Ο Πράσινος Ήλιος Ανατέλλει?

      No Comments on Ο Πράσινος Ήλιος Ανατέλλει?

Οι εσωκομματικές κάλπες της Κυριακής, ανέδειξαν την ελπίδα για αλλαγή στο χώρο της Κέντρο Αριστεράς στο πρόσωπο του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη. Το ΠΑΣΟΚ πλέον (γιατί έχει δεσμευθεί ο νέος ηγέτης του Κινήματος Αλλαγής να επαναφέρει την παλιά ονομασία) έχει νέο ηγέτη, όχι από πολιτικό τζάκι, με διάθεση και με όρεξη, όμως το βασικό ερώτημα είναι, τι αντίκτυπο θα έχει ο κ. Ανδρουλάκης στο πολιτικό στίβο της χώρας;

Η προσωπικότητα ενός ανθρώπου που δεν έχει «τσαλακωθεί» στον ελληνικό πολιτικό χώρο, σίγουρα δείχνει την δυνατότητα να αντλήσει ψήφους από τον κυριότερο εκπρόσωπο της Αριστεράς, τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.. Ας μην ξεχνάμε πως πολλοί ψηφοφόροι της Αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν άνθρωποι του παλαιού ΠΑΣΟΚ, που με την ανάδειξη της νέας ηγεσίας και του φρέσκου που φέρνει στην παράταξη ο κ. Ανδρουλάκης θα μετακινηθούν ξανά στην παλιά κομματική τους στέγη.

Το μεγάλο όμως πλεονέκτημα του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, είναι η πρόσβαση του και στην δεξαμενή της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα οι κεντρώοι ψηφοφόροι, που απογοητεύτηκαν από τον κ. Τσίπρα  και τη προηγούμενη σύνθεση του Κινήματος Αλλαγής, πλέον έχουν μια εναλλακτική λύση μακριά από το χώρο της Δεξιάς, που δεν ήταν άλλωστε και ποτέ το πραγματικό «εκλογικό» τους σπίτι, αλλά μια λύση ανάγκης για μια καλύτερη διακυβέρνηση.

Αυτός ο νέος και πολλά υποσχόμενος ηγέτης, έχει και ένα πολύ μεγάλο αρνητικό δεδομένο στην φαρέτρα του, το οποίο προκαλεί χαμόγελα, τόσο στην Πειραιώς όσο και στην Κουμουνδούρου και δεν είναι άλλο από το γεγονός πως ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν είναι εκλεγμένος στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Όποιος και αν εκπροσωπήσει τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στην βουλή, δεν θα μπορέσει να αλλάξει το γεγονός ότι ο ίδιος θα είναι απών, με την απώλεια της άμεσης συμμετοχής του να μειώνει την ενίσχυση της δυναμικής του ΠΑΣΟΚ. Είναι βέβαιο πως ο εκπρόσωπος του κ . Ανδρουλάκη θα δεχτεί και την «επίθεση» από τα κόμματα που απειλεί, για το αν η θέσεις του αντιπροσωπεύουν όντως τις θέσεις του, απώντος, Προέδρου (κάτι πολύ λογικό, όσο καλή και αν είναι η συννενόηση μεταξύ τους).

Δεν ξέρω αν ο πράσινος ήλιος ανατείλει ξανά στην πολιτική εικόνα της χώρας, αυτό θα το δείξει ο χρόνος, ωστόσο αυτό που έχει σημασία είναι η εκλογική αυτή αλλαγή να δημιουργήσει ένα κόμμα που θα φέρει κάτι το καινούργιο και όχι την ίδια παλαιοκομματική, πελατειακή και σίγουρα τόσο αποτυχημένη συνταγή. Μένει να δούμε τελικά τι εκπροσωπεί ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Βάλλας Γεώργιος, Αντιπρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Αργυρούπολης

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *