Ιt (2017)

      No Comments on Ιt (2017)

Γειά σας παιδιά και καλωσήρθατε σε ένα ακόμα άρθρο του Cinecore. Αρχικά πριν μιλήσουμε για τα κινηματογραφικά δρόμενα της νέας σεζόν πιστεύω πως πρέπει να δοθούν συγχαρητήρια στους αρχισυντάκτες μας που από blog μας εξελίξανε σε website για να σας παρέχουμε ακόμα πιο ευκόλα τα νέα άρθρα μας. Το καλοκαίρι πέρασε και η καινούργια κινηματογραφική σεζόν ξεκίνησε θα λέγαμε πολύ δυναμικά με ένα πολύ δυνατό θρίλερ. ‘Το Αυτό’ έκανε την κινηματογραφική του εμφάνιση στις 28 Σεπτεμβρίου και ήρθε για να τρομοκρατίσει κάθε έναν από εμάς που τόλμησε να ξεχάσει τι εστί Πένιγουάϊζ. Πάμε λοιπόν να δούμε πόσο καλό ήταν το ‘Αυτό’.

Η ιστορία μας ξεκινάει στην πόλη του Μέϊν το 1988 όταν μία μυστηριώδη σειρά εξαφανίσεων παιδιών ξεκινάει, κάτι που όλο περιέργως συμβαίνει κάθε 27 χρόνια. Όταν ο μικρός αδερφός του Μπίλι, ενός παιδιού με πρόβλημα στην ομιλία του, βρεθεί ανάμεσα στους αγνοούμενους, ο Μπίλι με την βοήθεια των πέντε καλήτερων του φίλων θα ξεκινήσει μία περιπέτεια που θα τον κάνει να εύχεται να μην την είχε αρχίσει ποτέ. Θα ανακαλύψει πως πίσω από τις εξαφανίσεις κρύβονται πολλά περισσότερα και τόσο αυτός όσο και η παρέα του θα καλεστούν να αντιμετωπίσουν τους χειρότερους εφιάλτες τους αν θέλουν να επιζήσουν.

Το ‘Αυτό’ δεν είναι μία καινούργια ταινία για μας μιάς και προβλήθηκε το 1990 σαν μινι σειρά και κέρδισε τις εντυπώσεις όλων ειδικά με την φανταστική ερμήνεια του Τιμ Κάρεϋ στον ρόλο του Πένιγουάϊζ. Παρ’όλα αυτά πρέπει να ομολογήσω πως η ταινία ήταν τουλάχιστον φανταστική. Παρ’ότι η ιστορία είναι γνωστή κατάφερε να φέρει να έναν νέο αέρα κρατώντας σε συνεχώς σε ένταση και προκαλώντας σου φόβο τόσο όσο χρειαζόταν. Η ερμηνείες όλων των ηθοποιών ήταν απίστευτες κάτι που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση αν σκεφτεί κανέις πως το 90% του κάστ ήταν μικρά παιδιά και ο Μπίλ Σκάσγκαρντ έδωσε μία ερμηνεία  σαν Πενιγουάϊζ που θα έκανε τον Τιμ Κάρευ περήφανο για τον διάδοχο του. Ακόμα και τα jump scares σε τρομάζανε γιατί πολύ απλά είχαν λόγο ύπαρξης και δεν γινόντουσαν απλά για να καλύψουν νεκρό χρόνο από την ταινία.

Απ’ότι έχω παρατηρήσει τελευταία, οι ταινίες που έχουν κάποιον αέρα από την δεκαετία του ’80 έχουν κάνει μεγάλη επιτυχία οπότε μήπως αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας;

Το αποτέλεσμα πάντως ήταν καταπληκτικό και το ‘Αυτό’ κατάφερε επάξια να μπεί στο βάθρο των καλών horror ταινίων. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους του φιλούς των ταινιών τρόμου και σε αυτούς που δεν είναι και τόσο μεγάλοι φαν είμαι σίγουρος πως η ταινία αυτή θα σας κάνει να αναθεωρήσεται.

Εξάλλου μην ξεχνάτε πως στους υπονόμους του Μέιν όλοι επιπλέουν!!!

Kατσιάμης Κωνσταντίνος, 3D  Αnimator & Multimedia Producer

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *