Γιατί οι Γυναίκες δεν αγαπάμε το φύλο μας;

Εδώ και πολύ καιρό θέλω να γράψω για αυτό το θέμα παίρνοντας ως αφορμή αυτό το περιστατικό που μία κοπέλα περιέλουσε μία άλλη με βιτριόλι, στην Καλλιθέα.

Γνωρίζω ότι είναι ένα ακραίο περιστατικό που χρήζει ιατρικής / ψυχολογικής και πιθανώς ψυχιατρικής παρακολούθησης. Εντούτοις, με έκανε για ακόμη μία φορά να αναρωτηθώ γιατί πολλές γυναίκες δεν αγαπάνε το φύλο τους.

Εδώ και πολλά χρόνια η μόδα και κυρίως τα διαδικτυακά μέσα έχουν αυξήσει τις όποιες ανασφάλειες που όλοι λίγο πολύ έχουμε νιώσει κατά καιρούς, καθώς και την εμμονή να δείχνουμε μια τέλεια εικόνα. Επίσης πολλές φορές και το ανδρικό φύλο άθελα του έχει ενισχύσει αυτή την ανασφάλεια. (Tip: Αγόρια αν θέλετε να πείτε στις γυναίκες σας ότι λόγου χάρη σας αρέσει το σώμα της τώρα που πήρε παραπάνω κιλά, πείτε της απλά  μ’ αρέσει πολύ το σώμα σου γιατί αλλιώς θα ακούσει, κατά πάσα πιθανότητα, απλά ότι πάχυνε). 

Όλη αυτή η ανασφάλεια πολλές φορές οδηγεί τους ανθρώπους να μειώνουν συνανθρώπους τους για να νιώσουν καλύτερα με τον εαυτό τους.  Αυτό το συναίσθημα μπορεί να εκδηλωθεί ποικιλοτρόπως σε πολλές σχέσεις αλλά στο παρών κείμενο θέλω να επικεντρωθώ στις σχέσεις των γυναικών.

Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο για τον οποίο θεωρείται περίεργο πια να λες σε μια γυναίκα πόσο όμορφη είναι. Μα αν είναι γιατί να μην το πω; Επειδή είμαι γυναίκα; Δεν έχει λογική αυτό. Αν μια γυναίκα είναι όμορφη θα το πω. Είναι ωραίο να θαυμάζουμε η μία την άλλη και να ανταλλάσσουμε μυστικά ομορφιάς. Το να πω για μια κοπέλα που έχει ωραία ψηλά πόδια «αχ έχει κυτταρίτιδα» δεν την μειώνει, ούτε εμένα με κάνει ωραιότερη! 

Η κάθε μία έχει την ομορφιά της. Η κάθε μια έχει δικαίωμα να κάνει ότι θέλει πάνω της για να νιώθει καλύτερα με εκείνη. Όλες πρέπει να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας. Γιατί όλα τα παραπάνω μόνο αυτό δείχνει… ότι δε μας αγαπάμε! Και αυτό είναι άσχημο για εμάς!

Τέλος, αν υπάρχει αντίζηλος σε ερωτική σχέση δεν φταίει το 3ο πρόσωπο αλλά το έτερον ήμισυ. Είναι λογικό να κατηγορείς και να ζηλεύεις την άλλη γυναίκα, αλλά καλύτερα σε αυτή την περίπτωση να φύγεις από την σχέση και απλά να δείξεις στον άλλον τι έχασε ομορφαίνοντας τον εαυτό σου μέσα και έξω. Και τότε απλά δε θα σε νοιάζει τίποτα άλλο πέρα από το να είσαι καλά και να σε αγαπάς!

Όλα τα παραπάνω δεν είναι εύκολα! Αλλά αξίζουν να τα παλέψουμε! Θα γίνουμε εμείς καλύτερες και δυνατότερες! Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από μια γυναίκα που αγαπά το φύλο της.

Υ.Σ.: Αφιερωμένο στην κολλητή μου που ένας από τους πολλούς λόγους που την σέβομαι είναι ότι είναι στο χώρο της ομορφιάς και αγαπάει και φροντίζει τις γυναίκες δίνοντάς τους συμβουλές για οτιδήποτε ξέρει γύρω από την ομορφιά! Πιστέψτε με δεν είναι πολλές έτσι!

Σαράφη Βασιλική, Επικοινωνιολόγος – Κοινωνιολόγος

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *