Το καλοκαίρι τελείωσε αλλά οι μεζέδες τους δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να μας συντροφεύουν το χειμώνα , για αυτό και σας παραθέτω την εν λόγω συνταγή με την ελπίδα να σας θυμίσω ωραίες μέρες δίπλα στο κύμα.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
1 κιλό χταπόδι
100 γρ. Κρεμμύδι
300 γρ. ψίχα ψωμιού
200ml κρασί κόκκινο
20ml ξιδι
κ.π μαιντανός
κ.π ρίγανη
κ.π αλεύρι
κ.π ελαιόλαδο
κ.π αλάτι
κ.π πιπέρι
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Καθαρίζουμε,πλένουμε και βράζουμε το χταπόδι με πολύ λίγα υγρά,κόκκινο κρασί και ξίδι.
Αφαιρούμε τις βεντούζες,τις πέτσες και το κουκούλι,το πλένουμε καλά και το ψιλοκόβουμε.
Σε μια λεκάνη βάζουμε το ψιλοκομμένο χταπόδι,το κρεμμύδι και τον μαιντανό ψιλοκομμένα,
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,το ψωμί το οποίο έχουμε μουσκέψει στο κρασί με ελαιόλαδο στυμμένο και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια ,τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καύτο ελαιόλαδο.Σερβίρονται σαν καυτό ορεκτίκο.
Tip: Mπορείτε να τους κρατήσετε στην κατάψυξη παναρισμένους μόνο για 1 μήνα
Πάνου Κωνσταντίνος, Σεφ



