Τζαμί στο Βοτανικό

      No Comments on Τζαμί στο Βοτανικό

Τα τελευταία χρόνια μεγάλος χαμός έχει επικρατήσει στην Αθήνα σχετικά με την ανέγερση του Ισλαμικού Τεμένους (τζαμί) στην περιοχή του Βοτανικού. Έτσι έχουμε τη Χρυσή Αυγή, κάποιους φανατικούς ιερείς και κάτι γραφικούς παππούδες με παραλλαγές να διαδηλώνουν ενάντια της ανέγερσης του τεμένους.

Αρχικά να μην ξεχνάμε ότι στις αρχές του 21ου αιώνα υπήρξε ο σχεδιασμός της κατασκευής του νέου γηπέδου του Παναθηναικού με υπερσύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις και αγορά που θα αναβάθμιζε κατά πολύ την περιοχή. Θα άνοιγαν νέες θέσεις εργασίας, αναβάθμιση της περιοχής, μείωση του εγκλήματος ενώ και η αντιπροσωπευτική ομάδα της Αθήνας θα είχε δικό της στάδιο φεύγοντας από το υπάρχον στάδιο που είναι ακατάλληλο και ετοιμόρροπο. Τότε όμως διάφορες περιβαλλοντολογικές ομάδες, τοπικές ομάδες πολιτών και άλλοι τυχάρπαστοι διαδήλωναν ενάντια σε αυτό το έργο και ο Δήμος Αθηναίων για άγνωστο λόγο υπέκυψε.

Ερχόμαστε 10 χρόνια μετά και αποφασίζεται η ανέγερση του Τεμένους και πάλι αντιδράσεις. Τελικά τι θα γίνει; Πρέπει να φτιαχτεί το τέμενος ή όχι;

Η απάντηση είναι ναι αλλά είναι τεκμηριωμένη από πολλές απόψεις. Ας δούμε 4 χαρακτηριστικούς λόγους που πρέπει να ανεγερθεί:

  • Βάση του Ελληνικού Συντάγματος του 1834 (το 2ο Σύνταγμα στην Ευρώπη μετά το Γαλλικό) έχουμε ανεξιθρησκία έτσι ο κάθε Έλληνας πολίτης έχει δικαίωμα να πιστεύει σε όποιο Θεό θέλει. Την παρούσα στιγμή η Ελλάδα έχει 180.000 Έλληνες μουσουλμάνους και εκτός των τζαμιών που λειτουργούν στη Θράκη, σε Ρόδο και Κω δεν υπάρχει κάποιο άλλο τζαμί. Όμως στην Αθήνα διαμένουν περί τους 100.000 Έλληνες και αλλοδαποί μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα. Βάση του Ελληνικού Συντάγματος  πρέπει να έχουν ένα χώρο λατρείας. Άλλωστε δεν έχουμε Εβραική Συναγωγή, Καθολική Εκκλησία, Προτεσταντική Εκκλησία, Αγγλικανική Εκκλησία και Ρωσική Εκκλησία; Άρα πρέπει βάση Συντάγματος να κτιστεί
  • Την παρούσα στιγμή στην Αττική λειτουργούν περι τα 216 παράνομα τζαμιά. Τα περισσότερα είναι σε υπόγεια σπιτιών, σε γκαράζ κ.α. Δεν πρέπει βάση Συντάγματος αλλά και βάση ανθρωπισμού αυτοί οι άνθρωποι να λατρεύουν τον θεό τους με σεβασμό, και με αξιοπρέπεια; Αν πούμε όχι δεν μας διαχωρίζει τίποτε από τους Ισλαμιστές στην Σαουδική Αραβία που τιμωρούν όποιον φορά σταυρό με τη ποινή του θανάτου
  • Από τα 216 τζαμιά ποιος γνωρίζει ποιος μπαίνει, ποιος βγαίνει και τι λέγεται εκεί μέσα; Όμως σε ένα κεντρικό τζαμί θα γίνει ο διαχωρισμός. Θα πάει ο κόσμος που πιστεύει στη θρησκεία του και όχι σε ακραίες αντιλήψεις των σαλαφιστών. Αποτέλεσμα θα γίνει ο άμεσος ξεχωρισμός αυτών που έχουν κάτι να κρύψουν (πχ τρομοκρατία λέω εγώ). Επίσης θα υπάρχει έλεγχος το τι συμβαίνει εκεί και από ποιόν, και ο νοών νοείτο. Δεν είναι τυχαίο που η Κρατική Ασφάλεια και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είναι υπέρ της ανέγερσης.
  • Το τζαμί θα αποτελέσει την έδρα του κεντρικού μουφτή της Ελλάδος (κάτι σαν τον δικό μας Αρχιεπίσκοπο). Αποτέλεσμα είναι ότι θα μπορέσει να επιβάλει τους μουφτήδες στην Θράκη, σε Ρόδο και Κω αποκόπτοντας την όποια Τουρκική επιρροή. Ας μην ξεχνάμε ότι με κεντρικό τον ψευδομουφτή Αχμέτ Μετέ η Τουρκία ελέγχει μεγάλο μέρος των τζαμιών σε Ξάνθη και Ροδόπη προωθώντας την Τουρκική προπαγάνδα ενώ εμφανίζεται ο Έλληνας ως ο δυνάστης. Με την τοποθέτησης της κεντρικής μουφτείας στην Αθήνα πλέον η Τουρκία χάνει ένα τεράστιο έρισμα στον Ελληνικό Μουσουλμανικό πληθυσμό της Θράκης. Αποτέλεσμα τέρμα η 5η φάλαγγα εκεί και αποδυνάμωση της Τουρκίας στα Θρακιώτικα τεκταινόμενα

Όμως γιατί κάποιοι αντιδρούν; Οι λόγοι πολλοί. Ας πάρουμε τις 3 βασικές ομάδες και να δούμε τους λόγους:

  • Εκκλησία. Βλέπουμε ιερείς να διαδηλώνουν και ρίχνουν κατάρες δεξιά και αριστερά. Όποιος δεν είναι Χριστιανός Ορθόδοξος είναι σατανάς όπως λέει ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. Αλήθεια έχει διαβάσει τους λόγους του Χριστού; Φυσικά και ναι αλλά έχουμε και την εσωτερική κατανάλωση, για να δείξουμε ότι είμαστε κάποιοι, ότι είμαστε οι σωτήρες. Όμως δεν είναι τυχαίο ότι ο σχεδιασμός του τεμένους ξεκίνησε από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο γνωστό για την αγάπη του για την Ελλάδα και τον Χριστιανισμό.
  • Γραφικοί παππούδες. Είδαμε στην τηλεόραση κάποιους παππούδες με παραλλαγές που έλεγαν ότι είναι εφεδροι αξιωματικοί των καταδρομών. Πρώτα από όλα βάση νόμου έφεδρος είναι ο κάθε Έλλην πολίτης που έχει υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις και λογίζεται έφεδρος από την ημέρα απόλυσής του από το στρατό μέχρι και την ηλικία των 45 ετών για οπλίτες (στρατιώτες και υπαξιωματικοί) και τα 55 για εφέδρους αξιωματικούς. Άρα αυτοί που είδαμε ότι ήταν άνω των 60 ΔΕΝ είναι έφεδροι. 1-0. Δεύτερον ποιοι είναι οι εν λόγω κύριοι και τι πρεσβεύουν; Λένε ότι είναι για να βοηθήσουν τους Έλληνες άστεγους. Η Αθήνα όμως έχει πάνω από 5.000 άστεγους και όμως μόνο 10 άστεγοι βρέθηκαν στο χώρο του Βοτανικού. Διότι από πίσω κρύβεται συγκεκριμένη ΜΚΟ που προωθεί και καλά το έργο των αστέγων και λαμβάνει κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ υπάρχουν αποδείξεις για διακίνηση μεταναστών, κοινώς ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ. 2-0. Είναι τυχαίο ότι αναφέρουν ότι είναι έφεδροι στρατιωτικοί και ειδικά των καταδρομών; Όχι σας πληροφορώ ότι οι μισοί που ήταν εκεί ΔΕΝ υπηρέτησαν στις ειδικές δυνάμεις. Τότε γιατί το κάνουν. Φυσικά για να κτυπήσουν το Έλληνα στρατιώτη. Να τον κάνουν να φαντάζει φασίστας και ρατσιστής. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Στρατός έχει από τα υψηλότερα ποσοστά πέρασης στον Ελληνικό λαό. Άρα οι εν λόγω κύριοι είναι πράκτορες. 3-0. Που βρήκαν τα λεφτά; Μάλιστα η κεντρική προσωπικότητα δηλώνει ότι δεν έχει εισοδήματα αλλά εμφανίζεται καλοντυμένος. Ενισχύει την πεποίθηση ότι πληρώνονται από ύποπτα μέσα. 4-0. Τέλος έγινε κατάληψη χώρου του Πολεμικού Ναυτικού. Γιατί δεν επενέβει η Ναυτονομία που είναι αρμόδια; Ας πούμε ότι δεν μπορούσε και ενημερώθηκε η αστυνομία. Όμως έπρεπε να πάει το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Και όμως πήγε η Κρατική Ασφάλεια τυχαίο; Όχι διότι οι εν λόγω κύριοι εξυπηρετούν αντιεθνικά συμφέροντα όπως άλλωστε αποδείχτηκε ενώ έχουν βρει και στοιχεία του ποινικού κώδικα με κύριο την σωματεμπορία.
  • Χρυσή Αυγή απλά εμφανίστηκαν μπας και ανεβάσουν τα ποσοστά τους αλλά το όλο θέμα της παρουσίας τους πέρασε στο ντούκου.

Εν κατακλείδι το τέμενος πρέπει να φτιαχτεί για συνταγματικούς, θρησκευτικούς, ανθρωπιστικούς λόγους αλλά και λόγους ασφάλειας. Οι φωνές που αντιδρούν έχουν άλλη ατζέντα και δυστυχώς δεν φαίνεται να είναι υπέρ της Ελλάδος.

Θ. Σ., Αξιωματικός Ειδικών Δυνάμεων 

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *