Η Μάντη Περσάκη μέσα από τα μάτια του SmashPoint

Προσωπικά θαυμάζω όλες τις γυναίκες που είναι «Μητέρες, Επαγγελματίες, Γυναίκες και Νοικοκυρές». Είναι ένας συνδυασμός δύσκολος αλλά όχι ανέφικτος μιας που είναι μέρος της καθημερινής ρουτίνας των περισσότερων γυναικών, είτε επειδή είναι έτσι από τη φύση τους ή επειδή δεν έχουν άλλη επιλογή. Επίσης πάντα προτιμούσα να παρακολουθώ τα γυναικεία δημόσια πρόσωπα που προωθούν αυτό το συνδυασμό: κάνουν πετυχημένα τη δουλειά τους και έχουν ένα οικογενειακό προφίλ. Χωρίς να υποτιμώ τα υπόλοιπα δημόσια πρόσωπα, προσωπικά μου αρέσει περισσότερο αυτό το στυλ που ενθαρρύνει τον κόσμο που τους ακολουθεί να κάνουν το ίδιο. Ένα από τα δημόσια πρόσωπα που εκτιμώ είναι η γνωστή pilates trainer, Μάντη Περσάκη.

Τη Μάντη την έμαθα μέσα από τα DVD γυμναστικής του περιοδικού Forma. Ο τρόπος που έδειχνε τις ασκήσεις μου άρεσε γιατί σου έδειχνε πώς να αποφύγεις πιθανά λάθη και έκανε όλο το πρόγραμμα, ενώ άλλοι γυμναστές στα DVD τους κάνανε 3 – 4 επαναλήψεις λέγοντας κάντε άλλες 12 και άλλαζαν άσκηση, κάνοντας σε να πατάς pause στo DVD κάθε τρεις και λίγο (πολύ χρονοβόρο και κουραστικό για μένα). Κάνοντας συνολικά 2 της DVD με ώθησε να της στείλω μήνυμα στο Instagram για ένα δοκιμαστικό. Κάτι που μου έκανε έπίσης εντύπωση ήταν ότι από την διατύπωση της απάντησης κατάλαβα ότι η ίδια ήταν εκείνη που απάντησε και πράγματι μου το επιβεβαίωσε λίγο καιρό αργότερα. Παρόλο που έχει μία ομάδα που τη βοηθάει (λογικό με 4 γυμναστήρια) εκείνη είναι που πάντα απαντάει στα μηνύματα.

Μετά από σχεδόν 6 μήνες μπορώ να πω ότι για μία γυναίκα που έχει 4 γυμναστήρια, είναι σε διάφορα κανάλια (star, open, skai), περιοδικά (forma) και σε sites (tlife) δεν την περίμενα τόσο απλή, κοινωνική και πρόσχαρη στον κόσμο. Καταρχάς τη βλέπεις πάντα απλή και λιτή στο ντύσιμό της, και άβαφτη αλλά πάντα περιποιημένη και πολύ όμορφη. Όταν δεν κάνει μάθημα θα τη βρεις στην ρεσεψιόν του γυμναστηρίου της να χαιρετάει και να συνομιλεί με τον κόσμο. Τους ξέρει όλους και γι’ αυτό το λόγο καταλήγει από ένα απλό χαιρετισμό να ανταλλάσει νέα με τον καθένα και να συζητάνε σαν 2 φίλοι. Επίσης μπορεί να τηλεφωνήσεις στο γυμναστήριο της και να απαντήσει η ίδια και όταν θέλεις να ξεκινήσεις ένα μάθημα personal μαζί της μιλάει εκείνη πάντα μαζί σου για να κλείσει το ραντεβού και να λύσει τυχόν απορίες. Παρεμπιπτόντως και από προσωπική πείρα αλλά και επειδή την έχω ακούσει να μιλάει στο τηλέφωνο με καινούριο πελάτη, η ειλικρίνεια της ως προς το οικονομικό κομμάτι με εξέπληξε καθώς λειτουργεί με βάση το οικονομικό συμφέρον του πελάτη και όχι το δικό της.

Έτσι επικοινωνιακή και πρόσχαρη είναι και κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Όπως τη βλέπεις στην τηλεόραση και στα DVD έτσι είναι και στην πραγματικότητα. Είναι μια ευχάριστη παρέα που μπορείς να συζητήσεις κάτι μαζί της αν σε απασχολεί ενώ γυμνάζεσαι. Ανυπομονείς να πας στο μάθημά της γιατί είναι σαν να κάνεις γυμναστική με μια φίλη σου.

Πέρα όμως από όλα αυτά τη θαυμάζω γιατί είναι ένας άνθρωπος που δεν επαναπαύεται και έχει όνειρα. Πέρα από επαγγελματικά είναι και ακαδημαϊκά πετυχημένη. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε κάνει το διδακτορικό της και έχει ήδη αποφασίσει να κάνει το μεταδιδακτορικό της. Επίσης όπως κάποιος μπορεί να δει στο γυμναστήριο της έχει ένα τοίχο γεμάτο πιστοποιήσεις και πτυχία. Μάλιστα αυτός ο τοίχος δεν βρίσκεται στη ρεσεψιόν που μπορούν όλοι να το δουν αλλά στον πρώτο όροφο που συνήθως είναι ο χώρος για τα personal.

Τα Πτυχία και οι πιστοποιήσεις της!

Ως προς τον εφησυχασμό να πω ότι δεν σταματάει ποτέ. Μάλιστα τελευταίο της project είναι η διοργάνωση φιλανθρωπικής εκδήλωσης για το Λύρειο Ίδρυμα (η οποία θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο στις 18:00 στο Sunny Sports Club στην Νέα Ερυθραία). Μάλιστα για τη συγκεκριμένη εκδήλωση βασίζεται στον κόσμο….

Η απάντηση αυτή θα μπορούσε να δοθεί από πολλούς, η Μάντη όμως την εννοεί!

Παρόλο όλες τις πολλές επαγγελματικές της υποχρεώσεις παραμένει μια απλή γυναίκα σαν όλες τις άλλες αφοσιωμένη στο σπίτι της και την οικογένεια της. Πάντα βρίσκει χρόνο για να περνάει χρόνο με το παιδί της και τον άνδρα της τον Αλέξανδρο. Μάλιστα έχει τύχει πολλές φορές σε συζητήσεις μας να μου πει για εξόδους είτε οικογενειακές ή μόνο με τον άνδρα της μακριά από κάμερες. Επίσης τον άνδρα της, ο οποίος είναι ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, γνωστός Έλληνας πρωταθλητής του kick boxing, θα τον βρεις και αυτό στα γυμναστήρια της Μάντη και θα δεις ότι είναι το ίδιο απλός, πρόσχαρος και κοινωνικός σαν εκείνη.

Αυτή είναι λοιπόν η Μάντη που γνωρίζω προσωπικά, σέβομαι σαν άνθρωπο και θαυμάζω για τα όνειρα της και τον no stop εφησυχασμό της!

Αν θες να τη γνωρίσεις και εσύ προσωπικά έλα την Κυριακή (μεθαύριο) στις 18:00 στο Sunny Sports στην Νέα Ερυθραία όπου θα σε υποδεχτεί προσωπικά μαζί με τα παιδιά από το Λύρειο Ίδρυμα! Έλα να συμμετάσχεις και εσύ σε αυτό το σημαντικό σκοπό!

Σαράφη Βασιλική, Επικοινωνιολόγος – Κοινωνιολόγος

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *