Η εταιρεία που έγινε “Batman Vilain”

Και προφανώς δεν μιλάμε για μια εταιρεία που θέλει να καταστρέψει τον κόσμο, αλλά για μια εταιρεία που προσπαθώντας να γίνει περισσότερο γνωστή… έκανε μια μικρή…. μικρή…

Είμαστε στο Cleveland των Ηνωμένων Πολιτειών και είναι 27 Σεπτεμβρίου 1986. Η εταιρεία με το όνομα United Way αποφάσισε να κάνει κάτι πάρα πολύ εντυπωσιακό για να προωθήσει τα συμφέροντά της και την αναγνωρισιμότητά της στην πόλη.

Αποφάσισαν, λοιπόν, να απελευθερώσουν 1,5 εκ. μπαλόνια στον ουρανό της πόλης. Με το σκεπτικό ότι είναι μια κίνηση εντυπωσιακή και περισσότερο φιλική προς τις διάφορες οικογένειες που μένουνε στην πόλη. Και το κάνανε. Και το αποτέλεσμα είναι η αλήθεια ότι ήταν αρκετά εντυπωσιακό. 

Θα μου πείτε που είναι το κακό; Ποια παράλειψη έκανε η εταιρεία;

Όταν αφήνεις ένα μπαλόνι γεμάτο ήλιο τι περιμένεις να κάνει; Να ανέβει στον ουρανό και να εξαφανιστεί σταδιακά. Πολύ σωστά. Εκτός αν έχεις κάνει ένα μικρό λαθάκι και ξέχασες να δεις κάτι πολύ σημαντικό.

Τον καιρό. 

Την ημέρα εκείνη στο Cleveland όπως βλέπετε στην εικόνα είχε συννεφιά και μάλιστα έβρεξε. Η βροχή ανάγκασε τα μπαλόνια να κατέβουν προς τα κάτω (γιατί τα βάρυνε πάρα πολύ) με αποτέλεσμα; Η πόλη να θαφτεί κάτω από στρώματα βρεγμένων μπαλονιών.

Η ακριβής περιγραφή ενός από τους κατοίκους αργότερα ήταν: “It was like an attack by the lamest Batman Villain ever!”

Νάσος Μάμαλης, Οικονομολόγος

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *