Τhe Dark Tower

      No Comments on Τhe Dark Tower

Γειά σας παιδιά και καλωσήρθατε σε ένα ακόμα άρθρο του Cinecore.  Αυτή την εβδομάδα θα μιλήσω για μία ταινία που βγήκε μεν το καλοκαίρι αλλά δεν ήμουν σίγουρος για το αν έπρεπε ή όχι να ασχοληθώ με αυτήν. Ο λόγος; Δεν μπορώ να αποφασίσω κατά πόσο μου άρεσε η ταινία ή όχι. Η ταινία που θα σχολιάσουμε λοιπόν αυτή την εβδομάδα είναι το “Dark Tower” του Στέφεν Κίνγκ.

Η ταινία ξεκινάει με ένα νεαρό αγόρι, τον Τζέϊκ, ο οποίος βλέπει οράματα πως ένας μαυροφορεμένος άντρας, ονόματι Γουόλτερ, θα καταστρέψει τον μαύρο πύργο και θα απελευθερώσει την Κόλαση στην Γη. Φαντάζεστε λοιπόν τον τρόμο του μικρού μας ήρωα όταν ανακαλύπτει πως τα οράματα του είναι αληθινά με την διαφορά πως όλα αυτά βρίσκονται σε μία άλλη διάσταση. Για να καταφέρει ο Γουόλτερ κάτι τέτοιο όμως χρειάζεται την βοήθεια του Τζέϊκ και της δύναμης που κρύβει μέσα του. Στην προσπάθεια του να ξεφύγει, ο Τζέϊκ βρίσκει τρόπο να περάσει στον κόσμο του Γουόλτερ μέσω μίας πύλης και εκεί βρίσκει τον Ρόλαντ, έναν πιστολέρο και τον τελευταίο φύλακα του Μαύρου Πύργου με τον οποίο θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι μέσα ανάμεσα στον κόσμο μας και τον δικό τους για την σωτηρία του κόσμου.

Αυτό είναι με λίγα λόγια το σενάριο της ταινίας μας. Θα ξεκινήσω με τα στοιχεία της ταινίας που μου άρεσαν πρώτα και μετά βλέπουμε και τα υπόλοιπα. Αρχικά ο Ίντρις Έλμπα και ο Μάθιου Μακόναχι έδωσαν πολύ ωραίες ερμηνείες στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ιδίως οι σκηνές του Μακόναχι ήταν καταπληκτικές. Τα ειδικά εφέ ήταν μαγευτικά και ο τρόπος που εναλλάσσονταν μεταξύ των κόσμων είχε πολύ ενδιαφέρον. Όσο να ναι σε έκανε να το ζεις η ταινία.

Αλλά είχε ένα βασικό πρόβλημα το όλο εγχείρημα. Δεν ήταν ταινία τρόμου όπως θα έπρεπε να ήταν. Ανταυτού λάβαμε μία πολύ ωραία, καλοκαιρινή ταινία δράσης. Η αλήθεια είναι πως την απόλαυσα την ταινία αλλά περίμενα κάτι παραπάνω, πολλά παραπάνω, και εκεί απογοητεύτηκα όσο να ναι. Δεν ξέρω λοιπόν αν την έχετε δει ή σκεφτόσασταν αν την δείτε. Σίγουρα μην περιμένετε να δείτε μία από τις καλές ταινίες του Στέφεν Κίνγκ αλλά ούτε και μία από τις χειρότερες του. Σίγουρα θα σας κρατήσει το ενδιαφέρον και θα σας διασκεδάσει χωρίς να έχει κάτι παραπάνω να προσφέρει.

Kατσιάμης Κωνσταντίνος, 3D  Αnimator & Multimedia Producer

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *