Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

      No Comments on Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Τι καλύτερο για τις παγωμένες μέρες του χειμώνα από μια λαχταριστή και ζεστή σούπα; Θα χρειαστούμε λίγα υλικά για μια χορταστική συνταγή!

Υλικά για τον κιμά

500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος ή μείγμα με χοιρινό

1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι καρολίνα

1 αυγό

¼ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 μεσαίο κρεμμύδι τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

Θυμάρι ξερό

Αλάτι, πιπέρι

Για τη σούπα

1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 καρότα τριμμένα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 πατάτες κομμένες σε κύβους

Ελαιόλαδο

Ζωμός λαχανικών ή κότας

Σχινόπρασο

1 αυγό

Χυμό από 2 λεμόνια

2 κ.σ corn flour

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τον κιμά και ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα να είναι ομοιόμορφο. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια μας 3-4 εκατοστά.

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα και σωταρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε 1,5 λίτρο ζωμό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρει βράση. Βάζουμε τις πατάτες και τα γιουβαρλάκια και βράζουμε για 20-30’.

Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε το χυμό λεμονιού, το αυγό και το corn flour και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Με μια κουτάλα βάζουμε σιγά σιγά τον καυτό ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει το μείγμα. Αφού πάρει θερμοκρασία, μεταφέρουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε και ψιλοκομμένο σχινόπρασο και σερβίρουμε!

?Tips

Προσέχουμε για να μην κόψει το μείγμα και τα αυγά γίνουν σκραμπλ, ανακατεύουμε συνεχώς το αυγολέμονο και όταν προσθέτουμε τον καυτό ζωμό, αλλά και όταν το προσθέτουμε στη σούπα μας και μέχρι να πάρει μια βράση. Το corn flour έχει διπλό ρόλο καθώς και θα βοηθήσει να πήξει λίγο η σούπα, αλλά και να μην κόψει το αυγολέμονο εύκολα.

Καλή επιτυχία!❄

Παγώνα Σταυροπούλου

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *