Οι Γερμανοί(δα) ξανάρχονται”

Οι παλαιοί έλεγαν ότι η φιλία φαίνεται στις πράξεις και όχι από τα λόγια. Mε το τίτλο της φίλης της Ελλάδος, ο Πρωθυπουργός μας κύριος Τσίπρας θα υποδεχτεί στις 11 Ιανουαρίου την κυρία Μέρκελ. Και για τους κακοήθεις ο κύριος Τσίπρας δεν είπε «Frau Merkel go home», αλλά με έγκυρες πηγές της αδιάφθορης ΕΡΤ είπε «Frau Merkel come home».

Η ιστορική αυτή φιλία και αγάπη ξεκίνησε το 1832 όπου ο νεαρός πρίγκιπας της Βαυαρίας Ότο φτάνει στο Ναύπλιο. Ο νεαρός Ότο θα μείνει γνωστός σαν Όθωνας ο πρώτος βασιλιάς της Ελλάδος. Λόγω του νεαρού της ηλικίας του θα αναλάβουν τη διακυβέρνηση του κράτους 3 Βαυαροί αντιβασιλιάδες που προσπάθησαν να συνεχίσουν το έργο αναμόρφωσης του νέου κράτους του Ιωάννη Καποδίστρια. Έτσι η Αθήνα έγινε η νέα πρωτεύουσα, αναβαθμίστηκε ο στρατός, φτιάχτηκε το δημόσιο, έγιναν έργα υποδομής, ιδρύθηκαν σχολεία και πανεπιστήμια, καταπολεμήθηκε το έγκλημα. Φυσικά οι Βαυαροί δεν είναι γνωστοί για το πάθος τους… εκτός του πάθους του να αποκεφαλίσουν τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και να διατηρήσουν την εξουσία τους. Γενικά οι Βαυαροί επιθυμούσαν να αναβαθμίσουν την Ελλάδα για να την κάνουν προτεκτοράτο. Ο Όθωνας όμως πραγματικά αγάπησε την Ελλάδα και προσπάθησε να την αναβαθμίσει και έτσι μπορούμε να πούμε ότι η βαυαροκρατία είναι η τελευταία φορά που Γερμανοί βοήθησαν την Ελλάδα.

Το 1871 η Πρωσία υπό την ηγεσία του Μπίσμαρκ ενώνει τα περισσότερα Γερμανικά κρατίδια και δημιουργεί το Β’ Ράιχ που σήμερα σε μεγάλο βαθμό αποτελεί την Γερμανία. Από την αρχή ο Γερμανός Αυτοκράτορας Wilhelm Α’ έκανε μια συμφωνία με την Οθωμανική αυτοκρατορία, μια αυτοκρατορία που παράπαιε και έχανε εδάφη στα Βαλκάνια με τις επαναστάσεις των Σέρβων και Βουλγάρων. Η Γερμανία ήθελε να εξουσιάσει στα Βαλκάνια και η Τουρκία βρήκε ένα σύμμαχο στις Μεγάλες Δυνάμεις. Την ίδια περίοδο ο Γερμανός φιλόσοφος Νίτσε ξεκίνησε τη ρητορική μίσους ενάντια στους Έλληνες και με τις αερολογίες περί Άριας Φυλής. Μαζί με τον Νίτσε ξεκίνησε και η παραφιλολογία των Ινδοευρωπαίων (κάτι που έχει αποδειχτεί ότι δεν ισχύει επιστημονικά) για να δείξουν οι Γερμανοί ότι είναι ανώτερη φυλή. Το αίσθημα αυτό της «ανωτερότητας» των Γερμανών ενάντια σε ξένους και στο μίσος κατά των Ελλήνων κορυφώθηκε με την άνοδο στο θρόνο του αυτοκράτορα Wilhelm Β’ που μισούσε θανάσιμα τους Έλληνες. Ο Wilhelm Β’ υποστήριξε την άνοδο στην Πρωθυπουργία του Θεόδωρου Δεληγιάννη, ενός λαϊκιστή που μόνο κακό έκανε στην Ελλάδα, ενώ συνεχώς υπονόμευε τη δράση του Χαρίλαου Τρικούπη που ουσιαστικά έφτιαξε κράτος. Με την οικονομική υποστήριξη της Γερμανίας ο Δεληγιάννης χτυπούσε συνεχώς την Ελληνική οικονομία κάτι που όμως έφερε πολλά λεφτά στον Wilhelm Β αφού αγόραζε Ελληνικά ομόλογα για ψίχουλα και επί Τρικούπη που έφτιαχνε η οικονομία τα πούλαγε χρυσάφι.

Έτσι σιγά-σιγά οδηγούμαστε στο ατυχή πόλεμο του 1897 που βασιλεία του Γεωργίου του και ο  λαϊκισμός του Δεληγιάννη έφερε την καταστροφή με τους Τούρκους να ανακαταλαμβάνουν όλη τη Θεσσαλία. Ο Wilhelm Β έτριβε τα χέρια του. Η μισητή του Ελλάδα είχε καταστραφεί, κέρδισε αρκετά χρήματα ενώ το αποτέλεσμα του πολέμου θα έβγαζε από τη μέση τον Αγγλόφιλο Γεώργιο και θα ανέβασε τον ανόητο και γερμανόφιλο Κωνσταντίνο τον Α’. Γερμανοί αξιωματικοί εκπαίδευαν για χρόνια (από το 1875) τους Τούρκους ενώ δεκάδες Γερμανοί Αξιωματικοί υπηρετούσαν εκείνη την περίοδο στο Οθωμανικό επιτελείο ή σε μάχιμες μονάδες… Τους είχαμε νικήσει μια φορά, δεν ήθελε να διακινδυνεύσει να γίνει και δεύτερη…

Τότε επίσης Γερμανία και η Ρωσία έφεραν στο προσκήνιο το σχέδιο η Βουλγαρία να αποκτήσει ανεξάρτητη θρησκευτική οντότητα από το Ελληνικό Πατριαρχείο (Ρωσία) και να βγει στον Αιγαίο (Γερμανία). Έτσι ξεκίνησε η επανάσταση των Βουλγάρων στο Ίλιντεν και ξεκίνησε ο Μακεδονικός Αγών. Αλλά το μόνο, ίσως, καλό του πολέμου του 1897 είναι ότι έφερε στην εξουσία αληθινούς πατριώτες που μέσα από τον Μακεδονικό Αγώνα, κράτησαν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και τους χάλασαν τα σχέδια.

Μετά έχουμε τους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912 και 1913 που η Γερμανία είχε ανοιχτά πάρει το μέρος των Οθωμανών. Έτσι ο Τουρκικός στρατός είχε εξοπλιστεί και συνεχώς ανεφοδιαζόταν με γερμανικά πυροβόλα, τυφέκια και πολυβόλα, ενώ αρκετοί Γερμανοί αξιωματικοί υπηρετούσαν στον Οθωμανικό στρατό. Μάλιστα επιτελάρχες των Τουρκικών δυνάμεων στα Γιάννενα και στη Θεσσαλονίκη ήταν Γερμανοί. Μάλλον έπρεπε να στείλει περισσότερους αξιωματικούς, όπως το 1897…

Όμως ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος ήρθε να αναστήσει τα σχέδια των Γερμανών. Σύμμαχος τους ήταν ο γερμανόφιλος βασιλείας της Ελλάδος Κωνσταντίνος Α που ήθελε την ουδετερότητα της Ελλάδος, μια ουδετερότητα που θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα. Η στάση του Κωνσταντίνου έφερε τον εθνικό διχασμό που βοήθησε κατά πολύ τα σχέδια των Γερμανών στα Βαλκάνια. Ευτυχώς οι Έλληνες είχαμε τον Ελευθέριο Βενιζέλο και ήμασταν με το μέρος των νικητών. Με το πέρας του πολέμου η Ελλάδα είχε αυξήσει την έκτασή της και είχε απελευθερώσει Θράκη, Κωνσταντινούπολη και Μικρά Ασία. Βέβαια οι Έλληνες μόνοι μας εκδιώξαμε τον Βενιζέλο και επαναφέραμε τον γερμανόφιλο Κωνσταντίνο και… Μικρασιατική Καταστροφή…

Ακολουθούν γενοκτονίες Αρμενίων, Ασσυρίων, Ποντίων και Μικρασιατών από τις Τουρκικές και Κουρδικές ορδές. Αυτό που αμελούμε είναι ότι το σχέδιο εξόντωσης των παραπάνω πληθυσμών το οργάνωσαν και εκτέλεσαν διακεκριμένοι Γερμανοί στρατηγοί όπως ο von Schellendorf (Αρμένιοι) και Von Sanders (Ποντιακός Ελληνισμός και Μικρά Ασία) οι οποίοι αμφότεροι τιμήθηκαν για τη δράση τους τόσο από την Τουρκία όσο και από την Γερμανία. Βέβαια σε αυτό το μακελειό υπήρχε και η χρηματοδότηση της Deutsche Bank ενώ Γερμανικές εταιρίες ομορφιάς κατόπιν των σφαγών αγόρασαν τα οστά των νεκρών Ελλήνων, Ασσυρίων, και Αρμενίων με σκοπό να κάνουν σαπούνια και είδη ομορφιάς. Μάλλον κάνανε πρόβα για το μεγάλο κόλπο τότε… βλέπουν μπροστά οι Γερμανοί, αυτό να το παραδεχτούμε.

Μια δεκαετία αργότερα έχουμε την άνοδο του Ναζισμού στην Γερμανία, όπου ο Χίτλερ προώθησε τις ιδέες περί Άριας Φυλής και συγχρόνως και τα «κατορθώματα» των Γερμανών στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, κάτι που η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών με θέρμη υποστήριξε. Βέβαια ο Χίτλερ ΔΕΝ ενστερνίστηκε το μίσος του Νίτσε προς τους Έλληνες.

Στην διάρκεια της κατοχής και οι 3 κατοχικές δυνάμεις συνεργάστηκαν με ανθελληνικά εντόπια στοιχεία όπως τους Αλβανούς Τσάμηδες στην Ήπειρο αλλά και τους Σλαβόφωνους του ΣΝΟΦ. Την ίδια στιγμή αρκετοί «Έλληνες» συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς όπως η γερμανοτραφής και εκπαιδευμένη στη Γερμανία ειδική ασφάλεια της χωροφυλακής, η ΕΣΠΟ, αντάρτικες ομάδες όπως του Πούλου. Γενικά οι Ιταλοί ήταν οι πιο ήρεμοι. Αυτό δεν μπορεί να ειπωθεί για τους Γερμανούς και τα πιόνια τους, τους Βουλγάρους. Οι Βούλγαροι πιστοί στο Γερμανικό σχέδιο για έξοδο στο Αιγαίο προέβησαν σε τρομερές σφαγές στην Ανατολική Μακεδονία, έκλεισαν σχολεία, δολοφόνησαν ιερείς, απαγόρευσαν την ομιλία της Ελληνικής γλώσσας. Με θέρμη αυτό το έργο το ανέλαβαν οι του ΣΝΟΦ που τώρα θεωρούνται μεγάλοι ήρωες στην ΠΓΔΜ. Οι Γερμανοί μπορεί να μην προέβησαν στον αφελληνισμό αλλά πραγματοποίησαν τρομερές σφαγές ενώ προκάλεσαν και ένα τρομερό λιμό στην Ελλάδα όπου μόνο το χειμώνα 1941-1942, 300.000 Έλληνες έχασαν τη ζωή τους από την πείνα. Επίσης περίπου 70.000 Έλληνες έχασαν την ζωή τους στα κρεματόρια ενώ άλλοι  20.000 υπολογίζονται οι εκτελεσθέντες – δολοφονημένοι από τους Γερμανούς. Υπόψιν τα εγκλήματα αυτά δεν πραγματοποιήθηκαν από μονάδες των SS όπως λένε οι Γερμανοί, αφού μόνο μια μονάδα των SS έδρασε στην Ελλάδα και αυτό για για 8 μήνες μόνο. Τα εγκλήματα αυτά πραγματοποιήθηκαν από μονάδες του τακτικού στρατού και της αεροπορίας που αποτελούν εγκλήματα πολέμου για τα οποία ελάχιστοι ευθύνοντες έχουν λογοδοτήσει ενώ η Γερμανία επισήμως δεν αναγνωρίζει ευθύνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την 28 Οκτωβρίου 1944 μέχρι και τον Οκτώβριο του 1944, περίπου 770.000 Έλληνες έχασαν τη ζωή τους  που αποτελεί το 10% του πληθυσμού της Ελλάδος. Η Ελλάς βγήκε από το πόλεμο με το υψηλότερο ποσοστό απωλειών βάση πληθυσμού από όλους τους εμπόλεμους.

Όμως τα δεινά από τους φίλους μας τους Γερμανούς δεν τελείωσαν εδώ. Πριν φύγουν έκαναν ειδικές συμφωνίες με τον ΕΛΑΣ. Βάση της συμφωνίας ο ΕΛΑΣ δεν προσέβαλε τα υποχωρούντα Γερμανικά τμήματα. Έτσι ο Γερμανικός στρατός έφυγε από την Ελλάδα με μηδενικές απώλειες!!! Αν όμως ο ΕΛΑΣ είχε στήσει όπως όφειλε ενέδρες σε Κακιά Σκάλα, Κατάρα, Θερμοπύλες και Τέμπη, μέρη από όπου πέρασαν οι Γερμανοί και προσφέρονται για ενέδρες, τότε θα είχαμε νέα Δερβενάκια με χιλιάδες Γερμανικές απώλειες. Όμως πιο ήταν το αντάλλαγμα των Γερμανών; Άφησαν πίσω οπλισμό στον ΕΛΑΣ, οπλισμό που χρησιμοποίησε ο ΕΛΑΣ στα Δεκεμβριανά του 1944 όπως και στον εμφύλιο πόλεμο (1946-1949). Δεν είναι τυχαίο όπου σε όλες τις φωτογραφίες του εμφυλίου πολέμου βλέπουμε τους αντάρτες του ΔΣΕ (μετονομασία του ΕΛΑΣ) με γερμανικά τυφέκια, πολυβόλα, αντιαρματικά, όλμους και χειροβομβίδες.

Μετά τον πόλεμο, η μικρή Ελλάδα βοήθησε την διαλυμένη Γερμανία με το να δεχτεί να αποπληρωθούν οι Γερμανικές αποζημιώσεις αργότερα από όσο ήταν προγραμματισμένο με σκοπό να βοηθήσει την Γερμανία να ανοικοδομηθεί. Είναι οι αποζημιώσεις που οι Γερμανοί τώρα αρνούνται να πληρώσουν.

Ε τα σημερινά λίγο πολύ όλοι τα ξέρουμε:

  • Η Γερμανία μας ώθησε στα μνημόνια και αυτή ήταν που επέβαλε δυσβάσταχτους όρους. Μάλιστα σύμφωνα με τους ίδιους τους Γερμανούς αλλά και με το ΔΝΤ και διακεκριμένους οικονομολόγους το Ελληνικό πρόγραμμα ήταν το πιο δυσβάσταχτο που έχει πάρει Ευρωπαϊκή χώρα.
  • Κατά την διάρκεια των μνημονίων μέχρι και πριν 2 χρόνια τα Γερμανικά ΜΜΕ ξεκίνησαν μια παγκόσμια προπαγάνδα ενάντια στην Ελλάδα όπου μας ρεζίλευαν τον πολιτισμό μας, την ιστορία μας αλλά και μας έλεγαν κλέφτες, τεμπέληδες, άχρηστους. Έτσι οι Έλληνες στο εξωτερικό δεχόντουσαν συνεχόμενες προκλήσεις, κάτι που δεν συνέβη για καμία άλλη Ευρωπαϊκή χώρα που επλήγη από την κρίση ή που μπήκε στο ΔΝΤ
  • Οι χειρισμοί της κυρίας Μέρκελ μας έφεραν την κυβέρνηση ΣΎΡΙΖΑ που προχωράει το πρόγραμμά της Γερμανίας τόσο για το θέμα του Αιγαίου, το Κυπριακό όσο και για το Μακεδονικό. Δεν είναι τυχαίο ότι η κυρία Μέρκελ δεν δέχτηκε το προυπολογισμό του κυρίου Σαμαρά και του κυρίου Χαρδούβελη με αποτέλεσμα να βοηθήσει να πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου που ίσως μας έβγαζε από τα μνημόνια το 2015. Αν απορείτε γιατί με την εκλογή ΣΥΡΙΖΑ οι Γερμανοί έχουν γίνει αρνάκια προς την Ελλάδα και μιλάνε για τις επιτυχίες της Ελλάδος είναι διότι με τα μνημόνια η Γερμανία κερδίζει χρήματα και ως στιγμής έχει κερδίσει 1,4 δις ευρώ από την Ελλάδα κάτι που θα συνεχιστεί να συμβαίνει για όσο είμαστε στα μνημόνια.
  • Τέλος να μην ξεχνάμε ότι στις Ελληνοτουρκικές διενέξεις αλλά και στο θέμα του Μακεδονικού η Γερμανία έχει σαφή ανθελληνική στάση. Στα Ελληνοτουρκικά πάντα υποστήριζε την Τουρκία εις βάρος της Ελλάδας, ενώ ουκ ολίγες φορές έχει κατηγορήσει την Ελλάδα για τις τουρκικές προκλήσεις!!!!! Όσο αφορά το μακεδονικό να θυμίσουμε ότι η πρώτη χώρα στην ΕΕ που αναγνώρισε την ΠΓΔΜ σαν «Δημοκρατία της Μακεδονίας» ήταν η Γερμανία ενώ η Γερμανία πίεσε πιο πολύ από όλους τους Σκοπιανούς πολίτες για να δεχτούν την Συμφωνία των Πρεσπών και τώρα βάση δημοσιευμάτων του ξένου τύπου μάλλον έρχεται να πιέσει τον κύριο Μητσοτάκη για να δεχτεί τη σύμφωνία των Πρεσπών.

Έτσι στις 10 Ιανουαρίου οι Γερμανοί ξανάρχονται. Η κυρία Μέρκελ έρχεται για άλλη μια φορά σαν «φίλη» μας, διότι οι Γερμανοί «μας αγαπάνε και θέλουν το καλό μας» όπως έλεγε ο Αρτέμης Μάτσας. Γιατί έρχεται; Φυσικά να χαϊδέψει αυτιά και να προωθήσει το γερμανικό πλάνο που σίγουρα θα είναι εις βάρος της Ελλάδος. Είπαμε Deutschland uber alles (η Γερμανία πάνω από όλα).

Κυρία Μέρκελ οι Γερμανοί χρωστάτε στην Ελλάδα και η Ελλάδα δεν σας χρωστά τίποτε. Και να θυμάστε οι Έλληνες είναι άνθρωποι με καρδιά και όσο και αν προσπαθείτε να μας καταστρέψετε το πρώτο νόμισμα της Ελλάδας ήταν ο Φοίνικας που αναγεννάται από την στάχτη του και βγαίνει πιο δυνατός από πριν. Οπότε δεν την φοβόμαστε την φωτιά!

Η Συντακτική ομάδα του SmashPoint

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *