Μια ματιά ορθής πολιτικής

      No Comments on Μια ματιά ορθής πολιτικής

Η έννοια του πολιτικού έχει συνυφανθεί στο μυαλό μας με τα πιο μελανά και άσχημα χρώματα. Έχει ξεχαστεί από την σκέψη μας η έννοια του πολιτικού που υπήρξε σε παλαιότερα χρόνια με την απαρχή στην Αρχαία Αθήνα: ο υπηρέτης για το καλό του πολίτη. Μην γελιέστε, η πολιτική δεν είναι στα έδρανα της βουλής η πολιτική, η πραγματική έννοια του όρου γίνεται σε κάθε Δήμο και χωριό της Ελλάδας.

Η προσωπική μου εμπειρία σε αυτή την πραγματικότητα ήρθε το 2010 όταν εκλέχτηκα Τοπικός Σύμβουλος στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης με την ελάσσονα αντιπολίτευση. Θεατής στο ίδιο θέαμα, μια διοίκηση καθαρά στο διακοσμητικό ρόλο, του τυπικού τοποτηρητή και αυτού που χτυπάει απλά φιλικά στην πλάτη τον δημότη. Να που όμως δεν είναι έτσι. Έπρεπε να περιμένω 4 χρόνια και την επόμενη δημοτική αρχή της οποίας έχω την τιμή να είμαι μέλος.

Ο Γιάννης Κωνσταντάτος ο νυν δήμαρχος της πόλης, ένα πνεύμα ονειροπόλο και ένας άνθρωπος που πλέον αποκαλώ φίλο, έδωσε το έναυσμα και, από παράδειγμα προς αποφυγή, είδαμε την προσοχή, την καθαριότητα και την εργατικότητα να επιστρέφει στους δρόμους, είδαμε έργα να μην μένουν μόνο στα λόγια ή στα σχέδια, αλλά να ξεκινούν και να ολοκληρώνονται κανονικά και να παραδίδονται στους κατοίκους, είδαμε την κοινωνική πολιτική να απογειώνεται μέσω δομών που έδωσαν διέξοδο στην ανθρωπιά των κατοίκων της πόλης, με την πανδημία να χτυπάει την πόρτα ενός εξαιρετικά οργανωμένου μηχανισμού και να φεύγει ηττημένη.

Από την δική μου πλευρά από την θέση του Τοπικού Συμβούλου τα τελευταία 12 χρόνια και Αντιπροέδρου του Συμβουλίου τα τελευταία 3, ήταν χαρά μου να προσφέρω στο δικό μου κομμάτι. Στο κομμάτι της παιδείας που τόσο πολύ ξεχνάμε, παρά την τεράστια σημασία του. Στο κομμάτι των εκδηλώσεων για να δώσουμε χαμόγελο στις παιδικές ψυχές, στο κοινωνικό φροντιστήριο και την δυνατότητα σε κάθε παιδί να μπορέσει να έχει την βοήθεια που χρειάζεται στο δύσκολο δρόμο προς το πανεπιστήμιο.

Σε ένα χρόνο καλούμαστε για άλλη μια φορά να αποφασίσουμε με την ψήφο μας ποιος θα είναι ο υπηρέτης της πόλης μας, ο δικός μας άνθρωπος. Στο πλευρό του Γιάννη Κωνσταντάτου θα βρίσκομαι άλλη μια φορά, με ιδέες ακόμη περισσότερες για την επέκταση στο κομμάτι της παιδείας, με όραμα την προετοιμασία της κριτικής σκέψης των νεαρών μας πολιτών και την απόλαυση της ζωής τους στο τόπο τους. Οι δυνατότητες είναι πολλές αρκεί να έχεις φαντασία και όνειρα και η ζωή με έχει διδάξει ότι τα όνειρα είναι αληθινά πολλές φορές.

Βάλλας Γεώργιος, Τοπικός Σύμβουλος Αργυρούπολης

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *