και πολλά χρόνια έχουν αναγνωρίσει τον κίνδυνο. Δυστυχώς η πολιτική ελίτ της χώρας, ανεξαρτήτου παρατάξεως, δεν έχει κινηθεί ανάλογα. Καλό είναι αυτό να αλλάξει πριν είναι αργά διότι αν ξεσπάσει ένας Γ’ Βαλκανικός πόλεμος, αυτό θα γίνει λόγω της Ελληνικής αδράνειας προς τις κινήσεις της Τουρκίας και είναι σίγουρο ότι τα παλαιά μίση της περιοχής θα βγουν και θα οδηγήσουν σε εκατόμβες νεκρών. Έτσι ας δράσουμε πριν είναι αργά και να διασφαλίσουμε την ειρήνη και την ευημερία στην περιοχή.

Θ. Σ., Αξιωματικός Ειδικών Δυνάμεων 

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *