Η Ελληνική Αστυνομία φέρνει τον Τζον Τράμπουλ στην Λαϊκή Αγορά

Γνωρίζετε τον Τζον Τράμπουλ; Να σας πω την αλήθεια, ούτε και εγώ μέχρι πριν από μερικές μέρες.

Για να μη σας κρατάω στο σκοτάδι, ο Τζον Τράμπουλ είναι ο Αμερικάνος ζωγράφος που φιλοτέχνησε τον διάσημο πίνακα “Η Διακύρηξη της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας”. Και φυσικά θα ρωτήσετε τι σχέση έχει ένας (νεκρός εδώ και χρόνια) Αμερικανός ζωγράφος με μια Ελληνική Λαϊκή.

Τζον Τράμπουλ ονομάστηκε η επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να εξαρθρώσει ένα κύκλωμα εκβιαστών που λυμαινόταν τις Λαϊκές Αγορές. Και να το παραδεχτούμε ότι η ονομασία ήταν πολύ επιτυχημένη, καθώς κανείς δε θα μπορούσε να κάνει τη σύνδεση.

Εκτός από την ονομασία, ήταν επιτυχημένη και η επιχείρηση. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών κατάφεραν με μεθοδική δουλειά, έρευνα, εργασία με μυστικούς αστυνομικούς και επιμονή (ενδεικτικά θα αναφέρω ότι βρήκανε μερικά κομμένα χαρτάκια με ονόματα και ποσά και κάθησαν να τα συναρμολογήσουν ένα ένα), να ξεδιαλύνουν την υπόθεση και να οδηγήσουν στην Δικαιοσύνη 19 άτομα που εμπλέκονταν σε κύκλωμα εκβιαστών που στόχευε τις Λαϊκές Αγορές.

Πέρα από τα συγχαρητήρια, που τα αξίζουν και με το παραπάνω, στην Αστυνομία, ο λόγος που αναφέρω αυτή την επιχείρηση είναι λίγο πιο βαθύς. Όπως αναφέρεται, οι κατηγορούμενοι, όταν έμαθαν ότι γίνονται έρευνες εις βάρος τους, τι θεωρείτε ότι έκαναν; Κρύφτηκαν; Έτρεξαν να ξεφύγουν; Ταμπουρώθηκαν σε ένα κτίριο για ασφάλεια ώστε να μπορούν να πολεμήσουν με τους Αστυνομικούς;

Όχι. Απείλησαν μερικούς μαρτυρες (που ήταν μέσα στη λογική Μαφίας στην οποία λειτουργούσαν), αλλά το κυριότερο είναι ο τρόπος που τους απείλησαν. Έψαχναν να βρουν “πολιτικό μέσο” για να σταματήσουν την Δίωξη και έλεγαν ότι θα το βρουν και μετά θα έχουν τα χέρια τους ελεύθερα για να εκδικηθούν όσους έσπασαν την σιωπή τους.

Προσέξτε το αυτό. Η Μαφία, αντί να προσπαθεί με τρόπο μαφιόζικο να εξαφανίσει μάρτυρες και στοιχεία, προσπάθησε να βρει πολιτικό μέσο για να σταματήσει την ίδια τη Δίωξη. Και ξέρετε που με οδηγεί αυτό;

Ότι ενδεχομένως να υπάρχουν πολλές Διώξεις που έχουν σταματήσει και δεν τις έχουμε μάθει ποτέ, λόγω “πολιτικού μέσου”. Πάντα λέγαμε ότι η Αστυνομία λειτουργεί με το ένα χέρι μόνο γιατί το άλλο το έχει δεμένο πίσω από την πλάτη της λόγω των πολιτικών εντολών της. Πλέον δεν μας επιβεβαιώνει η Αστυνομία, αλλά η ίδια η Μαφία!

Γιατί, κύριοι πολιτικοί, να μην αφήσετε την Αστυνομία να κάνει απλά τη δουλειά της; Ναι σίγουρα θα γίνουν και λάθη, αλλά είμαι πεπεισμένος και πολλοί ακόμα μαζί μου, ότι θα είναι ελάχιστα και τα οφέλη θα είναι πολύ περισσότερα.

Είναι δυνατόν άνθρωποι με την υπομονή, την επιμονή και την αίσθηση καθήκοντος τόσο ψηλά ώστε να κάθονται και να συναρμολογούν σκισμένα χαρτάκια (που μπορεί να μην σήμαιναν και τίποτα) για να λύσουν μια απλή υπόθεση, να μην μπορούν να συλλάβουν τόσους και τόσους κακοποιούς που μένουν ελεύθεροι;

Η Ελληνική Αστυνομία, που για πολλά έχει κατηγορηθεί ανά καιρούς, από δειλία μέχρι ανικανότητα, απέδειξε με μια απλή επιχείρηση ότι άδικα δέχεται όλες αυτές τις κατηγορίες. Για μένα το μπαλάκι είναι πλέον στο γήπεδο της πολιτικής εξουσίας.

Ορίστε τα άξια στελέχη, εκμεταλλευτείτε τα.

Νάσος Μάμαλης, Οικονομολόγος

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *