Μια vegan συνταγή, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Είναι γεμάτη βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και είναι χαμηλή σε θερμίδες και λιπαρά.
Υλικά
Για τη σούπα
3 καρότα
2 κλωνάρια σέλερι
2 πράσα
2 κρεμμύδια
3 πατάτες
1 σκελίδα σκόρδο
¼ κ.γ. κουρκουμά
¼ κ.γ. τζίντζερ
1 lt ζωμό λαχανικών
Σέλινο
Θυμάρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Για τα κρουτόν
Φέτες ψωμιού
Αλάτι Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Σκόνη σκόρδο
Ρίγανη
Εκτέλεση
- Πλένουμε, καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τα λαχανικά μας.
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σέλερι, το πράσο και το καρότο και σωτάρουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτουμε και το σκόρδο, σωτάρουμε για 1-2’ και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το σέλινο. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και πολτοποιούμε με λαμβομπλέντερ ή σε μπλέντερ.
- Για τα κρουτόν, κόβουμε σε κύβους το ψωμί, προσθέτουμε ελαιόλαδο , αλάτι, πιπέρι και το σωτάρουμε σε ένα ζεστό τηγάνι, μέχρι να πάρουν χρώμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με το σκόρδο και τη ρίγανη.
- Σερβίρουμε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο σέλινο και κρουτόν.
?Tips
- Μπορούμε να σερβίρουμε με τρίμματα φέτας ή κατίκι αν θέλουμε.
- Αν μετά την πολτοποίηση βγει πολύ πηχτή, προσθέτουμε ζεστό νερό ή ζωμό, μέχρι να πάρει την επιθυμητή σύσταση που θέλουμε.
Καλή επιτυχία❣
Παγώνα Σταυροπούλου