Μαγικό Σκάνδαλο

      No Comments on Μαγικό Σκάνδαλο

Την τελευταία βδομάδα, ο πολιτικός κόσμος της χώρας δεν ασχολείται με τίποτα άλλο από το περίφημο σκάνδαλο Novartis, ένα σκάνδαλο που εμπλέκει πρώην Πρωθυπουργούς και Υπουργούς και που σίγουρα έχει απασχολήσει τα media και την κοινή γνώμη σε τεράστιο βαθμό. Ωστόσο μεγάλη εντύπωση μου προξένησε το πότε εμφανίστηκε αυτό το σκάνδαλο και επίσης με την ταχύτητα με την οποία διογκώθηκε τόσο προς την κοινή γνώμη.

Να λύσω λοιπόν μόνος μου αυτή την απορία καθώς το εν λόγω σκάνδαλο εμφανίστηκε πριν μια εβδομάδα, την επομένη του μεγάλου συλλαλητηρίου της Αθήνας για το θέμα της Μακεδονίας. Θα πει κάποιος: ε έτυχε, αλλά και εγώ θα συμπληρώσω “δεν έτυχε, πέτυχε”. Και πέτυχε πολύ έξυπνα από τον ίδιο των πρωθυπουργό που κίνησε τόσο τάχιστα τις διαδικασίες, προκειμένου ο κόσμος να αποπροσανατολιστεί από το φλέγον θέμα των Σκοπίων, τις εσφαλμένες και προκλητικές δηλώσεις της κυβέρνησης σε σχέση με τον όγκο και την μορφή του συλλαλητηρίου των Αθηνών αλλά και τους τριγμούς στην συγκυβέρνηση λόγο του θέματος της ονομασίας.

Το προσόν ενός καλού μάγου – πολιτικού που θέλει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη δεν είναι άλλο από το να δείχνω κάτι στο δεξί μου χέρι έντονα προκειμένου κανείς να μην κοιτά το αριστερό. Έτσι και με το θέμα της Novartis, τα Σκόπια έχουν περάσει στα ψιλά γράμματα και άρα η όλη διαπραγμάτευση για την ονομασία γίνεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και με τα αποτελέσματα να έρθουν πιθανόν προ τετελεσμένου γεγονότος , που οι όποιες αντιδράσεις τότε δεν θα έχουν καμία σημασία.

Προφανέστατα θα προσθέσω, πως παρά τον τρόπο που εμφανίστηκε, μια τέτοια υπόθεση πρέπει να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και αν αποδειχθεί, οι ένοχοι να έχουν την ανάλογη μεταχείριση, ωστόσο μακριά από το σοβαρό του εν λόγω θέματος ας κατανοήσουν κάποιο ανώτεροι πως ναι το να θολώνεις τα νερά προκειμένου να κρύψεις κάτι είναι έξυπνο, αλλά επίσης πριν λίγο έβλεπα τι υπήρχε στο νερό… οπότε όσο και να θες να το κρύψεις, ξέρω πως υπάρχει.

Βάλλας Γεώργιος, Τοπικός Σύμβουλος Αργυρούπολης

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *