Αριστερή Κυβέρνηση με Δεξιά Απεργία

Είμαι σίγουρος ότι όλος ο κόσμος που δουλεύει στο κέντρο της Αθήνας έχει ξυπνήσει με νεύρα ,λόγω της 24ωρης απεργίας των Μ.Μ.Μ., μια ταλαιπωρία που ήδη επαναλήφθηκε και την Παρασκευή και ο λόγος , το νέο πολυνομοσχέδιο που πλέον αλλάζει το τρόπο διεξαγωγής απεργίας από τα σωματεία εργαζομένων.

Συγκεκριμένα η νέα διάταξη προβλέπει πως για τη συζήτηση και τη λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του 1/2 (50%) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών στα πρωτοβάθμια σωματεία. Αυτή η διάταξη έρχεται να αντικαταστήσει την μέχρι σήμερα επικρατούσα τάξη και συγκεκριμένα το άρθρο 8 του συνδικαλιστικού νόμου 1264/1982, που προβλέπει πως για να ληφθεί απόφαση στις συνελεύσεις των σωματείων απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του 1/3 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών ή του 1/4 ή ακόμη και του 1/5 αν δεν υπάρχει απαρτία.

Πολιτικά μια κίνηση κόντρα στον ιδεολογικό προσανατολισμό της κυβέρνησης, μιας κυβέρνησης ταγμένης υπέρ των δικαιωμάτων στην απεργία μέχρι πριν λίγο καιρό και πάντα όπως υποστήριζε στο πλευρό του εργάτη . Με αυτή την διάταξη όχι απλά δείχνει για άλλη μια φορά το μη αριστερό της “πρόσωπο” που παλεύει με νύχια και με δόντια να κρατήσει αλλά προχωράει σε κινήσεις που δεν είχε τολμήσει ούτε η Ν.Δ. ούτε το ΠΑ.ΣΟ.Κ., που ιδιαίτερα στην περίπτωση της Νέας Δημοκρατίας θα ταίριαζε στην δεξιά και καπιταλιστική της ιδεολογία.

Ωστόσο εγώ προσωπικά θα δώσω συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για αυτή της την επιλογή , καθώς ναι μεν είναι μια πολιτικά επικίνδυνη κίνηση αλλά δεν μπορεί η μειονότητα να αποφασίζει την διεξαγωγή μια απεργίας και να υποχρεώνει το υπόλοιπο εργατικό δυναμικό στο να μην εργάζεται, όχι άμα θέλουμε να υποστηρίζουμε ότι έστω και φαινομενικά ότι έχουμε δημοκρατία. Μπράβο λοιπόν για την ανατρεπτική και ορθή της νομοθεσία … αλλά ίσως να πάψει να λέει ότι είναι αριστερή κυβέρνηση… όπως και να το κάνουμε… δεν πείθει .

Βάλλας Γεώργιος, Τοπικός Σύμβουλος Αργυρούπολης

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *