Η ιππασία στη ζωή μου

      No Comments on Η ιππασία στη ζωή μου

Από τότε που ήμουν μικρή λάτρευα την ιδέα της ιππασίας και θαύμαζα τους ιππείς.

Πρώτη φορά έκανα ιππασία στα 5 μου σε ένα κτήμα στην Κρήτη. Έπειτα έκανα 1-2 φορές σε ένα ξενοδοχείο που είχε άλογα, όπου με συναγωγέα, με μάθανε να κάνω χαλαρό τρέξιμο.

Δυστυχώς, έπειτα δεν ίππευα για χρόνια, διότι τα μαθήματα ήταν ακριβά και περιορισμένου χρόνου (λ.χ. 50 ευρώ το μάθημα για 5 μαθήματα σε 1 μήνα). Λόγω των εξετάσεων για το πανεπιστήμιο, η έλλειψη ευελιξίας με απομάκρυνε από το όνειρο μου.

Εντούτοις, όλα άλλαξαν όταν πήγα στο Κιλκίς για ένα σεμινάριο του ΝΑΤΟ. Εκεί, υπάρχει ένας ιππικός όμιλος (Rancho Kilkis Riding Club) όπου παρόλο που η προπονήτρια είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης (Eirini Mitona), τα μαθήματα ήταν πάμφθηνα (12 ευρώ την ώρα). Ναι ξέρω, άλλο Κιλκίς άλλο Αθήνα, αλλά και πάλι η διαφορά είναι μεγάλη. Εκεί έμαθα να τρέχω χωρίς συναγωγέα. Στο τελευταίο μου μάθημα μου πρότειναν την τωρινή μου προπονήτρια για να συνεχίσω τα μαθήματα στην Αθήνα. Ακόμα τις ευγνωμονώ.

Τα τελευταία 2 χρόνια, η προπονήτρια μου είναι η πρωταθλήτρια Μαίρη Σαλάμη. Ιππασία κάνουμε στο Ek sports horses στο Κορωπί. Δύο χρόνια τώρα ζω το όνειρο μου. Ο ιππικός όμιλος είναι ο παράδεισος μου.

Η ιππασία δεν είναι απλά ένα σπορ ή ένα hobby για μένα. Είναι λατρεία. Πέρα από την ιππασία, κάνω και άλλα sports, αλλά τα αισθήματα και η χαρά που νιώθω όταν είμαι πάνω στο άλογο δεν την νιώθω με κανένα άλλο άθλημα.

Όταν ιππεύω νιώθω ελευθερία. Ακόμα και αν είμαι σε έναν περιορισμένο χώρο, εγώ ταξιδεύω παντού. Αισθάνομαι ελεύθερη να πάω όπου θέλω. Περιορισμοί και πρέπει δεν υπάρχουν.

Επιπλέον, οι σκέψεις φεύγουν μακριά. Ακόμα, και να θέλω να σκεφτώ κάτι το μυαλό μου δεν με αφήνει. Η ώρα της ιππασίας είναι η ώρα που αδειάζει το μυαλό μου και απλά φεύγω μακριά χωρίς άγχη και προβληματισμούς.

Όλα αυτά τα αισθήματα, σε κάνουν να δένεσαι με τα άλογα και τον ιππικό όμιλο. Ακόμα και να μην ιππεύσω, και μόνο που θα περπατήσω εκεί, νιώθω μια απεριόριστη γαλήνη και ευτυχία. Τα άλογα γίνονται τα παιδιά σου και ο ιππικός όμιλος ο παράδεισος σου.

Αν ιππεύεις με νιώθεις. Αν δεν έχεις ιππεύσει, δοκίμασε το!

Σαράφη Βασιλική, Επικοινωνιολόγος – Κοινωνιολόγος

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *