Ουσιαστική Νέα Σαιζόν

      No Comments on Ουσιαστική Νέα Σαιζόν

Αν και πολλοί άνθρωποι φαίνεται να πιστεύουν ότι η απώλεια βάρους και η απώλεια λίπους είναι ένα και το αυτό, υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος που τα χωρίζει σε διαφορές.

Όταν αρχίζετε τη δίαιτα και την άσκηση, δεν χάνετε αυτόματα λίπος. Τις περισσότερες φορές καταλήγετε να χάνετε μυϊκό ιστό, κάτι που θέλετε να αποφύγετε. Για να ξεκινήσετε να χάνετε λίπος, πρέπει να καταλάβετε ότι η απώλεια βάρους δεν είναι ίδια με την καύση λίπους.

Οι περισσότεροι άνθρωποι λένε ότι θέλουν να χάσουν βάρος όταν αυτό που πραγματικά θέλουν να κάνουν, είναι να χάσουν λίπος. Ως αποτέλεσμα αυτής της διανοητικής προσέγγισης του προβλήματος, ξεκινούν το ταξίδι τους σε λάθος τοποθετήσεις. Αν και γνωρίζουν πόσο ζυγίζουν, οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν πόσο από αυτό είναι η άλιπη μυϊκή μάζα και πόσο είναι το ποσοστό σωματικού λίπους. Ως αποτέλεσμα, ξεκινούν υποθερμιδική δίαιτα, μειώνοντας τις θερμίδες και κάνοντας πολλές αερόβιες ασκήσεις.  Τελικά, φαίνονται στην εικόνα μικρότεροι, αλλά με υψηλό ποσοστό σωματικού λίπους. Ο λόγος για αυτό, είναι ότι επικεντρώθηκαν στη μείωση των αριθμών της ζυγαριάς, όταν έπρεπε να αντιμετωπίσουν το υπερβολικό πρόβλημα λίπους τους.

Ένα άλλο από τα λάθη που οι άνθρωποι τείνουν να κάνουν είναι να υπολογίζουν μόνο τον αριθμό των θερμίδων που εισάγουν στο σώμα τους. Στην προσπάθειά τους να μειώσουν αυτόν τον αριθμό, ορισμένοι θα επιλέξουν να κόψουν μια ολόκληρη ομάδα τροφίμων, όπου συνήθως την πληρώνουν οι υδατάνθρακες. Αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει σε απώλεια μυών, αντί του λίπους.

Συμπεριλάβετε προπονήσεις βαριάς αντίστασης. Εάν θέλετε να μειώσετε  τη σωματική σας διάπλαση, να φαίνεστε μικρότεροι και σε καλύτερη μορφή, δεν μπορείτε απλά να βασιστείτε σε αερόβια μόνο. Ο καλύτερος τρόπος για να λιώσετε αυτά τα λιπαρά στρώματα είναι να συμπεριλάβετε προπόνηση βαριάς αντίστασης στη ρουτίνα σας. Αν και είναι αλήθεια ότι οι αερόβιες ασκήσεις μπορούν να μετατρέψουν το σώμα σας σε φούρνους καύσης  θερμίδων, πρέπει επίσης να τονώσετε τους μύες σας και να αυξήσετε το μέγεθος τους.   Όταν τονίζετε τους μύες, αρχίζουν να εμφανίζονται κάτω από το δέρμα σας. Η μείωση της ποσότητας λίπους και νερού μεταξύ του δέρματος σας και των μυών σας το επιτυγχάνει αυτό. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για τόνωση των μυών σας είναι με την ενσωμάτωση των προπονήσεων βαρέων αντιστάσεων.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο θέλετε να αυξήσετε το μέγεθος των μυών σας είναι ότι αυτό θα σας βοηθήσει στις προσπάθειές σας για κάψιμο λίπους. Όσο μεγαλύτεροι είναι οι μύες, τόσο περισσότερη ενέργεια χρειάζονται για να λειτουργήσουν, η οποία απλά μεταφράζεται σε αυξημένες δαπάνες θερμίδων.

Φυσικά, η σωστή δίαιτα είναι πολύ σημαντικός παράγοντας της διαδικασίας απώλειας λίπους. Όταν κάνουν δίαιτα, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να κόψουν εντελώς μια σημαντική ομάδα τροφίμων, πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο μειώνουν την πρόσληψη θερμίδων. Η αλήθεια είναι ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει περισσότερη βλάβη στο σώμα σας. Όταν μειώνετε δραστικά την πρόσληψη θερμίδων ενώ κάνετε υπερβολικές ασκήσεις καρδιοειδών, μπορεί να καταλήξετε να χάσετε μύες αντί για λίπος. Όταν δεν παρέχετε στο σώμα σας καύσιμο για τους μύες, δεν μπορούν να χτίσουν και αναδομηθούν. Και, όπως τονίσαμε προηγουμένως, δεν θέλετε η απώλεια βάρους να είναι απώλεια μυών. Θέλετε να ρίξετε το λίπος. Ο αριθμός της ζυγαριάς δεν είναι πραγματικά σημαντικός. Εντάξει, είναι σημαντικός σε κάποιο βαθμό, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι το ποσοστό σωματικού λίπους. Αυτό που έχει σημασία είναι πόση άπαχη μυϊκή μάζα έχετε. Γι ‘αυτό, την επόμενη φορά που θέλετε να ρίξετε κιλά από το σώμα σας, μην το σκέφτεστε ως διαδικασία απώλειας βάρους, αλλά ως διαδικασία απώλειας λίπους. Η προπόνησή σας σας και η δίαιτά σας θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένες για να σας βοηθήσουν στην τήξη λίπους.

Συμπεριλάβετε την προπόνηση αντιστάσεων στη ρουτίνα σας και έχετε ισορροπημένη διατροφή. Οι υδατάνθρακες, οι πρωτεΐνες και τα λίπη πρέπει να περιλαμβάνονται στη διατροφή σας. Μόνο με την εξισορρόπηση αυτών των τριών συστατικών μπορείτε να επιτύχετε σταθερή και πλήρη απώλεια βάρους.

(Η εξαγωγή, ενός υπεύθυνου διαιτολογικού ή προπονητικού προγράμματος, συντάσσεται μόνο από απόφοιτους Χαροκοπείου πανεπιστημίου και συναφών ιδρυμάτων καθώς και απόφοιτους τμημάτων Φυσικής Αγωγής αντίστοιχα)

Μιχαλαρόγιαννης Γιάννης, Προπονητής Αθλημάτων  – Στέλεχος Διαιτολογίας 

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *