Βελουτέ Σούπα Λαχανικών

      No Comments on Βελουτέ Σούπα Λαχανικών

Μια vegan συνταγή, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Είναι γεμάτη βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και είναι χαμηλή σε θερμίδες και λιπαρά.

Υλικά

Για τη σούπα

3 καρότα

2 κλωνάρια σέλερι

2 πράσα

2 κρεμμύδια

3 πατάτες

1 σκελίδα σκόρδο

¼ κ.γ. κουρκουμά

¼ κ.γ. τζίντζερ

1 lt ζωμό λαχανικών

Σέλινο

Θυμάρι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Για τα κρουτόν

Φέτες ψωμιού

Αλάτι Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Σκόνη σκόρδο

Ρίγανη

Εκτέλεση

  • Πλένουμε, καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τα λαχανικά μας.
  • Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σέλερι, το πράσο και το καρότο και σωτάρουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτουμε και το σκόρδο, σωτάρουμε για 1-2’ και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το σέλινο. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και πολτοποιούμε με λαμβομπλέντερ ή σε μπλέντερ.
  • Για τα κρουτόν, κόβουμε σε κύβους το ψωμί, προσθέτουμε ελαιόλαδο , αλάτι, πιπέρι και το σωτάρουμε σε ένα ζεστό τηγάνι, μέχρι να πάρουν  χρώμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με το σκόρδο και τη ρίγανη.
  • Σερβίρουμε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο σέλινο και κρουτόν.

?Tips

  1. Μπορούμε να σερβίρουμε με τρίμματα φέτας ή κατίκι αν θέλουμε.
  2. Αν μετά την πολτοποίηση βγει πολύ πηχτή, προσθέτουμε ζεστό νερό ή ζωμό, μέχρι να πάρει την επιθυμητή σύσταση που θέλουμε.

Καλή επιτυχία❣

Παγώνα Σταυροπούλου

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *