Lava Cake

      No Comments on Lava Cake

Μια απολαυστική σοκολατένια συνταγή – κόλαση! Πρόκειται για ένα moelleux σοκολάτας, δηλαδή ένα κέικ σοκολάτας το οποίο καθώς το κόβουμε παραμένει υγρό στο κέντρο του. Είναι πολύ εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή του, ενώ θα εντυπωσιάσει και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της σοκολάτας!

Υλικά

200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα 55%

150 γρ βούτυρο γάλακτος

3 αυγά

120 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

3 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.

Εκχύλισμα βανίλιας

Κονιάκ

Μια πρέζα αλάτι

Βούτυρο και αλεύρι για το σεμιζάρισμα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190°C.
  • Κόβουμε το βούτυρο σε κύβους και ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα.
  • Λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπενμαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τη ζάχαρη με τα αυγά και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε λίγες σταγόνες από το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι, το κονιάκ και τη λιωμένη σοκολάτα και ομογενοποιούμε με μια μαρίζ.
  • Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι και το ενσωματώνουμε και αυτό με απαλές κινήσεις.
  • Προσθέτουμε το μείγμα σε βούτυρο-αλευρωμένες φόρμες, αφήνοντας περιθώριο γιατί θα φουσκώσει στο ψήσιμο και θα πρέπει να μπορούμε να το ξεφορμάρουμε.
  • Ψήνουμε για 12-15′. Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 5’ και ξεφορμάρουμε, αναποδογυρίζοντας με τη βοήθεια ενός πιάτου.
  • Μπορούμε να σερβίρουμε με λιωμένη λευκή σοκολάτα, φρούτα του δάσους ή και παγωτό.

Καλή επιτυχία!❤

Παγώνα Σταυροπούλου

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *