Χαμηλό ηθικό Ελλήνων

      No Comments on Χαμηλό ηθικό Ελλήνων

Τα τελευταία 30 χρόνια βομβαρδιζόμαστε συνεχώς από μια στοχευμένη προπαγάνδα που αποσκοπεί στην δημιουργία ενός χαμηλού ηθικού του Έλληνα, κάτι για το οποίο έχουμε μιλήσει στα άρθρα περί προπαγάνδας.

Έτσι οι Έλληνες νοιώθουμε πάντα υποδεέστεροι των Τούρκων και των Ευρωπαίων σε όλους τους τομείς. Έτσι όλος ο κόσμος είναι καλύτερος από εμάς που είμαστε πρώτοι σε όλα τα αρνητικά. Όπως είδαμε τότε με τα άρθρα της προπαγάνδας τα παραπάνω δεν ισχύουν. Φυσικά σε αρκετούς τομείς η Ελλάδα είναι πίσω κάτι που δεν μπορούμε να μην παραδεχτούμε. Μην ξεχνάμε ότι τα εκπαιδευτικά ιδρύματά μας είναι σε κακό χάλι, το κομμάτι προστασίας περιβάλλοντος είμαστε μετεξεταστέοι, και το ίδιο ισχύει και σε άλλους τομείς. Όμως σαν Έλληνας βλέπω ότι όποτε θέλουμε κάνουμε θαύματα αρκεί να το θέλουμε όπως έγινε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες που είχαμε όλο τον κόσμο εναντίον μας και 14 χρόνια μετά όλοι μιλάνε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα που ήταν οι καλύτεροι. Άρα δεν δέχομαι καθόλου ότι είμαστε άχρηστοι.

Όμως γιατί το χαμηλό ηθικό και ειδικά προς την Τουρκία; Υπάρχουν εξηγήσεις. Από την μια ναι η Τουρκία είναι μια χώρα που εκμεταλλεύτηκε τον δικό μας «σοσιαλιστικό» παράδεισο που έδιωχνε επενδύσεις. Έτσι η Ελλάδα που την δεκαετία του 1980 παρήγαγε αυτοκίνητα, όπλα, ηλεκτρικές συσκευές, πλοία κ.α. κατάφερε χάρη στους συνδικαλιστές και στο Π.Α.Μ.Ε., στην υψηλή φορολογία και φυσικά στις αθρόες κινητοποιήσεις σε δρόμους και εθνικές οδούς να διώξει εταιρίες όπως η Pirelli, Beretta, DAF, Volkswagen κ.α που είτε έκλεισαν (οι εθνικές εταιρίες) είτε μεταφέρθηκαν στην Τουρκία (οι ξένων συμφερόντων εταιρίες). Έτσι η Τουρκία που τη δεκαετία του 1980 δεν είχε στον ήλιο μοίρα κατάφερε τα τελευταία 20 χρόνια να έχει μια μεγάλη ανάπτυξη με επενδύσεις. Φανταστείτε ότι στο παρελθόν η Ελληνική Αστυνομία προμηθεύτηκε λεωφορεία από την Τουρκική OTOKAR !!

Όμως είναι αυτός λόγος να έχουμε χαμηλό ηθικό; Όχι διότι ακόμα και τώρα αν γίνουν σωστές πολιτικές κινήσεις μπορούμε να αλλάξουμε και να φέρουμε επενδύσεις. Το είδαμε αυτό με τον Ο.Λ.Π., την Ολυμπιακή, τον Ο.Λ.Θ. και τα αεροδρόμια που πήρε η Fraport όπου άμεσα έκλεισαν κάποιες μαύρες τρύπες του κρατικού προϋπολογισμού (δηλαδή μειώθηκαν οι δαπάνες του δημοσίου), οι εν λόγω εταιρίες έγιναν επικερδής (άρα το δημόσιο κέρδισε χρήματα μέσω φόρων), οι εν λόγω εταιρίες αναπτύχθηκαν και δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας (μείωση ανεργίας και καλύτερη ρευστότητα) ενώ αναπτύχθηκε το εμπόριο και ο τουρισμός (περισσότερες θέσεις εργασίας, καλύτερη ρευστότητα και τέλος περισσότερα έσοδα στο δημόσιο). Έτσι μπορούμε αν οι πολιτικοί μας αποφασίσουν να προχωρήσουν σε αλλαγές σε λιγότερο από 10 χρόνια η Ελλάδα να ξεπεράσει την Τουρκία και να γίνει πιο δυνατή οικονομία.

Όμως οι περισσότεροι Έλληνες νοιώθουν απειλή από την Τουρκία σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό το κόμπλεξ απορρέει από την τουρκοκρατία. Όμως ο Τούρκος δεν είναι ανίκητος. Το 1821, το 1912, το 1916-1918 η Ελλάς νίκησε τους Τούρκους. Σίγουρα θα πείτε ναι αλλά το 1897, το 1922 και το 1974 χάσαμε. Λοιπόν ας ρίξουμε λίγο τη προπαγάνδα και να δούμε τα πράγματα όπως είναι ψυχρά και λογικά αρχικά ιστορικά και μετά θα δούμε το σήμερα.

Ιστορικά έχουμε τα εξής:

  • Πάντα οι Τούρκοι από το 1821 και μετά ήταν περισσότεροι από εμάς, είχαν καλύτερο εξοπλισμό και είχαν καλύτερες διεθνείς σχέσεις ειδικά με Γερμανία και Βαλκάνια
  • Το 1821, Βαλκανικούς Πολέμους και Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι και το 1921 οι Έλληνες νικούσαν. Γιατί; Γιατί ήταν ενωμένοι και είχαν κοινό όραμα. Το 1922 και το 1974 δεν ήμασταν ενωμένοι αλλά διχασμένοι. Έτσι διχασμένοι αναλωθήκαμε σε εσωτερικές έριδες που εκμεταλλεύτηκε ο Τούρκος και μας νίκησε. Όταν είμαστε ενωμένοι ο Τούρκος μας τρέμει.
  • Οι Τούρκοι είχαν κοινή εξωτερική πολιτική και όλοι είναι ενωμένοι και έχουν σαν υπουργούς εξωτερικών διπλωμάτες σε αντίθεση με εμάς. Εκεί είναι που κερδίζουν οι Τούρκοι και εμείς όχι. Βλέπουμε ότι για το κρίσιμο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων τον κύριο Μητσοτάκη να αποφεύγει την ενημέρωση και συνεργασία με τον ΥΠΕΞ κ Κοτζιά. Απαράδεκτο. Επίσης πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ποιοι ήταν Έλληνες υπουργοί εξωτερικών που είχαν εμπειρία από το διπλωματικό σώμα; Μήπως ο κύριος Πάγκαλος; Η κυρία Μπακογιάννη; Ο κύριος Γιώργο Παπανδρέου; Όπως έχει ειπωθεί και σε παλαιότερο άρθρο τα μαύρα χάλια της εξωτερικής μας πολιτικής φαίνονται σε ΠΓΔΜ και Αλβανία όπου η Ελλάδα έχει το 45% του ΑΕΠ τους και δεν μπορεί να τους επιβληθεί ενώ η Τουρκία με το 10% του ΑΕΠ έχει κάνει τις 2 χώρες δορυφόρους της.

Έτσι ερχόμαστε στο σήμερα που έχουμε την Τουρκία να έχει παραπάνω πληθυσμό από εμάς και με μια δυνατή εξωτερική πολιτική. Στο αντίποδα εμείς έχουμε λιγότερο πληθυσμό από την Κωνσταντινούπολη αλλά έχουμε πολλά άλλα πράγματα που ο Τούρκος ξέρει ότι αν κάνει κάτι στρατιωτικό θα φάει τα μούτρα του.

  1. Ο Ελληνικός Στρατός έχει την παρούσα στιγμή μια πολύ άξια ηγεσία που η Τουρκία την φοβάται. Δεν είναι τυχαίο ότι ο τωρινός Α/ΓΕΣ κύριος Στεφανής είναι συνέχεια στο στόχαστρο των Τούρκων.
  2. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι οι μοναδικές στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ με τόσο υψηλό βαθμό ετοιμότητας.
  3. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν υψηλότερη κατάρτιση και εκπαίδευση από τις αντίστοιχες Τουρκικές όπως έχει φανεί τόσο σε διεθνείς ασκήσεις όσο και σε ειρηνευτικές αποστολές (πχ Βοσνία, Κόσοβο, Αφγανιστάν) όπου όλος ο κόσμος γελούσε με τον «ανίκητο» Τουρκικό στρατό.
  4. Το γεωγραφικό ανάγλυφο της Ελλάδος παρέχει τέλεια υποστήριξη σε επιχειρήσεις του Ελληνικού Στρατού τόσο στον Έβρο όσο και στα νησιά.

Οι Τούρκοι ξέρουν ότι έχουμε σαν λαός μια φιλειρηνική στάση και δεν θα κάνουμε εύκολα αντίποινα και για αυτό το λόγο προκαλούν. Σίγουρα το επεισόδιο με το ελικόπτερο στη Ρω τους έκοψε το βήχα όπως τους είχε κόψει το βήχα το «βυθίσατε το Χώρα» του 1987 και το «πάμε για πόλεμο» του 1996. Σημασία είναι οι πολιτικοί να υιοθετήσουν μια σκληρή στάση όπως είχε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1987 και όχι να κάνουν τις βλακείες του κυρίου Πάγκαλου το 1996.

Κυρίες και κύριοι αναγνώστες, δεν πρέπει να υποτιμάμε ούτε να υπερτιμάμε ποτέ τον αντίπαλό μας. Πρέπει να τον σεβόμαστε και με καθαρό μυαλό να βλέπουμε ψυχρά τα γεγονότα. Δεν είμαστε υποδεέστεροι. Απλά δεν θέλουμε κάποια πράγματα. Μόλις τα θελήσουμε και ενωθούμε θα δείτε πόσο δυνατοί θα γίνουμε και θα δείτε ότι κανείς δεν θα μας κάνει τσαμπουκάδες. Άρα μην αφήνετε την ανθελληνική προπαγάνδα να σας ρίχνει. Ψηλά το κεφάλι και συνεχίζουμε να πολεμάμε για ένα καλύτερο αύριο για τις επόμενες γενεές.

Θ. Σ., Αξιωματικός Ειδικών Δυνάμεων 

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *