Αεροδιακομιδές

      4 Comments on Αεροδιακομιδές

Σε καθημερινή βάση οι ένοπλες δυνάμεις, η Ελληνική Αστυνομία και το λιμενικό σώμα καλούνται να φέρουν εις πέρας την μεταφορά τραυματιών στους πλησιέστερους υγειονομικούς σταθμούς (κέντρα υγείας, νοσοκομεία). Την κατάσταση τη δυσκολεύει η μορφολογία της Ελλάδος με τα χίλια νησιά και η έλλειψη δομών στα νοσοκομεία ειδικά στις Κυκλάδες όπου οι ελλείψεις σε προσωπικό και μηχανήματα είναι γνωστή σε όλους. Έτσι ειδικά για τα νησιά οι Ένοπλες Δυνάμεις με αεροσκάφη και ελικόπτερα σώζοντας χιλιάδες ζωές κάθε έτος. Για παράδειγμα η Πολεμική Αεροπορία μόνο το 2016 εκτέλεσε 1261 μεταφορές ασθενών χωρίς να αναφέρουμε τη διάθεση πτητικών μέσων για έρευνα- διάσωση. Ως απάντηση στον κ Πάγκαλο βλέπουμε πόσο αντιπαραγωγικοί είναι οι στρατιωτικοί.

Όμως αν πάμε στο εξωτερικό θα δούμε ότι χρησιμοποιούν άλλα μέσα και οι ένοπλες δυνάμεις δεν αναλαμβάνουν το έργο αεροδιακομιδών ή διάσωσης. Στην Ελλάδα δυστυχώς υπάρχουν κατάλληλα πτητικά μέσα τόσο στην Πολεμική Αεροπορία (παλαιότερα είχαν αγοραστεί από το ΕΚΑΒ) και τη Πυροσβεστική τα οποία είναι ακινητοποιημένα λόγω πολιτικών αποφάσεων.

Τα πληρώματα των πτητικών μέσων της Αεροπορίας Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας δεν έχουν τη κατάλληλη γνώση για αεροδιακομιδες ή για έρευνα διάσωση. Επίσης τα πτητικά μέσα τους είναι κατασκευασμένα για εμπόλεμες καταστάσεις και όχι για αεροδιακομιδές με αποτέλεσμα να λείπουν κρίσιμα μηχανήματα. Ένα παράδειγμα το 2016 που ασθενής έπρεπε από Κυκλάδες να μεταφερθεί στην Αθήνα με ελικόπτερο ΝΗ-90 του στρατού και το πλήρωμα έκανε μαλάξεις στον ασθενή κατά την διάρκεια της πτήσης για να τον κρατήσει ζωντανό διότι δεν υπήρχε απινιδωτής. Χάρη στο συνοδό ιατρό και στο πλήρωμα του ελικοπτέρου ο ασθενής σώθηκε.

Στην διάσωση έχουμε το τραγελαφικό να βλέπουμε ακόμα και ελικόπτερα του ναυτικού να πάνε μέσα σε χαράδρες του Ολύμπου για διάσωση. Για επικοινωνία το ελικόπτερο μιλάει με το κέντρο επιχειρήσεων της Αεροπορίας που θα μιλήσει με το κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής που θα μιλήσει με το πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής. Κλάφτα Χαράλαμπε.

Κάτι που έχει προταθεί από πολλά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων είναι η αναδιοργάνωση του ρόλου των αεροδιακομιδων και έρευνας διάσωσης λόγω του χάους που επικρατεί στο τομέα αυτό, τη κακή υπηρεσία προς το πολίτη-ασθενή και φυσικά τεράστιο κόστος λειτουργίας. Δυστυχώς εδώ και αρκετά χρόνια η πολιτική ηγεσία έχει καταχωνιάσει τις προτάσεις αυτές στα παλαιά τους υποδήματα.

Τι προτείνεται λοιπόν από τους αντιπαραγωγικούς στρατιωτικούς (όπως μας χαρακτήρισε ο κ Πάγκαλος) :

 • Η έρευνα διάσωση να χωριστεί σε επίγεια και θαλάσσια. Η επίγεια να ανήκει αποκλειστικά στην ευθύνη με  της Πυροσβεστικής (τα 2 ελικόπτερα Super Puma και 3 ελικόπτερα ΒΚ-117) με συντονιστικό κέντρο και διάθεση δυνάμεων ενώ η θαλάσσια έρευνα διάσωση στο Λιμενικό Σώμα (6 ελικόπτερα Daulphin και 2 Super Puma) με παράλληλη αποδέσμευση των πτητικών μέσων ΕΣ, ΠΑ και ΠΝ και με αποτέλεσμα το καλύτερο συντονισμό και τη μείωση κόστους λειτουργίας. Ειδικά τα ΒΚ-117 λόγω του μεγέθους τους είναι πιο κατάλληλα να ενεργούν σε ορεινούς όγκους και σε χαράδρες αυξάνοντας την επιχειρησιακή τους δράση και μειώνοντας την πιθανότητα ατυχημάτων. Επίσης τόσο τα ΒΚ-117 όσο και τα Daulphin έχουν μικρότερο κόστος πτήσης από τα πτητικά μέσα των ενόπλων δυνάμεων με αποτέλεσμα να μειωθεί περισσότερο το κόστος της έρευνας διάσωσης, μια μείωση που υπολογίζεται σε περίπου 50%.
 • Επίσης στο τομέα αεροδιακομιδών προτείνεται η αναβάθμιση των 3 Α-109 που βρίσκονται εγκαταλελειμμένα στην 112 ΠΜ και αποτελούν κινητές εντατικές. Τα εν λόγω ελικόπτερα είχαν αγοραστεί από το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στην Πολεμική Αεροπορία. Την παρούσα στιγμή τα 3 ελικόπτερα είναι καθηλωμένα ενώ με 260.000 Ευρώ μπορούν να βρίσκονται και τα 3 σε πτητική κατάσταση. Τα εν λόγω ελικόπτερα έχουν κόστος πτήσης/ώρα τα 870 ευρώ ενώ αντίστοιχα ελικόπτερα των ενόπλων δυνάμεων ξεκινάνε από 3.000 ευρώ την ώρα ενώ τα C-130 έχουν 20.000 ευρώ κόστος πτήσης. Με αυτό τον τρόπο μειώνονται δραστικά τα έξοδα μεταφοράς ασθενών ενώ αυξάνονται οι πιθανότητες επιβίωσης του θύματος χάρη στα ιατρικά μηχανήματα που διαθέτουν.
 • Επίσης προτείνετε η προμήθεια άλλων 2 ελικοπτέρων Α-109 που μπορούν να βρίσκονται στην Βόρεια Ελλάδα για αεροδιακομιδές ενώ με τον ενισχυμένο αυτό στόλο μπορούν να πραγματοποιηθούν και αεροδιακομιδές ασθενών από σοβαρά τροχαία ατυχήματα απευθείας από το σημείο του συμβάντος όπως γίνεται στο εξωτερικό (Αυστρία, Γερμανία, Ελβετία κ.α.)

Βάση των μελετών που έχουν γίνει από στελέχη από τις παραπάνω προτάσεις κερδίζουμε αρκετά όπως:

 • Η μείωση κόστους αεροδιακομιδων που θα είναι 85% μείωση σε σχέση με του υπάρχοντος κόστους. Ας αναλογιστούμε ότι το Δ Τρίμηνο του 2016 ο ΕΣ διέθεσε άνω των 265.000 ευρώ σε αεροδιακομιδές που αποτελούν το κόστος αναβάθμισης των Α-109 του ΕΚΑΒ. Έτσι για μεταφορά 33 ασθενών με 66 ώρες πτήσης το κόστος ανήλθε σε 265.000 ευρώ ενώ με τα ελικόπτερα του ΕΚΑΒ το κόστος για τον ίδιο αριθμό ασθενών θα ήταν 57.420 ευρώ.
 • Με εξειδικευμένα πληρώματα και μέσα θα αυξηθούν οι πιθανότητες επιβίωσης των θυμάτων τόσο σε περιπτώσεις έρευνας διάσωσης όσο και για την μεταφορά ασθενών. Ας φανταστούμε ότι το καλοκαίρι στο συμβάν με ταχύπλοο που έπεσε σε άλλο σκάφος στην Αίγινα με νεκρούς και τραυματίες η μεταφορά των ασθενών έγινε με σκάφος του Λιμενικού όπου οι ασθενείς βρίσκονταν στη πρύμη δίχως προστασία από τον καιρό, με συνοδό 1 ιατρό άνευ ιατρικών μηχανημάτων και η μεταφορά διήρκεσε περί τις 3 ώρες. Αν είχαμε τα εν λόγω ελικόπτερα η μεταφορά θα ήταν 1 ώρα με ελάχιστο κόστος και καλύτερη φροντίδα.
 • Θα υπάρχει καλύτερος συντονισμός και ορθολογισμός αποστολών έρευνας διάσωσης με παράλληλη αποδέσμευση μεγάλου μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων από ρόλο ξένο προς την αποστολή τους και τα μέσα που διαθέτουν.
 •  Τέλος θα παρέχεται καλύτερη υπηρεσία έρευνας διάσωσης και αεροδιακομιδών στο πολίτη βάση ευρωπαϊκών προτύπων.

Τα μέσα τα έχουμε. Ας αναλογιστούν οι ανεύθυνοι υπεύθυνοι πολιτικοί το κόστος των πράξεών τους και ας δράσουν αναλόγως. Με τις παραπάνω προτάσεις και θα μειώσουν τις δαπάνες (βλέπε μνημόνια τρόικα κ.α) αλλά και θα αυξήσουν την προσφορά προς τον Έλληνα πολίτη.

Θ. Σ., Αξιωματικός Ειδικών Δυνάμεων

Facebooktwitterpinterestinstagram

4 comments on “Αεροδιακομιδές

 1. Ευθύμιος Αναγνωστόπουλος

  Οι σκανδαλιάρηδες πρώην κυβερνητικοί πολιτικοί που δεν άφησαν πέτρα πάνω στη πέτρα, κοινώς που τα διέλυσαν, τα κατέστρεψαν και τα λεηλάτησαν όλα, όπως τη κυβερνητική περίοδο 2004 έως 2009 συμπεριλαμβανομένου και του Ε.Σ.Υ-(Εθνικού Συστήματος Υγείας), με πλεονάζον καταχρηστικό χρέος σε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, από ενθυλακώσεις σε μίζες υπουργών και υμετέρων, με οδυνηρό αποτέλεσμα η δημόσια υγεία να έχει αφεθεί στη τύχη της και δε βαριέσαι στο τι μέλλει γενέσθαι, για όλους αυτούς τους επαγγελματίες τυχάρπαστους πολιτικάντηδες, που στο βωμό του κέρδους ταύτισαν τη πολιτική για… βιοποριστικό τους επάγγελμα.

  Όπως, για τραυματισμούς από τροχαία ατυχήματα, τα ελικόπτερα αεροδιακομιδών δεν προσφέρουν υπηρεσίες στους Έλληνες φορολογούμενους!!!!! Όπως, προέκυψε με την από 26-1-2008 στο τραυματισμό του Μοναχογιού μου ετών 33!!!!! ( Όπου, ο Μοναχογιός μου Νικόλαος!!!!! Υπήρξε: Έγγαμος Πατέρας δύο Κοριτσιών, επαγγελματίας γραφικών τεχνών, ακόμα με την έγκριση: της Γ.Γ.Π.Π-(Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας) Υπήρξε: Ιδρυτής και Αρχηγός Εθελοντής Διασώστης της Ο.Α.Κ-(Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών)-(Μέλος Ομίλου Φίλων του Δάσους)-( και Ραδιοερασιτέχνης). Όπου, ως Εθελοντής Διασώστης Έσωνε Συνανθρώπους του!!!!! Όμως, όταν Χρειάσθηκε Δημόσια Άμεση Ιατρική Βοήθεια, οι Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας Υπήρξαν Παντελώς Απών: Γιατί;;;;;

  Όπως, στο τροχαίο ατύχημα, ή δημόσια υπηρεσία υγείας του Κ.Υ. Λιδορικίου δεν είχε βάρδια πληρώματος ασθενοφόρου, από 7:00 πμ έως 15: μμ, αλλά, και τα δύο υποτιθέμενα ασθενοφόρα που ήταν παρκαρισμένα στο προαύλιο χώρο του Κ.Υ ήταν εν ακινησία και σχεδόν διαλυμένα παροπλισμένα, το δε τμήμα αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ υπό του τότε προέδρου του…, ο οποίος είπε: ή υπηρεσία αεροδιακομιδών ποτέ δεν έχει συμμετάσχει για τροχαία ατυχήματα, και ακόμα, στην ερώτηση: που του έκανε ο πρόεδρος του Σ.Ε.ΥΠ.Υ λέγοντας του, εφόσον όντως οι επίγειες δυνάμεις υγείας όπως τα ασθενοφόρα δεν μπόρεσαν να παράσχουν βοήθεια στον τραυματισμένο, γιατί τότε δεν στείλατε ελικόπτερο;;;;;

  Η απάντηση που έλαβε από τον τότε πρόεδρο του Ε.Κ.Α.Β κ. Παπαευσταθίου Νικόλαο ήταν η εξής: εδώ… είναι Ελλάδα, σαν να λέει: εδώ είναι Ελλάδα που την καπηλεύονται μόνο οι δεξιοί και αδέξιοι!!!!! Έτσι είπε: στην κατάπτυστη αναφορά του… και προφορικά ο τότε κομματικός δεξιός και μέχρι πρότινος πρόεδρος… του ΕΚΑΒ. Ο δε τότε υφυπουργός υγείας «κ». Παπαγεωργίου στην απάντηση του γράφει: πως παραδέχονται, ότι, το Κ.Υ Λιδορικίου δεν είχε βάρδια ασθενοφόρου, όμως, στο ερώτημα της καταγγελίας μου που αναφέρω: εφόσον παραδέχεστε, πως δεν υπήρχε βάρδια ασθενοφόρου, τότε γιατί δεν στείλατε ελικόπτερο, για την αεροδιακομιδή του Μοναχογιού μου;;;;;!!!!!

  Η απάντηση… που έλαβα, από τον τότε «υφυπουργό υγείας» «κ». Παπαγεωργίου εν συναινέσει με τον «υπουργό υγείας» «κ».Δημήτρη Αβραμόπουλο, (σαν «υπουργός υγείας» υπήρξε και η αρσακειάδα ο Νικήτας Κακλαμάνης), όπου επί υπουργίας του κι’ αυτός φέρει την ίδια ευθύνη για την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος στο τομέα της δημόσιας υγείας ) με τους υπόλοιπους ήταν η εξής: τα δεδομένα δεν το επιτρέπανε για να αποσταλεί ελικόπτερο, διότι, δεν υπήρχε πλησίον αεροδρόμιο, και χρειαζόταν διυπουργική απόφαση-(άκουσον-άκουσον)-τα συμπεράσματα δικά σας, και, «καμαρώστε τους»;;;;;…!!!!!. Το ίδιο ως καινοφανείς υπήρξαν οι υπουργοί: Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης νυν ΠτΔ και Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, από τη θέση του ΠτΔ μπορεί να είναι λαλίστατος σε διάφορους πανηγυρισμούς και επετείους, όμως, για τότε από τη θέση του υπουργού δημόσιας τάξης η προστασίας του πολίτη υπήρξε λίγος.

  Όταν, ζήτησα με αίτηση μου και εισαγγελική παραγγελία από τον εισαγγελέα Λαμίας την απομαγνητοφώνηση σε C D, για την συνομιλία μεταξύ των παρευρισκομένων στο ατύχημα και του ΕΚΑΒ, οι τότε μανδαρίνοι του ΕΚΑΒ-ΕΣΥ τεχνηέντως το απέφυγαν, στη συνέχεια επί παρουσίας μου: -(λες και άλλαξαν οι ρόλοι)-όπου, ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Λαμίας έγινε και εισαγγελέας, και, δια τηλεφώνου με έντονο ύφος επέπληξε την γραμματέα και τον εισαγγελέα της εισαγγελίας πρωτοδικών Λαμίας. Διότι, σαν ΕΚΑΒ και λόγω συγκάλυψης μεταξύ των εξουσιών: εκτελεστικής, δικαστικής και δημόσιας διοίκησης, γνώριζαν πολύ καλά όλοι τους, ότι, φάνηκαν κατώτεροι και επειδή ασέλγησαν με τα λεχθέντα τους τα οποία ξεστόμισαν και τα αρνητικά που διέπραξαν.
  Το δυσάρεστο γεγονός με την τραγική απώλεια του Μοναχογιού μου!!!!! Είναι κι’ αυτό το γεγονός ένα από τα πολλά δυσάρεστα πεπραγμένα της ανάλγητης, διαπλεκομένης, διεφθαρμένης και ανερμάτιστης τότε κυβέρνησης-ακυβερνησίας της Ν.Δ.

  (Και πως άλλωστε να είναι το «ΕΣΥ-ΕΚΑΒ- Αεροδιακομιδές » πανέτοιμα ανά πάσα στιγμή, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες του στους έλληνες πολίτες!!!!! Όταν, επί θλιβερής κυβέρνησης ΝΔ, το ΕΣΥ το είχαν ρημάξει από τις αρπαχτικές σε μίζες και άλλες ρεμούλες οι κυνικοί, ανάλγητοι, διεφθαρμένοι και παραδόπιστοι πρώην κυβερνώντες με τους ημετέρους τους, βλέπε, SIEMENS “NOVARTIS, ΚΕΕΛΠΝΟ” ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ “ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ” Κ.Ο.Κ.

  Reply
  1. admin Post author

   Ο Αξιωματικός μας και συντάκτης του άρθρου θέλησε να σας συλληπηθεί και να σας απαντήσει και ο ίδιος προσωπικά:

   Αξιότιμε κύριε Αναγνωστόπουλε,

   Eίμαι ο συντάκτης του άρθρου που σχολιάσατε για τον άδικο χαμό του γιού σας. Η ιστορία σας είναι πολύ θλιβερή και δυστυχώς είναι ο κανόνας. Δυστυχώς όλα όσα αναφέρατε για τις απαράδεκτες δυσλειτουργίες του συστήματος, την αδιαφορία των υπευθύνων, την τοποθέτηση ατόμων σε καίριες θέσεις λόγω πολιτικών διασυνδέσεων, τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και σε μέσα όπως και το ανεκπαίδευτο προσωπικό στο ΕΚΑΒ ισχύουν και τα έχω ζήσει αρκετές φορές και δεν θυμίζουν χώρα Ε.Ε. αλλά χώρα της υποσαχάριας Αφρικής.

   Δυστυχώς αυτά τα κενά προσπαθούν να καλύψουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, το Λιμενικό Σώμα και η Ελληνική Αστυνομία. Έτσι οι αεροδιακομιδές πραγματοποιούνται με ακατάλληλα μέσα (τα στρατιωτικά ελικόπτερα είναι σχεδιασμένα για τον πόλεμο και όχι για μεταφορά ασθενών), με πληρώματα ανεκπαίδευτα στην παροχή ιατρικής φροντίδας (πρόσφατα τοποθετήθηκαν νοσηλευτές στα εναέρια μέσα) και τέλος με τρομερές ελλείψεις σε μέσα αφού η διαθεσιμότητα των πτητικών μέσων είναι πάρα πολύ μικρή λόγω αδιαφορίας της πολιτικής ηγεσίας. Την ίδια στιγμή όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές ξοδεύουμε 20 φορές περισσότερα σε αεροδιακομιδές από την Γερμανία που στέλνει ελικόπτερο για την άμεση μεταφορά τραυματιών ακόμα και σε τροχαία ατυχήματα.

   Το πρόβλημα όμως δεν είναι αποκλειστικά ευθύνης της τότε κυβέρνησης με υπουργό Υγείας τον κύριο Αβραμόπουλο. Το πρόβλημα αυτό ξεκίνησε ήδη από τη δεκαετία του 1980 και έκτοτε δεν έχει δοθεί λύση μέχρι και σήμερα τριάντα και πλέον χρόνια αργότερα. Παλαιότερα είχαν αγοραστεί 5 ελικόπτερα Α-109 για το ΕΚΑΒ που ήταν κινητές εντατικές. Δυστυχώς η ολιγωρία των υπευθύνων οδήγησε 2 από τα ελικόπτερα να πέσουν και τα υπόλοιπα εδώ και σχεδόν 15 χρόνια να σαπίζουν στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας. Με 260.000€ θα μπορούσαν να ξαναγίνουν λειτουργικά αλλά κανείς ούτε από τις εκάστοτε κυβερνήσεις όσο και από την αντιπολίτευση δεν έχει ενδιαφερθεί. Ούτε έχουν ενδιαφερθεί για να πάρουν κονδύλια για το ΕΣΠΑ με σκοπό την αγορά νέων ελικοπτέρων. Έτσι επικρατεί αυτό το χάος να ξοδεύουμε τεράστια ποσά χωρίς αποτέλεσμα.

   Αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όλα τα στελέχη των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό Σώμα) που δραστηριοποιούνται στο τομέα αυτό καθημερινά δίνουν μάχη για την διάσωση του συμπολίτη μας παρόλες τις αντιξοότητες. Έτσι βλέπουμε πχ σοβαρά περιστατικά να μεταφέρονται στα νοσοκομεία με περιπολικά, ταχύπλοα να προσπαθούν με θαλασσοταραχή να μεταφέρουν ασθενείς, ο στρατός να αντικαθιστά το ΕΚΑΒ με ακατάλληλα μέσα.

   Σας SmashPoint σκοπός μας είναι η ενημέρωση του κοινού για τα προβλήματα με σκοπό την αφύπνιση διότι δυστυχώς το πρόβλημα πηγάζει στο γεγονός ότι ο μέσος Έλληνας αδιαφορεί να πληροφορηθεί για τα προβλήματα που επικρατούν στο ΕΣΥ και στο ΕΚΑΒ και ξυπνάει μόνο όταν τα αντιμετωπίσει. Αλλά τότε είναι αργά. Μόνο αν ο απλός πολίτης απαιτήσει αλλαγές στο σύστημα, θα γίνει κάτι προς τη σωστή κατεύθυνση.

   Σας συλλυπούμαι για το χαμό του γιού σας και μακάρι να αλλάξουν τα πράγματα έτσι ώστε καμία άλλη οικογένεια να μην ζήσει τη δική σας τραγωδία.

   Με εκτίμηση
   Θ. Σ.

   Reply
 2. Ευθύμιος Αναγνωστόπουλος

  Την κυβερνητική χρονική περίοδο από το έτος 2004 έως το έτος 2009 επί κυβέρνησης Ν.Δ, με τέτοιο πάρτι ενθυλάκωσης, διασπάθισης, αρπαγής και κάθε είδους ρεμούλες, από πολιτικούς και ημετέρους που είχε στηθεί στις Μ.Κ.Ο, στο ΚΕΕΛΠΝΟ, στα Νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στο ΕΚΑΒ, στη NOVARTIS κ.λ.π Δημόσιους Οργανισμούς Υγείας, και, στα εξοπλιστικά συστήματα εθνικής άμυνας, ο τότε… πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε βάλει τον αυτόματο πιλότο να κυβερνάει και αυτός έπαιζε ηλεκτρονικά παιχνίδια μέσω του complotter στο σπίτι του στη Ραφήνα.
  Όπως, συνέβη: Στις 26-1-2008 με την άδικη απώλεια του Μοναχογιού μου!!!!! Επί διεφθαρμένης επίορκης, διαπλεκομένης κυβέρνησης, στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως, του τότε υπουργού δημόσιας τάξης νυν πολιτειακού άρχοντα-παράγοντα και καθηγητή συνταγματικού δικαίου, που μπορεί να είναι λαλίστατος από τη θέση του ΠτΔ, αλλά, λίγος σαν υπουργός δημόσιας τάξης τότε.
  Το ίδιο καινοφανείς υπήρξαν και οι τότε υπουργοί υγείας και δικαιοσύνης, (καθώς, έχουν το θράσος ορισμένοι εξ’ αυτών ξεφτιλισμένοι, ρεμπεσκέδες, κηφήνες και μπαταξήδες να ξανά «κυβερνήσουνε», ίσως… μετά από πενήντα χρόνια ξανά συμβεί… αν υπάρχει το διαπλεκόμενο κόμμα τους).
  Οι τότε «κυβερνώντες» το Ε.Σ.Υ το είχαν αποδιοργανώσει και λεηλατήσει, όπως, με ελλείψεις επίγειων και εναέριων ασθενοφόρων και χωρίς καθημερινές βάρδιες επί εικοσιτετραώρου βάσεως, όπως, συνέβη στις 26-1-2008 και περί ώρας 12 μ.μ, που μετά τον τραυματισμό σε τροχαίο ατύχημα, επήλθε το δυστύχημα του Μοναχογιού μου!!!!!
  Διότι, το πλησιέστερο Κ.Υ Λιδορικίου που απείχε μόλις 7 χιλιόμετρα από τον τόπο του ατυχήματος, δεν είχε βάρδια πληρώματος ασθενοφόρου, από 07 πμ έως 15, 00΄, και, το τμήμα αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, που του ζητήθηκε η συνδρομή επέμβασης του, τα κυνικά ανάλγητα τομάρια της διεύθυνσης αεροδιακομιδών, απάντησαν: και ποιος είναι αυτός… ο τραυματισμένος που θα στείλουμε ελικόπτερο αεροδιακομιδής…;
  ( Για όλους εσάς τους τυχάρπαστους κυνικούς και ανάλγητους, που, έρποντας γλύφοντας και με τα κέρατα σας αναρριχηθήκατε αναξιοκρατικά σε υπεύθυνες θέσεις του δημοσίου, και, ειρωνικά διαρωτηθήκατε ποιος είναι αυτός… που θα στείλουμε ελικόπτερο…; Αυτός…για εσάς, δηλαδή, ο ΝΙΚΟΣ!!!!! Υπήρξε Εθελοντής Διασώστης-Ιδρυτής και Αρχηγός της Ο.Α.Κ-( Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών), Ακόμα υπήρξε Μέλος του Ομίλου Φίλων του Δάσους-(Ο.Φ.Δ 2Η Δ.Α.Κ και Ραδιοερασιτέχνης για να σώζει συνανθρώπους!!!!!
  Ενώ εσείς… της διεύθυνσης αεροδιακομιδών του Ε.Κ.Α.Β, είστε μόνο για να εξυπηρετείτε με τα δημόσια ελικόπτερα αεροδιακομιδών, περιπτώσεις άμεσης διάσωσης κατά το δοκούν, να εισπράττεται τους μισθούς και εικονικές υπερωρίες, όπως, και μίζες από τις προμήθειες, και λόγω, νοοτροπίας και ζαμανφουτισμού που διακατέχεστε, δυστυχώς, γι’ αυτό χάνονται άξιοι άνθρωποι που είναι ωφέλιμοι για τη κοινωνία!!!!!).
  Με αυτά και άλλα πολλά κακός κείμενα στο χώρο της υγείας, επί θλιβερής νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης της ΝΔ, που άμα δεν είχες ιδιωτική ασφάλιση υγείας, δεν υπήρχε περίπτωση όποιος είχε ανάγκη άμεσης ιατρικής φροντίδας, από τον κρατικό φορέα υγείας για να σωθεί!!!!! Λόγω κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, από κλεψιές πολιτικών και ημετέρων στο θεσμό της υγείας και άλλων δημοσίων φορέων.
  Στα πλαίσια της ίδιας κυβερνητικής κακοδιοίκησης με τα πιο πάνω, συνέβαλε και η συγκυβέρνηση, που αντί να κυβερνήσουν για το καλό των ελλήνων πολιτών!!!!! Αντί αυτού, κοίταξαν πώς να έχουν αγαστές σχέσεις διαπλοκής με τους ολιγάρχες, έτσι ώστε, για να προωθήσουν από ιδιοτέλεια τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα!!!!! Και ακόμα με τραγικό αποτέλεσμα να εκτοξεύσουν το εξωτερικό δημόσιο χρέος σε αστρονομικά ποσά, ατές είναι οι μέρες και τα έργα… των άπληστων πρώην κυβερνητικών πολιτικών, που θέλουν να μας ξανά κυβερνήσουνε…
  Καθώς, πέρα από το φαγοπότι σε προμήθειες αναλώσιμων ιατρικών υλικών που διαπράχθηκαν στο τομέα της υγείας, από τις πρώην διαφθαρμένες κυβερνήσεις, και χρεώθηκαν στον ελληνικό λαό. Ακόμα από τους άπληστους πολιτικούς και υμετέρους φαγώθηκαν υπέρογκα ποσά σε αχρείαστα εμβόλια, που πολλά απ’ αυτά πληρώθηκαν με υπερτιμημένα τιμολόγια, ώστε, οι πρώην βρόμικοι κυβερνητικοί πολιτικοί και ημέτεροι να καρπωθούν τις μίζες.

  Reply
  1. admin Post author

   Θερμά Συλληπητήρια για τον Νίκο σας! Δυστυχώς υπάρχουν πολλά προβλήματα που προσπαθούμε να εκθέσουμε προκειμένου να γίνουν καλύτερα τα πράγματα. Δυστυχώς υπάρχουν πολλές ελλείψεις για τις οποίες φταίνε οι εκάστοτε κυβερνητικές ηγεσίες. Ευχόμαστε στο μέλλον να αλλάξουν τα πράγματα ώστε να σωθούν περισσότερες ζωές και να μην ζήσουν άλλοι άνθρωποι παρόμοιες τραγωδίες σαν τη δική σας.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *