Σαρακοστιανό Μπριαμ

      No Comments on Σαρακοστιανό Μπριαμ

Μια νόστιμη, θρεπτική και νηστίσιμη συνταγή, μιας και πλησιάζει η Σαρακοστή. Είναι πολύ εύκολη και δεν λερώνουμε πολλά σκεύη για την παρασκευή της, ενώ παράλληλα είναι και οικονομική. Μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε και να βάλουμε οποιοδήποτε λαχανικό μας αρέσει ή έχουμε στο ψυγείο μας.

Υλικά

3 κολοκύθια

3 μελιτζάνες τσακώνικες

2 γλυκοπατάτες

2 πατάτες ή 10 baby πατάτες

1 πιπεριά

2 κρεμμύδια

2-3 σκελίδες σκόρδο

Σελινόριζα

400 γρ ψιλοκομμένες τομάτες

1 φλιτζάνι ζωμός λαχανικών

1/3 κούπας ελαιόλαδο

Θυμάρι, ρίγανη, εστραγκόν

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε μέσα στο ελαιόλαδο έτσι ώστε να το αρωματίσει. Κόβουμε σε λεπτά μισοφέγγαρα το κρεμμύδι, ψιλοκόβουμε τη σελινόριζα και χοντροκόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά. Αν χρησιμοποιήσουμε baby πατάτες μπορούμε να τις χαράξουμε για καλύτερο αποτέλεσμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.

Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα ταψί, προσθέτουμε μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι, το ζωμό, τις τομάτες και το ελαιόλαδο με το σκόρδο. Ανακατεύουμε για να πάνε παντού τα υγρά και τα καρυκεύματα.

Ψήνουμε για 45′ στις αντιστάσεις και 15′ στον αέρα. Περίπου στα ενδιάμεσα ανακατεύουμε για να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα όλα τα λαχανικά.

Προαιρετικά μπορούμε να σερβίρουμε με φέτα και με λίγες σταγόνες ελαιόλαδου.

?Tips

Αν δούμε ότι το φαγητό μας παίρνει γρήγορα χρώμα το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το αφαιρούμε πριν το βάλουμε στον αέρα.

Καλή επιτυχία και καλή Σαρακοστή! ?
Παγώνα Σταυροπούλου

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *