Ημέρα Περηφάνιας και Ελλάδα

Ημέρα Περηφάνιας και Ελλάδα

Τα τελευταία χρόνια κάθε άνοιξη έχουμε την εβδομάδα Υπερηφάνειας (Pride Week) όπου μαζεύονται ομοφυλόφιλοι και πανηγυρίζουν για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις. Προσωπικά δεν έχω κάτι εναντίων των ομοφυλόφιλων όμως δεν συμμερίζομαι την όλη αυτή γιορτή η οποία κατά την άποψή μου προσβάλει πρώτα τους ίδιους τους ομοφυλόφιλους.

Από την αρχαία εποχή έχουμε το θέμα ομοφυλοφιλίας. Ας μην κρυβόμαστε στην Αρχαία Αθήνα η ομοφυλοφιλία και η παιδεραστία ήταν ο κανόνας. Πολλοί ομοφυλόφιλοι όπως ο Μέγας Φρειδερίκος της Πρωσίας έχουν καταγραφτεί στην ιστορία. Έτσι δεν είναι κάτι το νέο  ή κάποια σύγχρονη τάση όπως πολλοί θέλουν να πιστεύουν. Μάλιστα η επιστήμη μας τεκμηριώνει ότι  η ομοφυλοφιλία είναι εκ γενετής και οφείλετε ορμόνες. Μάλιστα έχει παρατηρηθεί ομοφυλοφιλία και σε ζώα όπως σε λιοντάρια, σκύλους, πίθηκους κ.α.  Έτσι είναι κάτι που προέρχεται από την φύση της οποίας δεν μπορούμε να πάμε σε αντίθεση.

Τώρα ποιες οι ρίζες του Pride Week; Λοιπόν πάμε στις ΗΠΑ όπου από τη δεκαετία του 1920 όπου άνοιξαν τα πρώτα κλάμπ ομοφυλόφιλων έχουμε την αστυνομία να κάνει εφόδους στα κλάμπ και να ξυλοκοπά τους θαμώνες ενώ υπήρξαν και αρκετά περιστατικά δολοφονιών ακόμα και καταδίκης ομοφυλόφιλων που οδήγησε σε εκτέλεση. Στις 28 Ιουνίου 1969 σε ένα κλάμπ στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης οι ομοφυλόφιλοι αντιστάθηκαν στην έφοδο της αστυνομίας και σε συνεργασία και με άλλους πολίτες έδιωξαν τους αστυνομικούς. Το 1970 ξεκίνησε η ετήσια παρέλαση για να τιμήσουν τη ημέρα εκείνη.

Αυτά τις ΗΠΑ. Στην Ελλάδα δεν νομίζω ότι υπήρξαν διωγμοί ομοφυλόφιλων ακόμα και επι 7ετίας. Την εποχή 1950-1970 απλά κυνηγούσαμε κουμουνιστές και όχι ομοφυλόφιλούς. Μάλιστα από τη μεταπολεμική Ελλάδα μέχρι σήμερα έχουμε διάφορους ομοφυλόφιλούς που προόδευσαν όπως ο Μάνος Χατζηδάκης, ο Ασλάνης, ο Χρόνης Εξαρχάκος κ.α. Ουδέποτε δέχτηκαν διωγμούς.

Έτσι φέρνουμε μια παρέλαση που αποτελεί όνειδος. Βλέπουμε λοιπόν τον καθένα να γυρνά γυμνός ή ημίγυμνος και να προβαίνουν σε αισθησιακές περιπτύξεις στην μέση του δρόμου παρουσία ανηλίκων. Έχουμε αναφορές ενηλίκων να θωπεύουν και να φιλούν ανηλίκους, έχουμε δημόσιο σεξ στους δρόμους της Αθήνας, έχουμε ρύπανση της πόλης με γκραφίτι ενώ αρκετοί λοιδορούν τους Ευζώνους στο Σύνταγμα.

Γενικά μια κατάσταση απαράδεκτη, κάτι που συμφωνούν πολλοί ομοφυλόφιλοι του πνεύματος. Αυτή η στάση δεν τιμά τα θύματα της αμερικάνικης βίας πόσο μάλλον τις θυσίες τους.  Μήπως το θέμα ενημέρωσης στα σχολεία περί σεξ και σεξουαλικών προτιμήσεων από ψυχολόγους και εκπαιδευτικούς είναι πιο χρήσιμο από μια παρέλαση καρναβάλι που επικρατούν τα σεξουαλικά όργια;

Θ. Σ., Αξιωματικός Ειδικών Δυνάμεων

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *