Χάστε Λίπος Χοροπηδώντας

      No Comments on Χάστε Λίπος Χοροπηδώντας

Το σχοινάκι  για να χάσετε βάρος είναι μια από τις καλύτερες αερόβιες ασκήσεις. Καίει πολλές θερμίδες, δεν απαιτεί ακριβό εξοπλισμό και μπορεί να γίνει στο σπίτι. Υπάρχει ένας καλός λόγος για τον οποίο οι μπόξερ και οι μαχητές της MMA το χρησιμοποιούν για να παραμείνουν σε κορυφαία φυσική κατάσταση.

Μια τακτική ρουτίνα με σχοινάκι, θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε τον συντονισμό και την ευελιξία του fitness σας. Στόχευσε τις γάμπες σας, τους μηρούς και τους γλουτούς σας αποτελεσματικά. Προσφέρει επίσης μια εξαιρετική προσθήκη σε ένα πρόγραμμα διασταυρούμενης προπόνησης, στο οποίο συνδυάζονται διάφορες αερόβιες και αναερόβιες δραστηριότητες για να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη καρδιαγγειακή προπόνηση για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το πιο σημαντικό πράγμα κατά την αγορά ενός σχοινιού είναι να βεβαιωθείτε ότι έχει το σωστό μήκος. Είναι συνήθως δυνατό να ρυθμίσετε το μήκος εάν το σχοινί είναι πολύ μακρύ. Σταθείτε με τα δύο πόδια στο κέντρο του σχοινιού και τραβήξτε τα άκρα. Οι λαβές πρέπει να φτάσουν στις μασχάλες σας. Φορώντας χαλαρά, άνετα ρούχα και παπούτσια προπόνησης, αρχίστε να πηδάτε. Προσπαθήστε να κρατήσετε τους ώμους σας χαλαρούς και τον βραχίωνα σας κοντά στο σώμα σας. Χρησιμοποιήστε τους καρπούς σας, όχι ολόκληρα τα χέρια σας, για να γυρίσετε το σχοινί και προσπαθήστε να τα κρατήσετε όσο το δυνατόν χαμηλότερα. Κρατήστε την πλάτη σας ευθεία και τραβήξτε το στομάχι σας μέσα.

Καθώς αυξάνεται το επίπεδο φυσικής κατάστασης, ξεκινήστε να προσθέτετε άλματα με τα δύο πόδια μαζί. Για να αποφύγετε την πλήξη, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε μερικές παραλλαγές, όπως το άλμα στο ένα πόδι και στη συνέχεια στο άλλο. Και πάλι, βεβαιωθείτε ότι δεν ανεβαίνετε πολύ ψηλά. Εάν κρατάτε τα πόδια σας σε αρκετά στενή επαφή με το έδαφος, θα ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα τραυματισμού και πιθανότατα θα συνεχίσετε να πηδάτε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Εάν δεν έχετε κάνει σχοινάκι για κάποιο χρονικό διάστημα, μπορεί να ξεκινήσετε με ένα κανονικό επίπεδο προπόνησης. Για να δημιουργήσετε αντοχή, πηδήξτε αρχικά για 2 λεπτά, ή αν αυτό είναι πάρα πολύ, για 30 έως 40 άλματα, και στη συνέχεια ξεκουραστείτε για 30 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε δύο φορές. Σε κάθε επόμενη συνεδρία, μειώστε κάθε διάστημα ανάπαυσης κατά 5 δευτερόλεπτα, έως ότου καταφέρετε να το κάνετε συνεχόμενο.

(Η εξαγωγή, ενός υπεύθυνου διαιτολογικού ή προπονητικού προγράμματος, συντάσσεται μόνο από απόφοιτους Χαροκοπείου πανεπιστημίου και συναφών ιδρυμάτων καθώς και απόφοιτους τμημάτων Φυσικής Αγωγής αντίστοιχα)

Μιχαλαρόγιαννης Γιάννης, Προπονητής Αθλημάτων – Στέλεχος Διαιτολογίας

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *