Υλικά
4 φιλέτα ξιφία
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.κ. ρίγανη
4 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
1 λεμόνι, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα
1 κ.κ. κάππαρη
2 κ.σ. κόκκινο κρασί
1 κ.κ. ζάχαρη
½ λεμόνι με τη φλούδα του
1 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση
Βάζετε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι και τα σκεπάζετε καλά με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής. Τα αφήνετε σκεπασμένα στο ψυγείο να μαριναριστούν για 30 λεπτά. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC και ψήνετε τα φιλέτα για 13 – 14 λεπτά.
Το ψήσιμο του ξιφία έχει μεγάλη σημασία. Προσέχετε στο εσωτερικό του να μείνει ροζ, γιατί, αν παραψηθεί, σκληραίνει και χάνει τη γεύση του. Όσο ψήνεται το ψάρι χτυπάτε στο μπλέντερ τα υλικά της σάλτσας. Σερβίρετε το ψάρι ζεστό με τη σάλτσα, αφού πρώτα το στραγγίσετε από τα υγρά του ψησίματος.
Πάνου Κώστας, Σεφ



