Επιστρέφοντας στο παρελθόν

Όχι δεν έχω σκοπό να σας ταξιδέψω στο χρόνο, ή τουλάχιστον όχι στο μακρινό παρελθόν , αλλά μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Επικρατείας και του Υπουργού Ναυτιλίας, θα μου επιτρέψετε να κάνω μια αναδρομή στο σύντομο παρελθόν, καθώς οι προαναφερόμενοι εκπρόσωποι της κυβερνήσεως, μίλησαν ότι πλέον η χώρα είναι σε πορεία ανάκαμψης, ότι πλέον η οικονομία της Ελλάδας αρχίζει να πατάει στα πόδια της και ότι ο νυν πρωθυπουργός παρέλαβε μια χρεοκοπημένη χώρα που πλέον ανθίζει η οικονομία της.

Το παρελθόν κύριοι όμως της κυβερνήσεως λέει άλλα, καθώς αν θεωρείται ότι τώρα πλέον είμαστε σε πορεία ανάκαμψης , τότε προφανώς ξεχνάτε το έτος 2014 που η νυν αντιπολίτευση με τον τότε πρωθυπουργό κ.Σαμαρά είχε εξαγγείλει τις ίδιες ακριβώς δηλώσεις , με την μόνη διαφορά πως ο Φ.Π.Α. τότε ήταν μόλις στο 13%, δεν υπήρχαν capital controls και δεν είχε κλείσει ο τόσο μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων που δυστυχώς δεν υπάρχουν σήμερα. Άρα μάλλον είμαστε σε ένα διαφορετικού είδους ανάκαμψης… περισσότερο πολιτική και στα λόγια όπως το αντιλαμβάνομαι από τα λεγόμενα σας, παρά οικονομική.

Για το αν η οικονομία της Ελλάδας αρχίζει να πατάει στα πόδια της, θα μου επιτρέψετε να συμπεριλάβω την δήλωση αυτή, στην παραπάνω πολιτική δημαγωγία καθώς με την απουσία επενδύσεων και την υψηλή φορολογία που μαστίζει τις επιχειρήσεις, θα έλεγα καλύτερα σε πατερίτσες που θα χρειαστεί πολύς κόπος και αλλαγή στην οικονομική πολιτική προκειμένου να πούμε ότι πατάμε σταθερά και αλίμονο δεν θεωρώ πως πριν την νυν κυβέρνηση πατάγαμε σταθερά αλλά σίγουρα η μια πατερίτσα ήταν έτοιμη να φύγει.

Στο τελευταίο και καλύτερο που ανέφερε ο κ. Κουρουπλής, ότι δηλαδή ο κ.Τσίπρας παρέλαβε μια χρεοκοπημένη χώρα θα πω σίγουρα πως έχει μια δόση αλήθειας, αφού το χρέος υπήρχε ήδη, απλά αυτό δεν τον εμπόδισε να το επιβαρύνει την χώρα με νέο δάνειο και ένα τέταρτο μνημόνιο, για τις πολιτικές τους σκοπιμότητες.

Θα κλείσω λέγοντας πως αλίμονο είναι λογικό να υπάρχει η πολιτική προπαγάνδα, αλλά θα μπορούσατε κύριοι να την πραγματοποιήσετε με τρόπο που δεν θα υποτιμά την νοημοσύνη μας, είναι προτιμότερο να μας πείτε ότι κάναμε λάθη και προσπαθούμε σιγά σιγά να βγούμε από το αδιέξοδο, κάτι που λέγεται πολιτική ειλικρίνεια… προφανώς και δυστυχώς… μια λέξη άγνωστη σε εσάς.

Βάλλας Γεώργιος, Τοπικός Σύμβουλος Αργυρούπολης

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *