Μεταγραφική Περίοδος

      No Comments on Μεταγραφική Περίοδος

Ναι οι μεταγραφές δεν είναι προτέρημα μόνον των αθλητικών ομάδων, γιατί αντικειμενικά το υπάρχων “ρόστερ” ενός πολιτικού κόμματος αλλάζει, ανάλογα τις καταστάσεις και τους στόχους που θέτει κάθε φορά. Η λογική λέει πως η αλλαγή θα αντιπροσωπεύει άτομα που έχουν δυσαρεστηθεί από το κόμμα τους και θέλουν να προσχωρήσουν σε έναν παραπλήσιο ανάλογα με την ιδεολογία τους κόμμα. Προφανώς η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική καθώς βλέπουμε πως στην Ελλάδα η αλλαγή γίνεται όχι λόγο ιδεολογίας αλλά συμφερόντων, οπότε με αφορμή την πρόσφατη ένταξη της κ. Μεγαλοοικονόμου στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (μια βουλευτής μέχρι πρότινος της Ένωσης Κεντρώων ) θα κάνω μια αναδρομή στις “περίεργες” μεταγραφές μεταξύ των κομμάτων μας.

Ποιος δεν θυμάται τις λεκτικές επιθέσεις που είχαν γίνει από τους τότε βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Βορίδη και κ. Γεωργιάδη  προς την Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά όταν ήταν πρόεδρος της; Kάτι που ωστόσο δεν εμπόδισε τους εν λόγω νυν βουλευτές όταν είδαν πως το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη δεν επρόκειτο να κερδίσει έδρες στις επερχόμενες εκλογές να μεταβούν στο “μισητό” αλλά σίγουρα νικητήριο κόμμα των τότε εκλογών του 2012.

Παρόμοια ιστορία και με τους κ.κ. Τζάκρη και Μπόλαρη που παρότι χρόνια είχαν διατελέσει βουλευτές και Υπουργοί με το κόμμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν δίστασαν να πάρουν “μεταγραφή” για τον νυν κυβερνών κόμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αντίθετο στην σοσιαλιστική τους “ιδεολογία” μεν αλλά αποτελούσε το επόμενο κυβερνών κόμμα , οπότε η ζυγαριά έδειχνε καθαρά στο που έπρεπε να συνεχίσουν την πολιτική τους καριέρα.

Το φαινόμενο λοιπόν αυτό δείχνει πως ο πολιτικός στίβος της χώρας μας έχει γίνει μια αγορά “παικτών”, που κανείς από αυτούς τους παίκτες, δεν θα διστάσει στο να απαρνηθεί λεγόμενα του, πράξεις του και ιδεολογία του προκειμένου να βρεθεί στο κατάλληλο ψηφοδέλτιο, την κατάλληλη στιγμή. Οπότε μήπως να μην κάνετε βαρυσήμαντες δηλώσεις… που θα έχουν φευγαλέα διάρκεια;

Βάλλας Γεώργιος, Τοπικός Σύμβουλος Αργυρούπολης

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *