Στον Βωμό της Ψήφου

      No Comments on Στον Βωμό της Ψήφου

Με τα τραγικά γεγονότα στην Μάνδρα παρατηρήσαμε για άλλη μια φορά την γελοία θα μου επιτρέψετε συμπεριφορά του πολιτικού κόσμου του τόπου μας. Ένα τέτοιο θλιβερό γεγονός που κόστισε την ζωή ανθρώπων και κατέστρεψε σπιτικά, δεν θα έπρεπε να αποτελεί αφορμή για τίποτα άλλο παρά την συνδρομή όλων των δυνάμεων του τόπου για την επούλωση των “τραυμάτων” των πληγέντων και την όσο πιο γρήγορη επαναφορά τους στην ομαλότητα της καθημερινότητας. Αντί για αυτό παρατηρήσαμε από πλευράς κυβέρνησης την προσπάθεια να πείσει πως είχε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να μην γίνει το γεγονός (εδώ αναρωτιέμαι τότε πως γίνεται να είχαν ληφθεί τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα και είχαμε αυτό το θανατηφόρο αποτέλεσμα;) και από την πλευρά της αντιπολίτευσης μια τεράστια και ασταμάτητη επίθεση για ψέματα της κυβέρνησης πάνω σε αυτό το θέμα και πως αν είχαν τα εν λόγω κόμματα την εξουσία είχαν μέτρα και προτάσεις για να αποφευχθεί η καταστροφή ,βέβαια εγώ θα ρωτήσω τότε γιατί κύριοι δεν τις κάνατε τις προτάσεις σας πριν φτάσουμε σε αυτό το τραγικό σημείο;

Προφανώς δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε το θέατρο αυτό του παραλόγου και της προσπάθειας να κερδίσει ο εκάστοτε πολιτικός τις εντυπώσεις του κόσμου , αδιαφορώντας πραγματικά για τα θλιβερά γεγονότα που δίνουν την αφορμή για τις ρητορείες του. Το ίδιο αφήγημα έγινε το καλοκαίρι που μας πέρασε με τις φωτιές σε Ωρωπό και Ζάκυνθο και θα πάω και ακόμη πιο πίσω στο τραγικό και ελπίζω να μην επαναληφθεί καλοκαίρι του 2007 με την καταστροφή στην Ηλεία. Πάλι αδιαφορία , πάλι φανφάρες για αυτή την κατάσταση από τις εκάστοτε πολιτικές πλευρές και αδιαφορία ουσιαστικά για την σοβαρότητα του ζητήματος δείχνοντας πως στον τόπο μας στον βωμό της ψήφου δεν υπολογίζεται ούτε η ανθρώπινη ζωή.

Η άποψή μου είναι πως ένας πολιτικός που πραγματικά ενδιαφέρεται για τον τόπο του πρέπει στο λάθος του να έχει το θάρρος να παραδεχτεί την ολιγωρία και την αμέλεια του και να δράσει ανάλογα: είτε να παραιτηθεί είτε να βρει τρόπο να διορθώσει την κακή εκτίμηση της κατάστασης ή στον αντίποδα αν έχει προτάσεις για να αποφευχθεί μια καταστροφή και έχεις το ήθος ενός σωστού πολιτικού και πάνω από όλα ανθρώπου θα πρέπει να τις καταθέσεις… γιατί καμία καρέκλα και κανένα υπουργείο δεν έχει αξία περισσότερη από μία ανθρώπινη ζωή. Εύχομαι πραγματικά να μην αντικρίσουμε σύντομα τέτοιες σκηνές καταστροφής με τέτοιους λυπηρούς πολιτικούς.

Βάλλας Γεώργιος , Τοπικός Σύμβουλος Αργυρούπολης

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *