Αν τα βιογραφικά ήταν λεφτά…

Κι αφού πήραμε τόσα ταξί και χαλάσαμε οοοοολα τα λεφτά μας,ας ψάξουμε να βρούμε δουλειάαχαχαχαχαχα…

Από μόνο του αυτό είναι μια απασχόληση full time και θα έπρεπε να αμείβεσαι όσο ψάχνεις δουλειά. Για να έχεις να πληρώσεις το τρελάδικο μετά.

Ο ένας εργοδότης θέλει 10 χρόνια προϋπηρεσία αλλά να μην είσαι πάνω απο 25 χρονών.

Τον άλλο δεν το νοιάζει αλλά θα πάρεις το πολύ 3.Ευρώ.την ώρα.

Άσε αυτό με τα βιογραφικά..αν ήταν λεφτά όοολα αυτά τα βιογραφικά που έχω στείλει κατά καιρούς σε διάφορες δουλειές νομίζω δεν θα χρειαζόταν να δουλέψω ποτέ! Μπορεί κ η αποστολή τόσων βιογραφικών να με έφτασε στο σημείο να ψάχνω μανιωδώς δουλειά. Τι τα θες… Φαύλος κύκλος…

Στείλτε το βιογραφικό σας κ στείλτε το βιογραφικό σας.. μόνο αυτό ακούς. Και να τα κοίταγαν… καλά θα ήταν… μου έχει τύχει μπροστά στα μάτια μου σε δουλειά σχετική με τις σπουδές μου κιόλας να μου ζητήσουν το βιογραφικό να το δώσω και να μη ρίξουν ούτε μια ματιά πριν το καταχωνιάσουν σε ένα συρτάρι για πάντααα. Κοίτα το λίγο βρε άνθρωπε..έτσι για τους τύπους.. από ευγένεια… ξέρω γω..

Μπαίνω προχτές σε γνωστό μαγαζί με ρούχα που είχε αγγελία ότι ζητάνε πωλήτρια.

Γειά σας, γειά σας. Ενδιαφέρομαι για την αγγελία. Ναι ,θα μας στείλετε το βιογραφικό σας. Ναι ξέρετε το βιογραφικό μου έχει κυρίως δουλειές άλλης ειδικότητας γιατί άλλο είναι το αντικείμενο των σπουδών μου. Δεν πειράζει θέλουν να δουν την προϋπηρεσία σας. (???) μα μαντάμ πώς θα δουν την προϋπηρεσία μου αφού ΔΕΝ τη γράφω; γιατί δεν δέχονται να δουν κάποιον από κοντά; πιο λογικό μου φαίνεται σ’ αυτές τις δουλειές.

Αφήνω λοιπόν το χώρο των πωλήσεων μήπως δεν κάνω βρε αδερφέ.. και πιάνω τα καφέ / μπαρ. Σέρβις σέρβις. Γιατί; κοινωνικότατη δουλειά κ σαν ηθοποιός που είμαι δε νοείται να μην έχω δουλέψει σερβιτόρα.Μόνο έτσι αναγνωρίζεται ο σωστός ηθοποιός.

Παίρνω λοιπόν τηλ σε ένα μαγαζί , ελάτε από δω μου λένε να τα πούμε από κοντά. Τσακίζομαι κ πάω αμέσως μπας κ μου πάρει τη δουλειά κανένας άλλος συνάδελφος, φτάνω γειά σας γειά σας οι χαιρετούρες πάλι. Τι προϋπηρεσία έχετε? (από πόσων χρονών θα έπρεπε να δουλεύω για να έχω όλες αυτές τις προϋπηρεσίες…δεν ξέρω) λέω εκεί κάτι. Ωραία λέει θα σας ειδοποιήσουμε δεν σας θέλω τώρα κάτι,μόνο να σας δω ήθελα.

… (παύση εγώ. Έξαλλη…)

(…#$*&#@@@#…@#$??!!.. = αν ήθελες χρυσέ μου μόνο να με δεις να μου έλεγες να σου στείλω μια φωτογραφία μου!! τι με βάζεις κ τρέχω;;;)

Αλλού: γειά σας μήπως ζητάτε προσωπικό; ρωτάω εγώ. Πάντα! Μου λέει ο μικρός υπεύθυνος.

Αρχικά θα δουλεύετε 7 ημέρες την εβδομάδα, 10ωρο για να μάθετε τη δουλειά. Και μετά (αααν επιζήσετε δηλ..) θα σας πούμε κ το μισθό. Τώρα μη ρωτάτε. Αργότερα αυτά. Λές κ τους ρώτησα τα προσωπικά τους…

Δεν ξέρω… Μερικές φορές νιώθω ότι αυτή η χώρα… λες κ δεν θέλει να δουλέψεις… εδώ έχω πάει μέσω γνωστού να διεκδικήσω θέση κοινωνικού λειτουργού που είμαι με τα πτυχία μου κ τις άδειες μου κ τα όλα μου κομπλέ και δεν με πήραν γιατί περίμεναν λέει κάποιους με μέσον απ’ότι κατάλαβα. Κι εμένα μου πρότειναν να δουλέψω εθελοντικά χαχαχαχαχα (άλλη μάστιγα κι αυτό πια…). Βασικά τώρα που το σκέφτομαι παίζει να είμαι κ ο μόνος άνθρωπος σ’αυτή τη χώρα που έχει πάει με μέσον για δουλειά κ δεν τον πήραν. Τέλεια.

Πάντως δεν το βάζω κάτω. Η ζωή ξέρει κ εγώ την εμπιστεύομαι. Τώρα ποιος θα πληρώσει τους λογαριασμούς δεν ξέρω… θα ρωτήσω τη ζωή…

Ζυβοπούλου Χρυσούλα, Καλλιτέχνης

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *