Frontier

      No Comments on Frontier

Γειά σας παιδιά και καλωσορίσατε σε ένα ακόμα άρθρο του CineCore. Αυτή την εβδομάδα θα ταξιδέψουμε μαζί με τον Τζέϊσον Μόμοα στην Βόρεια Αμερική του 1700 στην σειρά ¨Frontier¨ που προβλήθηκε το 2016 μέσω του Netflix και στην οποία ο Μόμοα είναι και πρωταγωνιστής και παραγωγός. Πάμε λοιπόν να μιλήσουμε για το ¨Frontier¨.

Η σειρά ξεκινάει με  τον Μάϊκλ Σμίτι, έναν νεαρό Ιρλανδό κλέφτη που μαζί με την κοπέλα του και τον αδερφό της επιχειρούν να ληστέψουν ένα βρετανικό καράβι μίας μεγάλης εταιρίας γούνας, της Χάντσον – Μπέϊ, για να βγάλουν λίγα λεφτά. Οι βρετανοί στρατιώτες τους βλέπουν, όμως, και ο Μάϊκλ αναγκάζεται να κρυφτεί στο αμπάρι του πλοίου ενώ αυτό σαλπάρει για τον Νέο Κόσμο. Μην έχοντας άλλη ελπίδα, ο Μάϊκλ, βοηθάει τον Λόρδο Μπέντον, έναν από τους μεγαλομετόχους της εταιρίας αυτής που πηγαίνει στον Νέο Κόσμο για να επιβλέψει τις αγοραπωλησίες γούνας, στο να λύσει μία κλοπή που συνέβει στο καράβι του με θύμα τον ίδιο. Έτσι, καταφέρνει να κερδίσει την ευνοιά του Λόρδου ο οποίος του ζητάει μία ακόμα εξυπηρέτηση έναντι μεγάλης αμοιβής.

Η εξυπηρέτηση αυτή είναι να βρεί έναν άντρα ονόματι Ντέκλαν Χάρπ όταν φτάσουν στην Βόρεια Αμερική, ο οποίος κάποτε δούλευε για την εταιρεία αλλά τωρα πια προσπαθεί να την καταστρέψει με όποιο μέσο μπορεί κλέβοντας και δολοφονώντας όποιον Βρετανό στρατιώτη βρεθεί μπροστά του και η αποστολή του Μάϊκλ περιπλέκεται ακόμα περισσότερο όταν θα μάθει πως θα πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη αυτού του ανθρώπου για να τον φέρει, μετέπειτα, ενώπιον της δικαιοσύνης. Αν και θα τα καταφέρει να τον συναντήση, ο Μάϊκλ θα συνηδητοποιήσει πως δεν είναι όλα όπως του τα παρουσίασε ο Λόρδος Μπέντον και καινούργιες συμμαχίες θα ξεκινήσουν να διαμορφόνονται σε ένα παιχνίδι εκδίκησης και δολοπλοκίας.

Αυτό είναι με λίγα λόγια το “Frontier”. Δεν θα σας πω ψέμματα, η σειρά είναι φανταστική. Πραγματεύεται γεγονότα που έχουν όντως συμβεί μέσα από φανταστικούς χαρακτήρες με μοναδικό τρόπο και οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι μοναδικές. Επίσης, είναι μικρή σειρά καθώς έχουν βγεί μέχρι στιγμής οι δύο πρώτες σεζόν που αποτελούνται από έξι επεισόδια η κάθε μία, οπότε είναι εύκολο να την δεί κανείς. Τα σκηνικά, ο ρουχισμός και η φωτογραφία της σειράς σου κόβουν την ανάσα ενώ παράλληλα έχει ένα σενάριο που κρατάει το ενδιαφέρον στα ύψη και χαρακτήρες δομημένους με τέτοιον τρόπο που δεν μπορεί να μην τους αγαπήσεις. Ο Τζέϊσον Μόμοα δίνει μια καταπληκτική ερμηνεία σαν Ντέκλαν Χάρπ και μάλιστα για αυτή την σειρά πήρε μαθήματα για το πως να πετάει τσεκούρι για να αποδώσει ρεαλισμό στην σειρά και τον χαρακτήρα που υποδύεται. Γενικά είναι μία παρα πολύ καλογυρισμένη και προσεγμένη σειρά που την προτείνω σε όλους σας ανεπιφύλακτα.

Kατσιάμης Κωνσταντίνος, 3D  Αnimator & Multimedia Producer

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *