Justice League

      No Comments on Justice League

Γειά σας παιδιά και καλωσορίσατε σε ένα ακόμα άρθρο του Cinecore. Αυτή την βδομάδα η DC αντεπιτίθεται και, μετά την τεράστια επιτυχία που έκαναν οι ταινίες των ‘Avengers’ της Marvel, πήρε και κείνη το ρίσκο και έφερε στις κινηματογραφικές αίθουσες το ‘Justice League’. Πάμε λοιπόν να δούμε τι έκανε ο Μπάτμαν και η παρέα του.

Η ταινία μας συνεχίζεται από κει που μας άφησε το ‘Batman vs Superman’, δηλαδή με έναν νεκρό Σούπερμαν και έναν Μπάτμαν που προσπαθεί να μαζέψει τους υπόλοιπους μεταχιούμανς και να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενάντια στον κοινό εχθρό. Ο λόγος για τον Στέπενγουλφ, έναν διαγαλαξιακό κατακτητή κόσμων ο οποίος θέλει για ακόμα μία φορά να σκλαβώσει την Γη για τον αρχηγό του, Ντάρκσεϊντ. Λέω ξανά για τι την πρώτη φορά που το επιχείρησε, οι Αμαζόνες, οι Ατλάντιοι και οι άνθρωποι ενώσανε τις δυνάμεις τους και κατάφεραν να τον απωθήσουν. Παρόλο τον κίνδυνο που διατρέχει η ανθρωπότητα, δεν θα είναι εύκολο για τον Μπάτμαν και την Γουόντερ Γούμαν να πείσουν και τους υπόλοιπους να ενταχθούν στην ομάδα τους. Όταν όμως ο κίνδυνος χτυπήσει και την δική τους πόρτα, ο ατλάντιος Άκουαμαν, ο ταχύτατος Φλάς και ο Σάϊμποργκ θα αφήσουν στην άκρη την όποια διαφωνία μπορεί να είχαν μεταξύ τους και θα ενωθούν με σκοπό την σωτηρία του κόσμου.

Εν ολίγοις αυτή είναι η ταινία μας. Προσπάθησα όσο μπορούσα να μην κάνω κανένα σπόιλ αλλά ας πούμε τώρα κάποια πράγματα σχετικά με το όλο εγχείρημα της DC. Καταρχάς να πω πως την απόλαυσα την ταινία και πως η σύνδεση με το ‘Batman vs Superman’ ήταν άρτια. Η χαρακτήρες εισαχθήκαν με πολύ όμορφο τρόπο μέσα στην όλη υπόθεση χωρίς να δημιουργούνται απορίες για το ποιοι είναι και από πού προήλθαν. Τα ειδικά εφέ ήταν πολύ καλά και δεν κούραζαν τον θεατή και οφείλω να ομολογήσω πως όταν άκουσα το παλιό τραγούδι του Μπάτμαν (από τον Τιμ Μπάρτον όχι Άνταμ Γουέστ) τσουτσούριασα λιγάκι… ΑΛΛΑ ( ναι πάντα υπάρχει ένα ‘αλλά’) οφείλω να ομολογήσω πως είχε και κάποια πράγματα που με ενόχλησαν. Ποια είναι αυτά; Καταρχήν, ο Στέπενγουλφ ήταν ένα πολύ κακό CGI, έχουμε 2017 και δεν είναι λογικό με βάση όλα όσα έχουμε δει στις μεγάλες οθόνες ο κακός να μοιάζει με κακοφτιαγμένο καρτούν. Και πέραν αυτού το χειρότερο ήταν πως δεν είχε σκοπό, πραγματικό σκοπό. Οκ θέλει να κατακτήσει την Γη, δεκτό, αλλά γιατί θέλει να την κατακτήσει; Που αποσκοπεί η κατάκτηση της Γης; Και τέλος, το ότι η Marvel έχει κάνει την κινηματογραφική της επιτυχία προσθέτοντας το χιούμορ στους χαρακτήρες της δεν σημαίνει πως αυτό είναι και η συνταγή της επιτυχίας απαραίτητα. Έχει νόημα να έχει χιούμορ ο Φλας που είναι υποτίθεται παιδί και δεν έχει εμπλακεί με ηρωισμούς στο παρελθόν αλλά δεν έχει νόημα να δίνεις ατάκα στον Μπάτμαν.

Τέλος να σας πω πως όταν τελειώσει η ταινία ΜΗΝ φύγετε από την αίθουσα και περιμένετέ να τελειώσουν όλοι οι τίτλοι τέλους…γιατί η κρυμμένη σκηνή στο τέλος σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.

Kατσιάμης Κωνσταντίνος, 3D  Αnimator & Multimedia Producer

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *