Μπιφτέκια κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες

Αντί να αγοράσουμε έτοιμα μπιφτέκια κοτόπουλο, θα μάθουμε να τα φτιάχνουμε μόνοι μας, με αγνά υλικά. Η διαδικασία είναι εύκολη και το αποτέλεσμα πολύ γευστικό και υγιεινό.

Υλικά για τα μπιφτέκια

1 kg κιμά κοτόπουλο από μπούτι

1 κόκκινη πιπεριά

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

100 gr κίτρινο τυρί τριμμένο

50 gr βρώμη

1 αυγό

1 κ.γ καπνιστή πάπρικα

1 κ.σ. Worcestershire sauce

Ελαιόλαδο

Θυμάρι, ρίγανη

Αλάτι, πιπέρι

Υλικά για τις πατάτες

2 γλυκοπατάτες

0,5 kg baby πατάτες

Χυμό 1 λεμονιού

Θυμάρι, ρίγανη

Ελαιόλαδο

Αλάτι, Πιπέρι

Υλικά για τη honey mustard

2 κ.σ. μέλι

2 κ.σ. μουστάρδα

4 κ.σ. μαγιονέζα

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε στο μούλτι το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο. Προσθέτουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια σε ένα μπολ και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους. Το μείγμα θα είναι αρκετά υδαρές, δεν θέλουμε να είναι πολύ σφιχτό για να μας βγουν αφράτα και τα μπιφτέκια μας. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τις πατάτες μας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 ̊C. Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις χοντροκόβουμε και χαράσουμε τις baby πατάτες ή τις κόβουμε στη μέση. Τις προσθέτουμε σε ένα ταψί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο νερό και ψήνουμε αρχικά για 20’.

Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας στο μέγεθος που επιθυμούμε. Πρώτα θα τα σωτάρουμε για να κρατήσουν το σχήμα τους και να πάρουν ένα ωραίο χρώμα. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Σωτάρουμε τα μπιφτέκια μας για 2’ και από τις δύο πλευρές.

Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και τοποθετούμε τα μπιφτέκια πάνω από τις πατάτες. Ψήνουμε για άλλα 20’.

Για τη honey mustard, βάζουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα με το μέλι και ανακατεύουμε και προσθέτουμε και τη μαγιονέζα.

?Tips

Για ένα ελαφρύ αποτέλεσμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τυρί και μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών.

Καλή επιτυχία!?

Παγώνα Σταυροπούλου

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *