Συνέντευξη με τον Χρήστο Τσεμεντζή – Πρόεδρο της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Αττικής (Λ.Ε.Φ.Ε.Δ.)

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης που θέλει να παρέχει το SmashPoint σε κάθε τομέα, κρίναμε σκόπιμο και μετά από παλαιότερη αρθρογραφία μας και τη συνδρομή τους στην πυρκαγιά στο Μάτι να συνομιλήσουμε με την Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Αττικής. Η συνέντευξη μας έδωσε την δυνατότητα να μάθουμε πολλές λεπτομέρειες για την ΛΕΦΕΔ Αττικής , να λυθούν απορίες που είχαμε πάνω στην οργάνωση καθώς και το έργο της. Σας παραθέτουμε αναλυτικά το περιεχόμενο της συνομιλίας μας με τον Πρόεδρο της Λέσχης που ευχαριστούμε θερμά για την τιμή που μας έκανε, τον κ. Χρήστο Τσεμεντζή.

 1. Τι είναι η ΛΕΦΕΔ;

Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων  (ΛΕΦΕΔ) ξεκίνησε το 2007 στην Θεσσαλονίκη από συνειδητοποιημένους Έλληνες με σκοπό την συνέχιση της στρατιωτικής εκπαίδευσης προς όφελος της Πατρίδας αλλά και τη κοινωνική προσφορά. Το 2008 ξεκίνησε τη λειτουργία της η ΛΕΦΕΔ Αττικής της οποίας έχω την τιμή να  είμαι στο «τιμόνι» της τα τελευταία 5 χρόνια. Την παρούσα στιγμή η ΛΕΦΕΔ βρίσκεται σε 23 νομούς της Ελλάδος με δύναμη άνω των 800 ανδρών.

Η ΛΕΦΕΔ έχει ως μέλημα να ενώσει όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτων πεποιθήσεων με σκοπό την προσφορά για την Πατρίδα τόσο εν καιρώ πολέμου όσο και ειρήνης. Εν καιρώ ειρήνης το βασικό μας μέλημα είναι η εκπαίδευση του προσωπικού με σύγχρονες μεθόδους που εφαρμόζονται στο ΝΑΤΟ ενώ έχουμε και πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο. Εν καιρώ πολέμου, βάση καταστατικού, η ΛΕΦΕΔ διαλύεται και τα μέλη της παρουσιάζονται στις επιστρατευτικές τους μονάδες όπως προβλέπετε από τον νόμο.

 1. Γιατί υπάρχουν τόσες λέσχες εφέδρων στην Ελλάδα και γιατί υπάρχουν;

Στην Ελλάδα έχουμε πάνω από 60 λέσχες / σύλλογοι εφέδρων, μην υπολογίζοντας τα παραρτήματα ή τους Συνδέσμους Εφέδρων Αξιωματικών. Υπάρχουν δύο ειδών λέσχες-σύλλογοι. Αυτές που ανιδιοτελώς προσφέρουν σε προσωπικό και χρόνο και αυτές που δεν συνάδουν στο έργο της προσφοράς. Είναι  ιδιοτελής ο σκοπός τους ή προωθούν πολιτικά μηνύματα ξένα προς το στράτευμα. Έτσι λόγω των παραπάνω υπάρχουν πάρα πολλές λέσχες εφέδρων ενώ οι σοβαρές είναι ελάχιστες ανάμεσά τους και η ΛΕΦΕΔ που έχει αναγνώριση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Σχετικά με το δεύτερο ερώτημά γιατί υπάρχουν. Είναι πολύ καλή ερώτηση. Βάση του Ελληνικού Νόμου κάθε Έλληνας άρρεν πολίτης που έχει υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία μέχρι την ηλικία των 55 ετών λογίζεται έφεδρος. Δηλαδή βρίσκεται σε κατάσταση αδράνειας από το στρατό και θα καλεστεί για εκπαίδευση ή για να πολεμήσει όταν απαιτηθεί. Μέχρι 45 ετών βρίσκονται σε μονάδες 1ης και 2ης γραμμής ενώ μετά τα 45 αναλαμβάνουν βοηθητικά καθήκοντα στα μετόπισθεν. Βάση του νόμου πρέπει άπαντες οι Έλληνες έφεδροι κάθε 2 χρόνια να λαμβάνουν εκπαίδευση από το στράτευμα. Δυστυχώς για διάφορους λόγους, οικονομικούς κ.λπ.,ο Ε.Σ από τη δεκαετία του 1990 έχει μειώσει τις εκπαιδεύσεις των εφέδρων. Από την άλλη, οι έφεδροι που καλούνται στις μετεκπαιδεύσεις  μερίδα αυτών δεν παρουσιάζονται και κάποιοι από αυτούς που παρουσιάζονται δεν έχουν καμία διάθεση για εκπαίδευση. Την ίδια στιγμή λόγω της μείωσης της θητείας αλλά και της λειψανδρίας που υπάρχει σε ανθρώπινο δυναμικό δεν γίνεται η εκπαίδευση όπως πρέπει να γίνεται βάση των στρατιωτικών κανονισμών κάτι που επιδεινώνει την κατάσταση.

Για να καλυφτεί αυτή η ανάγκη δημιουργήθηκε η ΛΕΦΕΔ και όμοροι λέσχες – σύλλογοι.

 1. Στο εξωτερικό τι συμβαίνει;

Στο εξωτερικό η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική. Στο εξωτερικό υπάρχουν οι έφεδροι όπως τους έχουμε και εμείς όπου τους καλούν ανά διαστήματα  για εκπαίδευση. Υπάρχουν και οι εθελοντές έφεδροι όπως είμαστε στην ΛΕΦΕΔ που ανήκουν στην δύναμη του στρατεύματος. Έτσι σε όλη την Ευρώπη όπως Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, Φιλανδία, Γαλλία, Νορβηγία, Σουηδία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Τσεχία κ.α. δεν υπάρχουν Λέσχες Εφέδρων διότι οι εθελοντές έφεδροι ανήκουν στο στράτευμα και συγκροτούν δικές τους μονάδες. Ο εξοπλισμός και η εκπαίδευση γίνεται απευθείας από το στράτευμα. Μάλιστα μπορώ να σας πω ότι σε ασκήσεις και εκπαιδεύσεις που έχουμε λάβει στο εξωτερικό όλοι οι έφεδροι είχαν όλα τα έξοδα πληρωμένα από το στράτευμα τους. Ευελπιστούμε στο εγγύς μέλλον να ισχύσει και για τους Έλληνες εφέδρους το ίδιο.

Βέβαια όπως εμείς έτσι και στο εξωτερικό οι εθελοντές έφεδροι βοηθούν το κράτος και σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, έρευνας – διάσωσης κ.α. συνεχίζοντας τη προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο όπως είδαμε για παράδειγμα στις πρόσφατες πυρκαγιές στην Καλιφόρνια ή στις πλημμύρες στην Μεγάλη Βρετανία.

 1. Το στράτευμα δηλαδή δεν σας αξιοποιεί;

Μας αξιοποιεί βάση των εκάστοτε αναγκών του. Έχουμε λάβει μέρος σε μετεκπαιδεύσεις και έχουμε συμμετάσχει σε ασκήσεις, όλες τις φορές κατόπιν αιτημάτων και παρεκκλίσεων μας. Στην λήξη της εκάστοτε μετεκπαίδευσης – άσκησης  πάντα λάβαμε συγχαρητήρια ως έφεδροι για το ήθος, το πνεύμα, τις γνώσεις και τη πειθαρχία μας.

Επιθυμία μας είναι ο Ε.Σ. να ξεχωρίσει τις υγιές λέσχες και να εντάξει τα μέλη τους σε οργανικές μονάδες του στρατεύματος ή να οργανώσει αυτοτελείς μονάδες εθελοντών εφέδρων όπως γίνεται στο εξωτερικό.

Θα ήθελα εδώ να αναφέρω ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά με ελάχιστο έως μηδενικό κόστος. Όπως για παράδειγμα, κάθε χρόνο η μητροπολιτική ΛΕΦΕΔ διοργανώνει την άσκηση ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ τη μοναδική άσκηση που διοργανώνεται αμιγώς από εφέδρους διάρκειας 48 ωρών βάση προτύπων του ΝΑΤΟ. Κάθε χρόνο περίπου 500 – 600 έφεδροι από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο θα λάβουν μέρος. Δηλαδή δύναμη ενός τάγματος πεζικού. Την ίδια στιγμή αντίστοιχες ασκήσεις στο εξωτερικό διοργανώνεται από το στράτευμα και έχουν 100 -150 συμμετέχοντες δηλαδή λόχο, κάνοντας την ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ τη μεγαλύτερη άσκηση εφέδρων στην Ευρώπη (είναι η μοναδική άσκηση εφέδρων που διοργανώνεται αμιγώς από εφέδρους και αποτελεί την μεγαλύτερη άσκηση εφέδρων στην Ευρώπη).

Ο Ε.Σ έχει κατά καιρούς τείνει χείρα βοηθείας προς τα εμάς. Μάλιστα Το 2015, ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός κύριος Μιχαήλ Κωσταράκος, παρέστη στην τελετή λήξης της διαγωνιστικής άσκησης εφέδρων με την επωνυμία «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2015», που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο «ΑΝΑΛΟΓΙΔΗ» στη Σταυρούπολη του ν. Ξάνθης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ απένειμε τα βραβεία στις ομάδες που διακρίθηκαν

 1. Μήπως αυτό συμβαίνει λόγω πολιτικών πεποιθήσεων όπως έχετε κατηγορηθεί οι έφεδροι στο παρελθόν;

Όπως προ ανέφερα δεν έχουμε πολιτικές πεποιθήσεις. Δυστυχώς όμως οι δράσεις μιας μειοψηφίας ατόμων μας  χαρακτηρίζουν όλους. Είναι άτοπο και άδικο.

Στο καταστατικό της ΛΕΦΕΔ αναφέρεται ρητά ότι ΑΠΑΓΟΡΕΎΟΝΤΑΙ η οποιαδήποτε πολιτική συζήτηση ή ο διαχωρισμός ενάντια σε οποιοδήποτε Έλληνα βάση πολιτικών πεποιθήσεων. Σκοπός μας είναι να παρακάμψουμε ότι μας χωρίζει και να ενωθούμε για να βοηθήσουμε την πατρίδα. Όπως πολλοί έχουν πει, αν οι Έλληνες ήμασταν ενωμένοι θα είχαμε καλύτερη μοίρα.

Είμαστε οικογενειάρχες, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, δημοκράτες και δεν ασχολούμαστε με την πολιτική. Για αυτό το λόγο έχουμε άτομα από όλο το πολιτικό φάσμα της χώρας που είμαστε ενωμένοι κάτω από τη Γαλανόλευκη. Μακάρι το παράδειγμά μας να το ακολουθήσουν και άλλοι. Δυστυχώς όμως μας βάζουν όλους στον ίδιο κουβά με ότι αυτό σημαίνει.

 1. Δηλαδή υπάρχουν προβλήματα που αντιμετωπίζετε και από την κοινωνία.

Δυστυχώς κατά καιρούς έχουμε γίνει δέκτες ανάρμοστων σχολίων, ευτυχώς από μια πολύ μικρή μερίδα πολιτών. Αναμενόμενο.

 1. Σχετικά με τις εκπαιδεύσεις που αναφέρατε πιο πριν μπορείτε να μας πείτε 2 λόγια;

Η ΛΕΦΕΔ Αττικής εκπαιδεύεται 2 φορές το μήνα σε θεωρητικά μαθήματα και 2 φορές το μήνα σε πρακτικά μαθήματα. Σκοπός είναι η εκμάθηση της βασικής τακτικής οπλίτη, δηλαδή τα βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρει κάθε στρατεύσιμος ανεξάρτητα στο που υπηρέτησε. Έχουμε σαν γνώμονα το κανονισμό Πεζικού του Ελληνικού Στρατού ενώ έχουμε συμπεριλάβει και πράγματα από ξένους στρατούς που δυστυχώς δεν διδάσκονται στην Ελλάδα. Όσο παράξενο και αν σας ακούγεται η ΛΕΦΕΔ ήταν οι πρώτοι που εκπαιδεύτηκαν σε σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης Α’ Βοηθειών Πεδίου Μάχης και στη Μάχη σε Αστικό Περιβάλλον. Στον Ελληνικό Στρατό πλην ειδικών δυνάμεων, το απλό πεζικό τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει κάποιες προσπάθειες.

Η ομάδα εκπαιδευτών αποτελείται από μέλη μας με μεγάλη εμπειρία και γνώσεις ενώ έχουν διακριθεί και στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις όσο και στο Εξωτερικό. Βέβαια ο καθένας βοηθάει στην εμπέδωση εκμάθησης νέων αντικειμένων. Εκτός αυτού πολλά μέλη μας έχουν λάβει μέρος σε εκπαιδεύσεις και στρατιωτικές ασκήσεις του εξωτερικού όπου έχουν διακριθεί. Πιο πρόσφατα ήταν ο άθλος ομάδας της ΛΕΦΕΔ Θεσσαλονίκης στην Αγγλία όπου τερμάτισε 2η στις 137 ομάδες σε άσκηση που διοργάνωσε ο Βρετανικός Στρατός. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι από τις 137 ομάδες μόνο η Ελληνική και η Κυπριακή ήταν έφεδροι (όλοι οι άλλοι ήταν μόνιμα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων και οι μισές ομάδες εγκατέλειψαν).

Η ΛΕΦΕΔ Αττικής έχει λάβει μέρος σε διάφορες εκπαιδεύσεις σε Τσεχία, Ιταλία, Γερμανία, Ολλανδία και Αυστρία που διδάχτηκαν νέες μεθόδους του ΝΑΤΟ. Επίσης έχουμε λάβει μέρος σε διεθνείς ασκήσεις στο εξωτερικό όπου έχουμε διακριθεί όχι μόνο για τις γνώσεις μας αλλά για το ήθος και την πειθαρχία μας. Μάλιστα έχουμε λάβει ειδική μνεία από τον Ιταλικό και τον Αυστριακό στρατό.

 1. Όταν αναφέρετε για το ήθος σας τι εννοείτε;

Ως στρατιώτες και ως Έλληνες έχουμε κάποιες αρχές που οι ξένοι δεν έχουν. Θα σας αναφέρω 2 παραδείγματα από ασκήσεις. Σε όλες τις ασκήσεις οι ξένοι παρατάνε τους τραυματίες τους. Όχι οι Έλληνες.

Το 2012 σε άσκηση στην Αυστρία μέλος της ομάδας μας τραυματίστηκε στο γόνατο και δεν μπορούσε να περπατήσει. Το περιστατικό έγινε στην μέση του πουθενά. Ο Ομαδάρχης ενημέρωσε ότι έχει τραυματία και οι Αυστριακοί του είπαν να τον αφήσει. Παμψηφεί η ομάδα αποφάσισε να τον κουβαλήσει μέχρι το τερματισμό. Έτσι η Ελληνική Ομάδα συνέχισε την αποστολή της και κουβάλησε επί 11 χλμ σε δύσβατο ορεινό περιβάλλον τον τραυματία ενώ κουβαλούσαν φόρτο μάχης βάρους 35 κιλών. Στο τερματισμό όλοι οι ξένοι περίμεναν τους Έλληνες και τους αποθέωσαν αφού κάτι τέτοιο δεν το είχαν ξαναδεί. Μέρα την λήξη της άσκησης η ομάδα μας τιμήθηκε από τον Αυστριακό διοικητή.

Το 2015 στην Ιταλία πάλι σε δύσβατο ορεινό περιβάλλον η ομάδα μας βρήκε ένα εγκαταλελειμμένο τραυματισμένο Ιταλό λοχία. Η ομάδα μας ενημέρωσε και τον μετέφεραν στο πλησιέστερο σταθμό Α’ Βοηθειών. Η ομάδα μας τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Ο στρατιωτικός διοικητής της Καμπανίας τίμησε την ομάδα μας και την Πατρίδα μας. Μάλιστα στάλθηκε και συγχαρητήρια επιστολή και στον κύριο Α/ΓΕΕΘΑ.

Τα βραβεία και τις τιμητικές πλακέτες που βραβεύτηκαν τα μέλη μας που έλαβαν μέρος στις ασκήσεις του εξωτερικού, κατόπιν πρόσκλησης του Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή παραδόθηκαν στον πρώην Δ.Ε.Δ Υποστράτηγο Μπούνα Ευθύμιο σε μια λιτή τελετή στο ΚΕΕΔ (Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων )και διακοσμούν το γραφείο του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων.

Θα ήθελα να αναφέρω κάτι σε όλους τους αναγνώστες σας, όπως αναφέρει και ο  Α/ΓΕΣ το καλύτερο οπλικό σύστημα είναι το προσωπικό μας. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτε από τους ξένους. Απλά θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι οι γείτονες εξ ανατολών έχουν κάνει πολλές αναφορές για εμάς στις εφημερίδες τους ενώ παλαιότερα η μητροπολιτική ΛΕΦΕΔ είχε δεχθεί απειλητικά μηνύματα σχετικά με την άσκηση του Μακεδονομάχου στην Θράκη. Έτσι έχουμε αναγνώριση ότι κάνουμε σωστά την δουλεία μας.

Στιγμιότυπο από την βράβευση της ΛΕΦΕΔ Αττικής, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (Κ.Ε.Ε.Δ.) από τον Α/Γες Αλκιβιάδη Στεφάνή για τις συμμετοχές και επιτυχίες σε ασκήσεις του εξωτερικού

 1. Αναφέρατε ότι έχετε και κοινωνικό έργο;

Φυσικά η προσφορά μας δεν σταματάει. Υπάρχουν 3 κατηγορίες προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο:

 • Αγαθοεργίες
 • Αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών
 • Θρησκευτικό συναίσθημα.

Σαν αγαθοεργίες κάθε χρόνο διοργανώνουμε εράνους με σκοπό να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Μαζεύουμε ρούχα, φάρμακα  και τρόφιμα και τα δωρίζουμε σε ιδρύματα που στεγάζουν ορφανά, ηλικιωμένους, και απόρους όπως το Λύρρειο Ίδρυμα, η Κιβωτός του Κόσμου κ.α. Όμως η δράση μας δεν είναι μόνο στην Ελλάδα. Στις φονικές πλημμύρες της Σερβίας το 2014 η ΛΕΦΕΔ Αττικής συγκέντρωσε 9 κούτες ανθρωπιστική βοήθεια και τις έστειλε στο Σερβικό Στρατό με τη συνεργασία της Σερβικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Μάλιστα έχουμε λάβει ευχαριστήρια επιστολή τόσο από τον Σέρβο Α/ΓΕΣ όσο και από απλούς Σέρβους πολίτες που έλαβαν την βοήθειά μας.

Επίσης έχουμε δωρίσει κατά καιρούς βιβλία και γραφική ύλη στην Κιβωτό της Δόμνας Βιζυβή στην Θράκη όπου η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου κάνει άθλο ενάντια στις προσπάθειες του Τουρκικού προξενείου να κρατήσει την Ελληνικότητα των Ελλήνων Μουσουλμάνων. Επίσης έχουμε στείλει βιβλία και γραφική ύλη στα ακριτικά σχολεία σε Καστελόριζο και Άγιος Ευστράτιο. Επίσης έχουμε εξοπλίσει με βιβλιοθήκες ακριτικά φυλάκια του στρατού στον Έβρο αλλά και στην 117 Πτέρυγα Μάχη στην Ανδραβίδα.

Ως ενεργό μέλος της Πολιτικής Προστασίας έχουμε λάβει εκπαιδεύσεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Έτσι κάθε χρόνο η ΛΕΦΕΔ Αττικής διοργανώνει περίπολα πυρασφάλειας σε Χαϊδάρι, Μάνδρα, Πεντέλη και Υμηττό σε συνεργασία με τις κατά τόπους αστυνομικές και πυροσβεστικές αρχές. Αποτέλεσμα είναι ότι έχουμε μειώσει στις περιοχές αυτές τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Επίσης έχουμε λάβει ενεργό μέρος μαζί με την Πυροσβεστική στην κατάσβεση όλων των πυρκαγιών της Αττικής. Μάλιστα θα ήθελα να αναφέρω ότι είχαμε και 2 τραυματισμούς στο παρελθόν.

Στην πρόσφατη πυρκαγιά στο Μάτι από την πρώτη στιγμή μέλη μας μετέβηκαν στο σημείο και υπό την καθοδήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βοηθήσαμε στον απεγκλωβισμό. Τις επόμενες 5 μέρες σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία προβήκαμε σε έρευνα για εντοπισμό αγνοουμένων.

Θα ήθελα εδώ να αναφέρω ότι η ΛΕΦΕΔ Αττικής έχει αριθμό μητρώου στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και μάλιστα το 2012 και το 2017 τιμήθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τη Νομαρχία Αττικής αντίστοιχα για το έργο της.

Τέλος έχουμε τη συμμετοχή μας στα κοινά της Εκκλησίας μας με αποστολή αγημάτων σε λιτανίες και θρησκευτικές εκδηλώσεις.

 1. Πώς μπορεί κάποιος να γίνει μέλος;

Αρχικά πρέπει να είναι Έλληνας πολίτης που έχει υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία σε οποιοδήποτε όπλο και σώμα. Θα πρέπει να προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα και να περάσει από συνέντευξη. Κατόπιν της συνεντεύξεως και εφόσον γίνει δεκτός, τελεί για ένα έτος ως δόκιμο μέλος και εν συνεχεία κατόπιν απόφασης του Δ.Σ μπορεί να γίνει τακτικό μέλος.

Σημασία είναι το κάθε μέλος να αγαπά την Ελλάδα και τον συνάνθρωπό του, να έχει διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς και να αποφεύγει τις διχόνοιες.

 1. Ποιο είναι το όραμά σας;

Το όραμά μας είναι να δούμε την χώρα μας σε καλύτερη μοίρα. Έτσι αυτό που θέλουμε και καλούμε είναι όλοι οι Έλληνες να είμαστε μονοιασμένοι και να δουλέψουμε μαζί για το κοινό καλό.

Όποτε ήμασταν ενωμένοι κάναμε θαύματα!

Παρουσίαση ΛΕΦΕΔ ΑΤΤΙΚΗΣ 2008 – 2018

Παρουσίαση ΛΕΦΕΔ ΑΤΤΙΚΗΣ 2008 – 2018

Gepostet von ΛΕΦΕΔ Αττικής am Sonntag, 4. März 2018

Facebooktwitterpinterestinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published.