Δεν πιστεύω πως όταν έκανε τα πλάνα του ο γνωστός σε όλους Ιούλιος Καίσαρας, πίστευε ότι θα μείνει στην ιστορία εκτός από τα επιτεύγματα του… και σαν σαλάτα. Εγώ όμως θα παρουσιάζω αυτή την γευστική του πλευρά.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
Μαρούλια 2τεμ.
Παρμεζάνα 100γρ
Ψωμί τοστ 4 φέτες
Σκόρδο 1 σκελ.
Λίγο ελαιόλαδο
Κοτόπουλο Στήθος(βραστό η ψητό) 200γρ
Ντοματίνια(Για Ντεκόρ) κ.π
Υλικά Σάλτσας
Ελαιόλαδο 150γρ
Αντσούγιες 25γρ
Κρόκος αβγού 1τεμ
Λίγο ξίδι κ.π
Μουστάρδα ντιζόν 10γρ
Πιπέρι φρέσκο κ.π
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε,πλένουμε και κόβουμε τα μαρούλια.Τηγανίζουμε τα κρουτόν σε ελαιόλαδο και σκόρδο μέχρι να ροδίσουν και τα βάζουμε σε χαρτί απορροφητικό.
Χτυπάμε σε μπασίνα τον κρόκο με την μουστάρδα και το ξίδι. Πολτοποιούμε την αντσούγια και την προσθέτουμε δένοντας σιγά-σιγά με ελαιόλαδο.
Ντεκοράρουμε σε πιάτο ή σαλατιέρα.Προσθέτουμε την σάλτσα,τα υλικά του ντεκόρ το κοτόπουλο και στο τέλος την παρμεζάνα σε φύλλα.
Πάνου Κώστας, Σεφ



