Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές

      No Comments on Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές

Γεια σας παιδιά και καλωσορίσατε σε ένα ακόμα άρθρο του Cinecore. Αυτή την εβδομάδα θα επιβιβαστούμε μαζί με τον ιδιοφυή ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό στο Όριεντ Εξπρές όπου θα καλεστούμε να εξιχνιάσουμε μία μυστηριώδη δολοφονία. Πάμε λοιπόν να δούμε τι κατάφερε η εν λόγο ταινία.

Η ιστορία μας ξεκινάει στην Κωνσταντινούπολη όπου ο ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό ετοιμάζεται να πάει διακοπές μετά την εξιχνίαση μίας κλοπής ενός θρησκευτικού αντικειμένου με σκοπό την αποτροπή διαμάχης που πρόκειται να προκληθεί ανάμεσα στις θρησκευτικές ομάδες. Στην προσπάθεια του να φτάσει στο Λονδίνο, συναντάει έναν παλιό του γνώριμο ο οποίος του εξασφαλίζει μία θέση στο τρένο Όριεντ Εξπρές για να πάει από Κωνσταντινούπολη Λονδίνο. Εκεί θα συναντήσει και τους υπόλοιπους επιβάτες που είναι μία δασκάλα, ένας γιατρός, ένας καθηγητής, μία πριγκίπισσα, μία κόμισσα, μία χήρα, μία ιεραπόστολος και ένας γκάνγκστερ. Το ταξίδι είναι ήρεμο μέχρι την στιγμή πού το τρένο εκτροχιάζεται σε μία χιονοστιβάδα και ένας από τους επιβάτες, ο γκάνγκστερ βρίσκεται δολοφονημένος στο κρεβάτι του. Τώρα, όσο περιμένουν να ξαναμπεί το τρένο στις ράγες, ο δαιμόνιος ντετέκτιβ καλείται να λύσει ένα φαινομενικά τέλειο έγκλημα όπου όλοι είναι ύποπτοι.

Αυτή είναι με λίγα λόγια η πλοκή της ταινίας μας. Ο Κένεθ Μπράνα κατάφερε τόσο να υποδυθεί έναν άριστο Ηρακλή Πουαρό όσο και να σκηνοθετήσει την ταινία άριστα. Οι επιλογές των ηθοποιών στους ρόλους τους δεν θα μπορούσε να ήταν πιο ταιριαστές και δεν μας κάνει και καθόλου εντύπωση αφού συγκεντρώθηκε έναν απίστευτο καστ ηθοποιών συμπεριλαμβανομένων των Τζόνι Ντέπ, Μισέλ Φάϊφερ, Γουιλέμ Νταφόε, Πενέλοπε Κρούζ, Ντέϊζι Ρίντλεϋ και Τζούντι Ντέντς. Η πλοκή είναι ενδιαφέρουσα και καθηλωτική όπως αρμόζει σε ένα αριστούργημα της Αγκάθα Κρίστι και είναι μία ταινία που μεταβεβαιότητος θα σας καθηλώσει και θα σας διασκεδάσει.

Kατσιάμης Κωνσταντίνος, 3D  Αnimator & Multimedia Producer

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *