Ποιος εκτιμάει Σωστά?

      No Comments on Ποιος εκτιμάει Σωστά?

Έχοντας μπει πλήρως σε μια προεκλογική περίοδο, με τις εντυπώσεις να αποτελούν το κύριο έπαθλο για κάθε κόμμα, βλέπουμε ένα τεράστιο πλήθος δημοσκοπήσεων που δείχνουν την πρόθεση της ψήφου του Ελληνικού Λαού, μια πρόθεση που δείχνει μια ξεκάθαρη εικόνα για τον νικητή των επόμενων εκλογών. Όμως μπορεί μια “σφυγμομέτρηση” της στιγμής να αποτελεί κάτι το σίγουρο;

Για να απαντήσω στο παραπάνω ερώτημα θα γυρίσω το ρολόι πίσω, συγκεκριμένα στο Σεπτέμβριο του 2015 και στις δεύτερες Εθνικές εκλογές μέσα σε μόλις έξι μήνες. Μετά και το “περήφανο” 3ο μνημόνιο της “Αριστερής” Κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., οι περισσότερες δημοσκοπήσεις εκτιμούσαν μια νίκη της Νέας Δημοκρατίας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με διαφορά από μία έως πέντε μονάδες και ελάχιστες μιλούσαν για μια οριακή νίκη του κ.Τσίπρα που δεν θα του επέτρεπε να δημιουργήσει κυβέρνηση. Η κάλπη όχι μόνο δεν επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις, αλλά τις έστειλε στον “κάλαθο” της αναξιοπιστίας με την καθαρή νίκη του “μνημονιακού” πλέον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με 7 μονάδες διαφορά. Πως είναι δυνατόν όμως αυτό; Πολύ απλά κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει κάτι τόσο ευμετάβλητο όσο το εκλογικό αποτέλεσμα.

Αν πάμε στο σήμερα βλέπουμε τις δημοσκοπήσεις να μιλάνε για μια ξεκάθαρη νίκη στις προσεχείς εκλογές του κ. Μητσοτάκη, με την διαφορά να αγγίζει τα όρια της αυτοδυναμίας (αφού έχουμε δει και δημοσκοπήσεις να μιλάνε ακόμη και για επικράτηση με 16,5 μονάδες διαφορά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης).  Θα συμβεί όμως κάτι τέτοιο; Η ταπεινή μου άποψη είναι πως όλα θα κριθούν ακόμη και στην τελευταία μέρα, καθώς ο Έλληνας έχει αποδείξει πως δεν τον ενδιαφέρει τόσο η επιχειρηματολογία, το πρόγραμμα και τα λάθη του εκάστοτε κυβερνητικού σχηματισμού, αλλά το ποιος θα του υποσχεθεί τα περισσότερα χρήματα στην τσέπη του. Ήδη οι συντάξεις δεν κόπηκαν και κανείς δεν ξέρει τι άλλες παροχές μπορεί να δώσει η κυβέρνηση λίγο πριν λήξη η θητεία της, προκειμένου τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια να φανούν σαν ένα αναγκαίο κακό που μας υποχρέωσαν οι “κακοί” Ευρωπαίοι.

Θα αναρωτηθεί κάποιος αν κάτι τέτοιο μπορεί να μειώσει την διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων, και θα σας πω αυτό: Mην σας φανεί παράξενο αν έχουμε για την επόμενη τετραετία έναν πρωθυπουργό χωρίς γραβάτα.

Βάλλας Γεώργιος, Τοπικός Σύμβουλος Αργυρούπολης

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *