Πιάσε… Πέτα!!!

      No Comments on Πιάσε… Πέτα!!!

Παρά το γεγονός ότι ο νέος χρόνος ξεκινά με χαμηλές θερμοκρασίες, το πολιτικό θερμόμετρο έχει πιάσει τιμές καύσωνα και συνεχώς θερμαίνεται περισσότερο σε πρωτόγνωρα για την Ελληνική κοινωνία επίπεδα. Η πόλωση και η διαλεκτική διαμάχη μεταξύ Κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει ξεπεράσει κάθε όριο πολιτικού σεβασμού και οι μομφές, οι εξυβρίσεις και ο διάλογος “πεζοδρομίου”, επικρατεί από τα “παράθυρα” και τις “μπαλκονόπορτες” της τηλεόρασης ως τα “αιχμηρά” σχόλια σε κάθε μέσο κοινωνικής δικτύωσης .

Από την μια πλευρά έχουμε μια κυβέρνηση που προσπαθεί να τονίσει το “αριστερό” και δημοκρατικό της προφίλ , με ηχηρές και δυναμικές εξαγγελίες για την σημαντικότητα της Συμφωνίας των Πρεσπών, για την  σκανδαλώδη και αποτρόπαια φύση της υπόθεσης Novartis (που εδώ και ένα χρόνο χρησιμοποιείται σαν κύριο όπλο κατά της αντιπολιτεύσεως) και το γεγονός πως η Ελλάδα πλέον είναι απαλλαγμένη από την μνημονιακή κατάσταση (αν και σε επιτήρηση) που είχαν αφήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Στον αντίποδα, η αντιπολίτευση μιλάει συνεχώς για την καταστρεπτική και ανθελληνική πολιτική που εφαρμόζει ο κ. Τσίπρας, την αδυναμία του να κρατήσει σύσσωμη την κυβέρνηση του (μετά και τις απειλές του Πάνου Καμμένου για αποχώρηση από την κυβέρνηση) και για συμμετοχή της ίδιας της κυβέρνησης σε σκάνδαλα όπως το ΚΕΕΛΠΝΟ (που βέβαια τα υφιστάμενα σκάνδαλα βάση της αντιπολίτευσης έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από τα παρελθόντα).

Κοινώς παρατηρούμε ένα παιχνίδι “Πιάσε Πέτα” από κάθε πλευρά, κατά το οποίο κανένας παίκτης δεν ενδιαφέρεται να δείξει το έργο που έχει κάνει ή θέλει να προσπαθήσει να κάνει αλλά θέλει να δείξει την “διαβολική” μορφή του αντιπάλου του. Η εν λόγω συμπεριφορά με κάνει να απορώ βαθιά για το επίπεδο των ανθρώπων που αποτελούν την πολιτική ηγεσία του τόπου αλλά και να συμπεράνω πως το γνωμικό “Κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει”!
(Joseph De Maistre, 1753-1821, Γαλλοϊταλός διπλωμάτης & φιλόσοφος) ισχύει πέρα για πέρα για τον τόπο μας.

Βάλλας Γεώργιος, Τοπικός Σύμβουλος Αργυρούπολης

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *