Αλλαγή σκυτάλης ή επιστροφή στην Οικογενειοκρατία?

O πρώτος γύρος των εκλογών της Κεντροαριστεράς τελείωσε και χαίρομαι που τα λεγόμενα μου για την εν λόγω διαδικασία, δύο βδομάδες πριν δεν βγήκαν λάθος (δείτε το σχετικό άρθρο ΕΔΩ). Όπως ήταν αναμενόμενο πρώτη έκοψε το νήμα με 42.5 % η νυν πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Φώφη Γεννηματά και θα την ακολουθήσει στον δεύτερο γύρο για την ανάδειξη αρχηγού ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης με 25.14%. Πως καταλήξαμε σε αυτό το αποτέλεσμα ; Τι αναμένεται να δούμε στον δεύτερο γύρο?

Η πρωτιά της κ. Γεννηματά ήταν αναμενόμενη και όσοι δεν το πίστευαν πιστεύω κάτι υπολόγισαν λάθος. Η τέως Υπουργός και νυν πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει μεγάλη αναγνώριση και αποδοχή από τον ευρύτερο κόσμο της Κεντροαριστεράς καθώς και μεγαλύτερο μηχανισμό στήριξης λόγω των παραπάνω ,από όλους τους αντιπάλους της, με αποτέλεσμα να παίρνει μεγάλο προβάδισμα στην “κούρσα” για την προεδρία του νέου φορέα. Άλλωστε το όνομα και η οικογενειοκρατία αποτελούν , πέρα από τα προσωπικά χαρακτηριστικά , βασικό βαρόμετρο για την πολιτική βούληση των πολιτών.

Η έκπληξη (όχι τόσο για μένα) της δεύτερης θέσης του κ. Νίκου Ανδρουλάκη σε αυτή την εκλογική διαδικασία οφείλεται πιστεύω σε δύο λόγους. Πρώτον δεν είναι μια προσωπικότητα “φθαρμένη” στον πολιτικό στίβο της χωράς σε αντίθεση με τους έτερους διεκδικητές (πρώην υπουργοί , βουλευτές και δήμαρχοι) αλλά έχει υπηρετήσει μόνο  στο ευρωκοινοβούλιο μακριά από την πολιτική πραγματικότητα της Ελλάδας. Το δεύτερο είναι το νεαρό της ηλικίας του , καθώς στα  38 του χρόνια αποτελεί τον πιο νέο από τους διεκδικητές και άρα τον εκπρόσωπο του καινούργιου στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Όσον αφορά τον νικητή του δεύτερου γύρου , μένει να δούμε ποιος θα λάβει την στήριξη των ηττημένων του πρώτου γύρου και αν είναι δυνατή η ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου , προκειμένου να έχουμε αλλαγή σκυτάλης στο χώρο της Κεντροαριστεράς ή θα έχουμε παραμονή της υφιστάμενης κατάστασης. Θα μου επιτρέψετε να κάνω μια πρόβλεψη με μια ερώτηση προς εσάς : Ποιος και πώς κέρδισε τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας το 2015 ; Τα συμπεράσματα… δικά σας.

Βάλλας Γεώργιος, Τοπικός Σύμβουλος Αργυρούπολης

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *