Tacos με Γαρίδες

      No Comments on Tacos με Γαρίδες

Αν είστε λάτρεις του μεξικάνικου φαγητού, αυτή η συνταγή είναι για εσάς! Ένα πεντανόστιμο street food που συνδυάζεται τέλεια με μία παγωμένη μπύρα. Καλέστε τους φίλους σας και εντυπωσιάστε τους!

Υλικά για 5 tacos

450 gr γαρίδες ή γάμπαρη Νo 4 κατεψυγμένες αναποφλοίωτες

50 gr panko ή τριμμένη φρυγανιά

20 gr καρύδα τριμμένη

1 αυγό (αντί για αυγό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό ή teriyaki sauce)

5 tortillas μεσαίου μεγέθους

2 ώριμα αβοκάντο

1 lime

Σκόρδο σε σκόνη

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το pico de gallo

25 τοματίνια ή 3 – 4 τομάτες

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

¼ ματσάκι κολλίανδρο ψιλοκομμένο

½ lime

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Προαιρετικά 1 καυτερή πιπεριά jalapeno ή serrano ψιλοκομμένη χωρίς τα σπόρια

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με το pico de gallo για να δέσουν και να μαριναριστούν τα υλικά. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη σάρκα από τα αβοκάντο, το χυμό από το lime, σκόρδο σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι και πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρούμε το εντεράκι με ένα μαχαίρι, το κεφάλι και την ουρά. Μπορούμε αν θέλουμε να αγοράσουμε και αποφλοιωμένες για ευκολία.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το panko με την καρύδα, λίγο σκόρδο σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα άλλο μπολ σπάμε το αυγό, το χτυπάμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες και τις περνάμε πρώτα από το αυγό και στη συνέχεια από το panko.

Σε ένα ζεστό τηγάνι ζεσταίνουμε από κάθε πλευρά τις tortilla. Όταν τελειώσουμε με όλες τις πίτες συνεχίζουμε με τις γαρίδες. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τόσο ηλιέλαιο ώστε να καλύπτονται κατά το ήμισυ οι γαρίδες. Αφού κάψει το λάδι τις τηγανίζουμε για 1’ από κάθε πλευρά.

Για το σερβίρισμα, βάζουμε στο κέντρο κάθε tortilla γαρίδες, από πάνω το αβοκάντο, pico de gallo, λίγες σταγόνες limeκαι διπλώνουμε.

Καλή επιτυχία!?

Παγώνα Σταυροπούλου

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *