Τα πάντα για την τετραετία

Τον τελευταίο καιρό έχουμε δει ένα μπαράζ δημοσιεύσεων και αναφορών πως πιθανότατα οι εκλογές δεν είναι ένα τόσο μακρινό σενάριο. Ο λόγος, οι πλέον εμφανείς σε τεράστιο βαθμό διαφορές μεταξύ των συνγκυβερνούντων ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ΑΝ.ΕΛ. ,οι οποίες δείχνουν την ανομοιογένεια και την εύθραυστη σχέση που επικρατεί στους κόλπους της κυβέρνησης. Ωστόσο γιατί έχουν προκύψει τα εν λόγω σενάρια περί τερματισμού της συγκυβέρνησης και καταφυγή στην κάλπη;

Με τις εκλογές να πλησιάζουν και το κλίμα προς και τα δύο κόμματα της κυβερνήσεως να είναι άσχημο, πρέπει να γίνει κάποια κίνηση προκειμένου να περισωθεί το εκλογικό κοινό του εκάστοτε κόμματος. Από πλευράς ΣΥ.ΡΙΖ.Α. οι πάγιες “αριστερές ” θέσεις  διαπραγμάτευσης σε όλα τα θέματα, επιμονής σε κάτι το εναλλακτικό ( όπως το Μακεδονικό) αλλά και τα πυρά προς τα πρώην κόμματα εξουσίας είναι η τακτική που ακολουθείται προκειμένου να εξαντληθεί η τετραετία αλλά και να κρατηθούν τα ποσοστά του στις επόμενες εκλογές σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο.

Στην πλευρά των ΑΝ.ΕΛ. που έχουν και το δυσκολότερο έργο … καθώς η καταστρατήγηση των περισσότερων κομματικών τους θέσεων τους έχει φέρει κοντά στον να “φλερτάρουν” με την μη επιστροφή στα βουλευτικά έδρανα και για αυτό ο λόγος για βαρυσήμαντες δηλώσεις εναντίον όλων , ακόμη και των βουλευτών του συγκυβερνώντος ΣΥ.ΡΙΖ.Α , ακόμη και για αποχώρηση από την κυβέρνηση αν έρθει συμφωνία για το Σκοπιανό που θα περιλαμβάνει το συνθετικό “Μακεδονία” . Όλα αυτά για να κρατήσουν ένα ποσοστό που θα τους επιτρέψει την είσοδο και στην επόμενη Βουλευτική Περίοδο.

Θεωρώ πως η τετραετία θα εξαντληθεί , βάση των κινήσεων των δύο κομμάτων της κυβέρνησης , άλλωστε δεν αφήνεις έτσι εύκολα την εξουσία. Για οποιαδήποτε αλλαγή μένει να αφήσουμε τον χρόνο να μας την δείξει.

Βάλλας Γεώργιος, Τοπικός Σύμβουλος Αργυρούπολης 

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *