Χριστούγεννα, Χριστούγεννα ευτυχισμένα…!!!!

Και «κλέβοντας» ένα στίχο από αγαπημένο Χριστουγεννιάτικο τραγούδι της Δέσποινας (γνωστή Βανδικιά γαρ) ξεκινάω το τελευταίο μου άρθρο για το 2017! Ώρα για ξεκούραση και χαλάρωση, περνώντας ευτυχισμένες μέρες με την οικογένεια μας και τους φίλους μας και ταυτόχρονα, φορτίζοντας τις μπαταρίες μας για το 2018 που πλησιάζει γρήγορα!

Αυτά είναι τα ιδανικά Χριστούγεννα! Όμως υπάρχουν και πολλοί που λόγω δουλειάς τρέχουν και δεν φτάνουν για να τα προλάβουν όλα. Συνήθως αυτοί είναι οι νοικοκυρές που πρέπει να δουλέψουν στο γραφείο τους αλλά και στο σπίτι για να είναι όλα στην εντέλεια. Και όμως όλοι δεν αξίζουμε 1-2 μέρες ξεκούρασης να απολαύσουμε το Χριστουγεννιάτικο μας δέντρο που φτιάχναμε επί ώρες;

Όσες υποχρεώσεις και να έχουμε ας φροντίσουμε τα 2 Σαββατοκύριακα, το 1 πριν τα Χριστούγεννα και το άλλο πριν την Πρωτοχρονιά να αφιερώσουμε λίγο χρόνο στον εαυτό μας. ΟΛΟΙ ΜΑΣ! Να κάνουμε ότι μας ευχαριστεί, όπως βόλτα δίπλα στην θάλασσα, διάβασμα δίπλα στο δέντρο, γυμναστική, κομμωτήριο, οτιδήποτε θα μας κάνει να νιώσουμε ξέγνοιαστες και πανέτοιμες για τα Χριστούγεννα.

Συγχρόνως ας κρατήσουμε αυτά τα 2 Σαββατοκύριακα  σαν παραδείγματα για έναν από τους στόχους μας. Το 2018 να είμαστε ήρεμοι, να κρατάμε όσο το δυνατόν γίνεται την ψυχική μας υγεία και να έχουμε έστω και λίγο χρόνο για εμάς. Ξέρω ότι είναι δύσκολο αλλά όχι αδύνατον!

Οπότε φέτος τις γιορτές εκτός απ’ ότι περνάμε ξέγνοιαστες στιγμές με τους αγαπημένους μας, ας αφιερώσουμε έστω και μια ώρα σε εμάς, την ΑΞΙΖΟΥΜΕ! Μια ώρα για να ηρεμήσουμε, να χαλαρώσουμε και να βάλουμε στόχους για να τους πραγματοποιήσουμε αυτήν την καινούργια χρονιά που έρχεται!

ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2018!

Σαράφη Βασιλική, Επικοινωνιολόγος – Κοινωνιολόγος

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *