Με τις εκλογές να είναι προ των πυλών, και μετά από την «αριστερότατη» διακυβέρνηση που επέδειξε η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. (γεμάτη από «λαϊκά» μέτρα, όπως αύξηση φόρων, μείωση μισθών και συντάξεων), ο πρωθυπουργός αποφασίζει να κάνει «ρελάνς» ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της «Παραδοσιακής Αριστεράς». Μιλάω βέβαια για τον διαχωρισμό εκκλησίας – κράτους, με την προσθήκη της κατάργησης της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης ως επίσημη θρησκεία της Ελλάδας. Ο χειρισμός της κυβέρνησης, για άλλη μια φορά αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων και περισσότερο διχάζει, παρά ωφελεί.
Ο διαχωρισμός Εκκλησίας – Κράτους είναι απόλυτα θεμιτός, καθώς η Εκκλησία έχει ουσιαστικά μηδενικά έξοδα λειτουργίας (10.000 κληρικοί που αμείβονται ως δημόσιοι υπάλληλοι), μη φορολογούμενη περιουσία και η ασφάλεια που της παρέχεται φτάνει στα όρια του άδικου, όσον αφορά σε άλλα θρησκευτικά και μη ιδρύματα. Τελικά αντί για σοβαρός διαχωρισμός, απλά το κράτος θα παρέχει έμμεσα τις «αμοιβές» των κληρικών, ώστε να μην είναι πλέον τυπικά δημόσιοι υπάλληλοι, με την Εκκλησία να κρατάει ουσιαστικά την απαλλαγή από τους φόρους. Αντί δια Διαχωρισμό λοιπόν έχουμε απλά ένα επικοινωνιακό τρικ για να μπορέσει η εκλογική δεξαμενή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να ενδυναμωθεί, ή να διατηρηθεί (ανάλογα πως το βλέπει κανείς).
Όσο για το θέμα της κατάργησης της Επίσημης Θρησκείας μας από το Σύνταγμα, είναι μια πράξη ενάντια στην ίδια μας την παράδοση και το έθνος μας. Η ανεξιθρησκεία, η οποία εξασφαλίζεται στο ίδιο Σύνταγμα, ισχύει για όλους και έτσι πρέπει, ωστόσο παραμένουμε ένα κράτος που, ως επί το πλείστο, ασπάζεται την Ορθοδοξία. Το μεγαλύτερο μέρος της Ιστορίας μας είναι συνυφασμένο με τον Χριστιανισμό και ακόμη και η Σημαία μας φέρει τον Σταυρό. Ασφαλώς κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να είναι πιστός, η πίστη και οι πεποιθήσεις κάθε Έλληνα και αλλοδαπού στην χώρα είναι απόλυτα σεβαστές, αλλά το να αλλάζεις μια διάταξη που απαρτίζει την αρχή του κράτους σου, το θεωρώ ασέβεια στην ίδια σου την Ιστορία (γιατί μετά ποιος θα σε εμποδίσει να αλλάξεις μέχρι και την σημαία; Άλλωστε πλέον θα είμαστε ουδέτεροι θρησκευτικά).
Βάλλας Γεώργιος, Τοπικός Σύμβουλος Αργυρούπολης



