Δ.Ε.Θ. (Δείτε. Έχει. Θράσος.)

      No Comments on Δ.Ε.Θ. (Δείτε. Έχει. Θράσος.)

Δυστυχώς και η φετινή Δ.Ε.Θ., δεν θα μπορούσε να προσφέρει κάτι διαφορετικό όσον αφορά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού. Θα περίμενε κανείς μετά την παταγώδη κατάρρευση  του αφηγήματος περί εξόδου από τα μνημόνια και τους θα μου επιτρέψετε να πω, τραγικούς χειρισμούς της κυβέρνησης, τόσο στο θέμα του Μακεδονικού αλλά και στην αντιμετώπιση της επόμενης μέρας από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, να βλέπαμε έναν απολογητικό και ίσως πιο λιτό λόγο. Αντίθετα ο πρωθυπουργός με μια λαίλαπα υποσχέσεων, μας έδειξε ότι ξέρει να κάνει καλύτερα… να δημαγωγεί.

Συγκεκριμένα μίλησε για μείωση του ΕΝΦΙΑ (όχι κατάργηση του… αυτό παραμένει στο παλιό πρόγραμμα Θεσσαλονίκης) , μείωση κατά 4% της φορολογίας επιχειρήσεων από 29% στο 25%, σταδιακά μέχρι την 1/1/22, αρχής γενομένης από 1/1/19 (άρα μιλάμε για ένα πλάνο που δεν ξέρει καν αν θα υλοποιήσει) ,αλλαγή του ΦΠΑ με μείωση κατά δύο μονάδων του μεγάλου, από 24% σε 22% και κατά μια του μικρού, από 13% σε 12%, από 1/1/21 (να υπενθυμίσω εδώ πως το ΦΠΑ ήταν στο 13% στην εστίαση όταν παρέλαβε ο κ. Τσίπρας).

Άλλο ένα αφήγημα λοιπόν γεμάτο παχιά νούμερα και την θριαμβολογία της εξόδου από τα μνημόνια, αλλά με τα μνημονιακά μέτρα να μην αφαιρούνται κατευθείαν από το τραπέζι… αλλά να υπάρχει η “πολιτική” υπόσχεση πως στο εγγύς μέλλον θα υπάρξει μια ελάφρυνση (που πιθανότατα δεν θα την αναλάβει ο νυν πρωθυπουργός). Είναι πραγματικά θλιβερό μετά τα γεγονότα που έχουν πραγματοποιηθεί σε αυτά τα χρόνια της διακυβέρνησης της “Αριστεράς”, ακόμη και την ώρα του “απολογισμού”, αντί να απολογηθείς  για τα ψέματα που είπες να επιμένεις… πραγματικά αυτό δείχνει ένα μόνο πράγμα: ΘΡΑΣΟΣ

Βάλλας Γεώργιος, Τοπικός Σύμβουλος Αργυρούπολης 

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *