Ενίσχυση από τα Μετόπισθεν

      No Comments on Ενίσχυση από τα Μετόπισθεν

Η εν λόγω περίοδος για την Ελλάδα αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο μόνο ήσυχη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Από την μια έχουμε τους ανεξέλεγκτους «γείτονες» μας, που έχουν φτάσει την προκλητικότητα τους σε ένα επίπεδο πρωτοφανές ιστορικά, δημιουργώντας όχι μόνο την δική μας αντίδραση αλλά και όλης της Μεσογείου και της Ευρώπης . Στον αντίποδα, η επιδημία του Κορωναίος και τα θύματα που έχει αφήσει στη Κίνα μόνο ανησυχία και φόβο προκαλούν στην κοινή γνώμη καθώς και τεράστιο προβληματισμό για τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Ακόμη στο εσωτερικό πάντα υπάρχουν αντιδράσεις και προβλήματα που δεν τελειώνουν αλλά χρήζουν άμεσης επέμβασης, με αποτέλεσμα παρά την μη ολοκλήρωση ούτε ενός χρόνου κυβερνητικού έργου, ο κ. Μητσοτάκης να φαίνεται σε λιγότερο από μήνα να προβαίνει στις πρώτες αλλαγές στο κυβερνών σχήμα. Ποιες και γιατί όμως θα είναι αυτές;

Η πρόβλεψη είναι πάντα μια προσωπική αίσθηση των πραγμάτων, αλλά θεωρώ πως με ασφάλεια μπορώ να δώσω τα «προγνωστικά» για το ποιοι θα παραμείνουν στο τιμόνι των Υπουργείων και ποιοι πιθανώς να δουν την πόρτα της εξόδου. Διατηρητέοι θεωρώ θα μείνουν οι Υπουργοί που έχουν επιδείξει την έντονη δυναμική τους και με τις παρεμβάσεις τους στο τομέα τους απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού. Κοινώς οι κκ.  Σταϊκούρας (Οικονομικών), Γεωργιάδης (Ανάπτυξης), Χρυσοχοΐδης (Προστασίας του Πολίτη) και Χατζηδάκης (Περιβάλλοντος) φαίνεται να παραμένουν στα πόστα τους καθώς και η κοινή γνώμη αλλά και το Μαξίμου βλέπει το έργο που τους έχει ανατεθεί να προχωράει δυναμικά και να εξελίσσεται.

Στην αντίπερα όχθη βρίσκονται τα Υπουργεία, Εξωτερικών, Εθνικής Αμύνης και Αθλητισμού. Τα πρώτα δύο, αλληλοσυνδεόμενα μεταξύ τους μόνο πονοκέφαλο έχουν προκαλέσει στους έχοντες τα «σκήπτρα» λόγω της περιόδου που διανύουμε. Από την μια ο Νίκος Δένδιας έχεις κρατήσει ψηλά τον πήχη στις διπλωματικές σχέσεις της χώρας μας και έχει δημιουργήσει ένα Μεσογειακό «Τείχος» απέναντι στις προκλητικές ορέξεις της Τουρκίας, από την άλλη ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με την στάση του απέναντι στις ενέργειες της Άγκυρας έχει χαρακτηριστεί από ήσυχος και υποτονικός μέχρι νωχελικός και παθητικός προκαλώντας την δυσαρέσκεια τόσο στις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και στην κοινή γνώμη. Οπότε από τα παραπάνω είναι πιθανή η αντικατάσταση του σημερινού ΥΠΕΘΑ από τον νυν Υπουργό Εξωτερικών, λόγω της δυναμικής που έχει επιδείξει ο κ. Δένδιας στην εξωτερική πολιτική και γνωρίζοντας και από την προηγούμενη θητεία του στο Πεντάγωνο τους κατάλληλους χειρισμούς για την αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων.

Τέλος επισφαλής θεωρώ είναι η καρέκλα του Λευτέρη Αυγενάκη στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, μετά τον σκάνδαλο Σαββίδη. Η κατάφωρη παραβίαση του νομικού πλαισίου από τον μεγαλομέτοχο του Π.Α.Ο.Κ., θα μπορούσε να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την περίφημη και αποζητούμενη εξυγίανση στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο . Αντίθετα είδαμε την άμεση εισήγηση της αλλαγής του νομικού πλαισίου για την πολυιδιοκτησία μετοχών, διαφόρων Π.Α.Ε. από ένα πρόσωπο (τυχαία θα αναφέρω τον κ. Σαββίδη που πλέον θα κατέχει και νόμιμα μετοχές και του Π.Α.Ο.Κ και της Ξάνθης)  και άρα την διατήρηση του πρωταθλητή Ελλάδος στην μεγάλη κατηγορία, με αποτέλεσμα την οργή και την αποστροφή για την κατάφωρη εύνοια προς τους «μεγάλους» του ποδοσφαίρου. Αυτή μπορεί να είναι και η αφορμή της «κόκκινης» κάρτας στον κ. Αυγενάκη από τον Πρωθυπουργό προκειμένου να κλείσει όσο τον δυνατόν με λιγότερο κόστος την συγκεκριμένη ιστορία.

Το τελικό σχήμα και τι ενισχύσεις θα έρθουν από τα «μετόπισθεν» του κυβερνητικού δυναμικού του κ. Μητσοτάκη, προκειμένου να γίνει ακόμη πιο «αξιόμαχη» η κυβέρνηση είναι στο χέρι του. Ωστόσο οι προαναφερόμενες αλλαγές μόνο έκπληξη δεν θα τις θεωρούσα… αλλά απαραίτητες.

Βάλλας Γεώργιος, Αντιπρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Αργυρούπολης

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *