Μια Ελλάδα χωρίς Αδέσποτα και Φόλες

H Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες στον κόσμο που οι δρόμοι της είναι γεμάτοι αδέσποτα ζώα. Όπου και να πας έχει λυπημένα εγκαταλελειμμένα σκυλιά κυρίως, που ζητάνε κατά βάση ένα σπιτικό και μια οικογενειακή θαλπωρή. Τα περισσότερα από αυτά έχουν εγκαταλειφθεί από τα πρώην αφεντικά τους  (πόσα κουτάβια έχουμε δει πεταμένα σε σκουπιδοτενεκέδες;) ή γεννήθηκαν αδέσποτα όπως οι γονείς τους.

Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια υπάρχει ο οργανισμός Dog’s Voice, ο οποίος προσπαθεί να αντιμετωπίσει επιτυχώς το συγκεκριμένο πρόβλημα. Ήδη έχει επικοινωνήσει και συνεργαστεί με πολλούς δήμους ώστε αυτά τα πλάσματα να ζήσουν όπως κάθε άνθρωπος θα ήθελε να ζήσει τη ζωή του, έχοντας φαγητό, ζέστη και αγάπη. Μέχρι τώρα ο οργανισμός μέσω των προγραμμάτων του, έχει καταφέρει να βοηθήσει πολλά αδέσποτα αλλά σίγουρα αν βοηθήσουμε όλοι μαζί μπορεί αυτό το θέμα να επιλυθεί μια για πάντα.

Ωστόσο για να γίνει αυτό πρέπει κάποιοι άνθρωποι να καταλάβουν ότι και τα σκυλιά είναι αθώα πλάσματα όπως οι άνθρωποι και γι’ αυτό δεν έχουν κανένα δικαίωμα να τα κακοποιούν κτυπώντας τα ή χειρότερα ρίχνοντας τους φόλες, δηλαδή θανατηφόρο δηλητήριο.

Το χειρότερο ξέρετε ποιο είναι; Ότι ξέρω άνθρωπο που έχει ρίξει φόλες σκοτώνοντας 3 σκυλιά συγχρόνως του γείτονά του ενώ ο ίδιος έχει σκύλο που το μεγαλώνει εδώ και χρόνια. Τραγικό! Θα του άρεσε να κάνουν το ίδιο στο σκυλί του;

Αυτό είναι παράδειγμα, αλλά σίγουρα υπάρχουν και άλλοι που κακομεταχειρίζονται σκυλιά αδέσποτα ενώ μεγαλώνουν σαν παιδί τους το δικό τους σκύλο. Παρόλα αυτά με ή χωρίς δικό του σκύλο δεν έχει κανείς το δικαίωμα να σκοτώνει ένα αθώο πλάσμα που δεν τον πείραξε ποτέ!

Αν δούμε κάποιον να κακοποιεί ένα σκυλί και δεν κάνουμε κάτι είμαστε Συνένοχοι! Ας μη βοηθήσουμε λοιπόν αυτούς αλλά τους οργανισμούς και αυτούς που κάνουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν αυτά τα αθώα πλάσματα και να κάνουν αυτό την χώρα και αυτόν τον κόσμο ΚΑΛΥΤΕΡΟ!

Σαράφη Βασιλική, Επικοινωνιολόγος – Κοινωνιολόγος 

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *