Ένας αναπάντεχος, αλλά πολύ νόστιμος συνδυασμός, πολύ διαδεδομένος για brunch είναι τα scrambled eggs με σολομό. Τα αυγά είναι βελούδινα και αφράτα και ταιριάζουν απόλυτα με τον καπνιστό σολομό.
Υλικά για 2 άτομα
6 μεγάλα αυγά
100 γρ καπνιστός σολομός
50 γρ βούτυρο γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Ψωμί brioche
Σχοινόπρασο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με ένα σύρμα, μέχρι να μην βλέπουμε κομμάτια από ασπράδι. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, κρατώντας λίγο για το τέλος. Όταν λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε τα αυγά και με μια μαρίζ ανακατεύουμε συνεχώς. Τα αυγά θα αρχίζουν να ψήνονται και να μαζεύονται με τη μαρίζ. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το βούτυρο που κρατήσαμε. Σερβίρουμε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί brioche, όπου έχουμε βάλει καπνιστό σολομό και γαρνίρουμε με σχοινόπρασο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
?Tips
- Αν δεν μας αρέσει ο καπνιστός σολομός, μπορούμε να τον αντικαταστήσουμε με κάποιο αλλαντικό, όπως προσούτο.
- Μπορούμε εναλλακτικά να μαγειρέψουμε τα αυγά μας σε μπεν μαρί για να ελέγχουμε καλύτερα το βαθμό ψησίματος.
- Ο βαθμός ψησίματος ποικίλει, ανάλογα με τα γούστα μας. Συνήθως καταναλώνονται αρκετά ζουμερά. Με το που δούμε τα αυγά να μαζεύονται στο τηγάνι με τη μαρίζ, αφαιρούμε από τη φωτιά γιατί η θερμότητα που έχει το τηγάνι θα συνεχίσει να ψήνει τα αυγά μας. Γι’ αυτό προσθέτουμε και το βούτυρο για να σταματήσουμε το μαγείρεμα και για να γυαλίσουν.
Καλή επιτυχία!?
Παγώνα Σταυροπούλου