Το “θάρρος” απέναντι στην 4η Εξουσία

Με αφορμή την επέτειο του θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου εντός ολίγον ημερών , αλλά κυρίως με αφορμή τα γεγονότα που εκτυλίσσονται την εν λόγω ημέρα τα τελευταία χρόνια (καταστροφές περιουσιών από ψεύτο – αναρχικούς στο κέντρο της Αθήνας , κλοπές και οδομαχίες με ρίψη μολότοφ και άλλων παρόμοιων υλικών), αποφάσισα να γράψω για το φαινόμενο που παρατηρούμε τέτοιες μέρες , δηλαδή την κωλυσιεργία της πολιτικής ηγεσίας στο να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να εμποδίσει τα εν λόγω περιστατικά . Γιατί όμως γίνεται αυτό και επιτρέπεται αυτή η ασυδοσία και το χάος μια τέτοια μέρα και σε παρεμφερείς μέρες ; Η απάντηση είναι μία … δείλια μπρος στα Μ.Μ.Ε.

Έχουμε δει άπειρες φορές τα μέσα ενημέρωσης να “επιτίθενται” και να μιλούν για αδυναμία της πολιτικής εξουσίας να αντιμετωπίσει τους υπεύθυνους των καταστροφών και να είναι υπεύθυνοι για το χάος που επικρατεί σε τέτοιες περιπτώσεις “αναρχικών” επιδρομών. Βέβαια οι πολιτικοί προτιμούν να δέχονται αυτά τα σχόλια παρά τις “θύελλες” που θα έβγαιναν από τα M.M.E. για εκμετάλλευση εξουσίας , μη ελευθερία διαδηλώσεων και “χουντικές “ τακτικές αν η ηγεσία αποφάσιζε να δώσει τέλος στα εν λόγω γεγονότα, γιατί κακά τα ψέματα μπορεί να το κάνει και νομιμοποιείται να το κάνει.

Απλώς το πολιτικό κόστος όταν παίρνεις τέτοια μέτρα είναι πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με το κόστος του να είσαι αδρανής . Αυτό όμως που πρέπει να καταλάβει ο εκάστοτε πολιτικός  είναι πως η περίφημη 4η Εξουσία δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να θριαμβολογήσει υπέρ του… πάντα το να κατακρίνει και να επιρρίπτει ευθύνες έχει μεγαλύτερη ακροαματικότητα από το να πει πως έκανε το καθήκον και την δουλειά του.

Εν κατακλείδι ο πολιτικός και η πολιτική ηγεσία θα πρέπει να καταλάβει πως έχει εκλεγεί για να υπηρετεί τον λαό και να τον προστατεύει , οπότε σε τέτοιες ακραίες περιπτώσεις η νωθρότητα και η αμέλεια μπορεί να κοστίζουν λιγότερο σαν θέαμα αλλά κοστίζουν περισσότερο στον απλό πολίτη. Οπότε εύχομαι να βρει το σθένος η πολιτεία να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα , γιατί αλίμονο η διαμαρτυρία είναι δικαίωμα του καθενός αλλά όταν έχουμε εγκληματικές ενέργειες το κράτος πρέπει να επέμβει, αδιαφορώντας για το κόστος του θεαθήναι.

Βάλλας Γεώργιος, Τοπικός Σύμβουλος Αργυρούπολης

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *