Βόρεια Ήπειρος

      No Comments on Βόρεια Ήπειρος

Ελευθερία στο Κουρδιστάν

Ελευθερία στο Θιβέτ

Ελευθερία στο Ανατολικό Τιμόρ

Ελευθερία στην Βόρεια Ήπειρο

Τι;; Ελευθερία στην Βόρεια Ήπειρο; Είσαι φασίστας και ρατσιστής.

Μπορεί να ακούγεται σαν ανέκδοτο αλλά ο νεοέλληνας και ειδικά ο αριστερός αυτή την απάντηση θα φέρει μόλις τολμήσεις να αναφέρεις για τους 215.000 Έλληνες της Βορείου Ηπείρου και τα δικαιώματά τους.

Η Βόρεια Ήπειρος (νότια Αλβανία) από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν Ελληνική γη και τον 20ο αιώνα 3 φορές απελευθερώθηκε από τον Ελληνικό Στρατό και 3 φορές αναγκαστήκαμε να επιστρέψουμε πίσω στην Αλβανία.

Με την επικράτηση του κουμμουνισμού επί Εμβέρ Χότζα οι Έλληνες υπέστησαν διώξεις. Αρκετοί αναγκάστηκαν να έρθουν στην Ελλάδα όπου εκεί αντιμετώπισαν το μένος των αριστερών διότι άφησαν τον σοσιαλιστικό παράδεισο. Ας μην ξεχνάμε ότι τωρινός υπουργός της κυβέρνησης τη δεκαετία του 1980 άνοιγε κεφάλια των «προδοτών Βορειοηπειρωτών» και επευφημούσε τον Χότζα.

Έτσι έχουμε φτάσει στον 21ο αιώνα που ο μέσος Έλληνας γνωρίζει το δράμα των Κούρδων, των Παλαιστινίων ακόμα και των Θιβετιανών αλλά αγνοεί ότι ο Έλληνας Βορειοηπειρώτης είναι θύμα διώξεων.

Όμως γιατί αυτός ο διαχωρισμός; Ο Κούρδος διώκεται από την Τουρκία, το Ιράν και το Ιράκ. Διώκεται για τη γλώσσα του, τη θρησκεία του και τη φυλή του. Ο Έλληνας της Βορείου Ηπείρου διώκεται για τα ίδια ακριβώς παραπτώματα, δηλαδή για τη γλώσσα, τη θρησκεία του και τη φυλή του. Όμως για τους Κούρδους διαμαρτυρόμαστε και για τους δικούς μας γυρνάμε την πλάτη και χαρακτηρίζουμε φασίστα όποιον αναφέρει κάτι για τους Βορειοηπειρώτες.

Δυστυχώς έχουμε καταντήσει να είμαστε ρατσιστές προς τους Έλληνες. Οι δημοκρατικές μας και ανθρώπινες ιδέες μας είναι μόνο για τους άλλους αλλά όχι για τους δικούς μας. Ντροπή.

Θ. Σ., Αξιωματικός Ειδικών Δυνάμεων 

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *